Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nova 
nn - 10.08.2007 21:38

De nieuws programma Nova heeft een uitzending over gedaan.
Komkommerrelletjestijd 
Anarscha - 10.08.2007 14:45

De gevestigde media hebben nieuwsproducten (lees: sensatie) nodig in deze komkommertijd, dus de burgerlijke pers vergroot de 'ongeregeldheden' uit, die de overspannen autoriteiten veroorzaken in Appelscha.

"De politie gebruikte pepperspray en honden om de activisten op afstand te houden" aldus de nieuwslezeres van het NOS Journaal.

Het ANP meldt: "gewelddadige confrontatie tussen actievoerders en de politie"


De Ravage is wat genuanceerder, hier een paar citaten uit de Ravage:

"Er is in de aanloop van deze bijeenkomst dermate veel ophef geweest, dat ik het niet kon maken ons afzijdig te houden, om eventueel achteraf het verwijt te krijgen geen passende maatregelen genomen te hebben", aldus Oosterman. (burgemeester)


"Een Fransman had zijn paspoort niet bij zich toen hij door Appelscha wandelde. Een politieman ging vervolgens met hem mee naar het kamp maar toen de Fransman uit de politiewagen stapte, kwam hij niet meer met z'n paspoort terug."

"De politieauto wekte daarna nogal wat wrevel op en er kwamen steeds meer mensen om de auto heen staan. Hierna riep de agent om versterking, waarna er meer politie arriveerde, onder meer met een politiehond. Ook werd er pepperspray gebruikt om een boze vrouw op afstand te houden. Nadat de politie zich had teruggetrokken keerde de rust weer terug."

Lees het hele artikel in de Ravage via bovenstaande link.


Website: http://news.google.nl/news?hl=nl&ned=nl_nl&q=appelscha
 
Foto's online 
Anarscha - 10.08.2007 20:30

Op de lokale nieuwssite www.RegioAppelscha.nl zijn fotoimpressies te zien van de politieaanwezigheid rond de camping.

Website: http://www.regioappelscha.nl/newsbringer_read.php?bericht=gtXcoOSPpx6c77GrXO0jSzUAS6fD5tki0
 
Politie oen 
lief dier - 11.08.2007 11:40

Wat werken die kitten weer te hard voor de vleesmaffia.
Ze moeten snappen dat er een hele hoop moet veranderen voor het welzijn van dieren.

Spits 
Frank - 13.08.2007 12:00

artikel in Spits vandaag.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.