Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Zielig 
francien - 13.03.2007 18:41

"nee, het monument is eerbetoon aan een zwaar anti-semitische, seksistische en rascistische koorbal die mensen zo voor het hoofd stoote dat hij er om vermoord is, iets wat hij had kunnen zien aankomen als hij niet zo'n arogante upperclass blanke klerelijer was", schrijft bovenstaande persoon.

Het monument wordt opgericht om mensen als hij die een moord goedpraat en verder niets anders kan doen dan lekker schelden, iets bij te brengen, aan het denken te zetten, en dat is hoog nodig ook. Stop het fundamentalisme, stp fascisme!
aanvulling? 
peter - 13.03.2007 19:12

beste mensen van indumedia, waarom laten jullie deze onzorgvuldige, ongepaste en haatdragende aanvulling staan?! is geen aanvulling maar een dogmatisch standpunt.
Hou Amsterdam Vrij! 
antifa - 13.03.2007 11:46




Hou Amsterdam vrij!

Zondag 18 maart om 15.00 uur wordt in het Oosterpark in Amsterdam het monument 'De Schreeuw' officieel gepresenteerd. Het monument staat symbool voor de vrijheid van meningsuiting, die de laatste tijd sterk onder druk staat van religieus fundamentalistische indoctrinatie.

Aanleiding voor de oprichting van 'De Schreeuw' is de laffe moord op Theo van Gogh in november 2004. De dader was een religieuze fascist die de Amsterdammers duidelijk wilde maken dat je in dit land niet alles zo maar kan zeggen over de islam. Als mensen als Mohammed Bouyeri het voor het zeggen krijgen, is godsdienstkritiek niet langer mogelijk en keren we terug naar de middeleeuwen.

De presentatie van 'De Schreeuw' wordt door de gemeente Amsterdam opvallend stil gehouden, terwijl het recht op een vrije meningsuiting een issue is dat op luidruchtige wijze zal moeten worden gevierd. De PvdA en GroenLinks die de stad besturen zijn kennelijk bang dat de presentatie tot onrust zal leiden onder de fundamentalisten.

Wij roepen de Amsterdammers op die zich niet de mond laten snoeren op om de presentatie van 'De Schreeuw' bij te wonen in het Oosterpark. De vrijheid van meningsuiting is ernstig in het geding. Schreeuw het uit!

Antifascistische geluiden

donder toch op.. 
antifa'er dan jij - 13.03.2007 17:22

"het monument staat symbool voor de vrijheid van meningsuiting, die de laatste tijd sterk onder druk staat van religieus fundamentalistische indoctrinatie.

nee, het monument is eerbetoon aan een zwaar anti-semitische, seksistische en rascistische koorbal die mensen zo voor het hoofd stoote dat hij er om vermoord is, iets wat hij had kunnen zien aankomen als hij niet zo'n arogante upperclass blanke klerelijer was.

bij dat monument hebben amsterdammeres helemaal niks te zoeken, de vrijheid van meningsuiting is helemaal niet in het geding (altans niet meer dan eerder), het enige wat er veranderd is dat "the war came home" voor de blanke midle en upperclass.

post je oproep maar lekker in opinio of hoe dat haatzaaiende vot ook heet
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.