english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Indymedia verslaggeving gedwarsboomd, dispatch contact opgepakt
Indymedia Nl dispatcher - 03.03.2007 17:00

Omdat we bij de vorige acties in verband met Ungdomshuset nogal afhankelijk waren van reguliere media, had het indymedia Nl dispatch team zich dit keer beter voorbereid. Een ervaren media-activist trok gisterenmiddag, voorzien van voldoende beltegoed, richting Kopenhagen met de bedoeling ons van eerstehands informatie te voorzien over het verloop van het actieweekend. Dat was echter buiten de waard, onder de vorm van de Deense politie, gerekend.

Meteen na aankomst trok onze contactpersoon naar "Solidaritetshuset", het solidariteitshuis aan de Griffenfeldsgade. Daar was onder meer een infopunt en de arrestantenondersteuningsgroep van ABC Kopenhagen had er onderdak gevonden.

Zijn eerste nieuwsupdate was meteen ook zijn laatste, hij kon ons alleen melden dat hij net aangekomen was in het solidariteitshuis en dat meteen daarna de politie in groten getale voor de deur stond, klaar voor een inval en dat hij dus waarschijnlijk enige minuten later zou gearresteerd worden. Een uurtje later kregen we van de in der haast opgezette nieuwe arrestantengroep een bevestiging dat iedereen die in Solidaritetshuset zat, inclusief het grootste deel van de arrestantengroep, opgepakt was. De politie deed ook een poging om in te breken in het kantoor van ABC (Anarchist Black Cross, een collectief dat gewetensgevangenen ondersteund, de Kopenhaagse groep doet van bij het begin ook al de arrestantenondersteuning, ze hadden tot voor kort hun kantoortje in Ungdomshuset)

De inval was niet willekeurig, maar maakte deel uit van de media-strategie van de politie, die erg verveeld zit met de huidige situatie. Er zijn veel meer mensen aangehouden dan ze op een "normale" manier binnen de 24 uur hun grondwettelijk voorzien verhoor kunnen afnemen alvorens hun aanhouding verlengd kan worden. Verschillende advocaten namen reeds contact op met de pers om ongeregeldheden in de procedure te melden. Door de arrestantenondersteuning, die rechtsreekse contacten met de advocaten heeft, direct aan te vallen dacht men deze berichtgeving te kunnen dwarsbomen, want de advocaten zelf aanvallen kan al helemaal niet.

Inmiddels zijn er meer dan 400 tot 600 mensen aangehouden, ongeveer het dubbele van wat tot vanochtend het geval was, het respect voor de rechten van de individuele arrestanten zal er dus niet beter op worden.

- E-Mail: info@indymedia.nl
 
aanvullingen
In English 
Indymedia Nl dispatcher - 03.03.2007 18:28

Indymedia coverage thwarted,dispatch contact arrested.

Because we were depending too much on corporate media coverage regarding Ungdomshuset in the past, the Indymedia Netherlands Dispatch team decided to be better prepared for the eviction. Yesterday afternoon, an experienced media-activist, provided with sufficient phone credit, left for Copenhagen,so we could be provided with first hand information on what would happen during this action weekend.Unfortunately, it was not to be.

As soon as he arrived, our contact went to "Solidaritetshuset", the solidarity house at the Griffenfeldsgade, there was an info point there and it was also the place where the ABC arrestee support group was working from.

His first newsupdate was also his last, all he could do was report that he had just arrived at solidarity house and that the police was assembling in front of the house with the apearant intention to raid the place and that he probabely would be arrested a few minutes later. An hour later, the new arrestee support group that was set up right after the raid, confirmed that everybody that was inside Solidaritetshuset had been arrested, inculding the largest part of the arrestee support group. The police also attempted to break into the ABC office (Anarchist Black Cross, a collective that supports political prisoners, the Copenhagen group also has been doing prisoner support for all Ungdomshuset actions, they had their office there untill recently)

The raid on Solidaritetshuset was not random, it was part of the media strategy the police had set up, because the way arrestees are being treated, was becoming very annoying for them. By this morning a lot more people had been arrested that they can give a "normal" treatment, according to due process, within 24 hours. Several lawyers had already contacted the press to point out irregularities in the procedures. A direct attack on the arrestee support group, who was in touch with the lawyers, was supposed to stop these kinds of messages from getting through to the press, attacking the lawyers themselves being out of the question, of course.

At this moment 400 to 600 people have been arrested, that is twice or even three times as many as there were this morning, this doesn't look promising as far as the respect of the right of the individual detainees is concerned.
Update 
Indymedia Nl dispatcher - 04.03.2007 16:18

Our contact managed to call us from the police station. He was in a one person cel with 16 other people during the day. At night they were still 9, no matress and no blankets. After 20 hours he finally got something to eat, Burger King hamburgers (he is vegan). Being a foreigner, he only has to be arreigned after 72 hours. He expects to be taken to prison sometime tonight and will probabely be deported on wednesday. The charge is organising violence in the public space (he was inside a building that got raided shortly after he arrived).
onafhankelijke media 
oxel - 09.03.2007 20:57

om jezelf niet afhankelijk te maken van de reguliere media:

 http://modkraft.dk met verslag tot op heden.

woordenboekje erbij en aan de slag!
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.