Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
parool 
bbrt - 09.08.2007 14:14

uit het parool:

Dierenactivisten demonstreren in Amsterdam


AMSTERDAM - De exploitatie van dieren in wat voor vorm dan ook moet stoppen. Dat stelde een vijftigtal dierenrechtenactivisten donderdagmiddag op het Beursplein in Amsterdam.

Ze demonstreren onder meer tegen proefdierlaboratoria, winkels die bont verkopen, het circus en ondernemingen in de bioindustrie.

Vrijdag, zaterdag en zondag komen de activisten bijeen op een camping in Appelscha (Friesland). Het CDA-Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma pleitte onlangs voor een verbod van dit 'trainingskamp'. De activisten zouden in Appelscha worden getraind voor het plegen van radicale acties.

Partijgenoot en minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) zag echter af van een verbod. Volgens de bewindsman gaat het om ''een vreedzame bijeenkomst en om legale demonstraties''. De minister wees er onlangs ook op dat voorbereidingen op radicale acties zijn toegestaan zolang daar geen strafbare handelingen aan te pas komen en de openbare orde niet wordt verstoord.

Wel staan de politie en het Openbaar Ministerie klaar om in te grijpen als het kamp uit de hand loopt. (ANP)


dieren op at5 
bbrt - 09.08.2007 14:05

van at5tekst:

Demonstratie voor dieren Beursplein


9-8-2007

De exploitatie van dieren in wat voor vorm dan ook moet stoppen. Dat stelde een vijftigtal dierenrechtenactivisten donderdagmiddag op het Beursplein.
De activisten demonstreren onder meer tegen proefdierlaboratoria, winkels die bont verkopen, het circus en ondernemingen in de bioindustrie.
Dit weekeinde komen de activisten bijelkaar op een camping in Appelscha. Het CDA pleitte onlangs voor een verbod van dit 'trainingskamp'. Minister Hirsch Ballin van justitie vond dit niet nodig, volgens hem gaat het om "een vreedzame bijeenkomst en om legale demonstraties".
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.