Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
(N)CPN en februaristaking 
Trotskyist - 27.02.2007 17:32

Interessant dat de NCPN zich de februaristaking zo ter harte neemt. Immers de voorganger van de NCPN, de CPN, verbood communisten om mee te doen met deze staking. Dit omdat partijdictator Paul de Groot strikt de lijn van Moskou volgde die toen nog Nazi Duitsland als een bondgenoot tegen het kapitalisme zag. Pas na 22 juni 1941 (4 maanden later) ging de CPN officiëel in verzet. Overigens belette dat verbod niet dat vele communisten deel namen aan de staking, maar dit was zeker niet officiëel goedgekeurd. Het zou goed zijn als NCPN'ers hier eens openlijk wat over zouden zeggen in plaats van de na-oorlogse verzetsheld te spelen.
de geur van Trotsky 
Paul - 28.02.2007 09:21

Dit soort reacties kan men verwachten van degenen die de bekende klok hoorden luiden en de klepel zoek zijn.
Het bekende pamflet STAAKT, STAAKT, STAAKT! werd gemaakt en verspreid door kader en sympathisanten van de illegale CPN. Om de voor de vrijheid en tegen het fascisme gestreden kameraden -waarvan velen hun leven moesten laten in de martelkamers en voor de executiepeletons van de SS - te besmeuren is een diepe belediging.
Wat wel interessant is om nog maar eens te wijzen op het hoogverraad van Trotsky c.s. aan de vooravond van de inval van nazi-Duitsland in de Sovjet-Unie (operatie Barbarossa) om op te roepen tot een gewapende opstand tegen de regering van de Sovjet-Unie.

@ Trotskyist 
nn - 27.02.2010 00:44

De staking was georganiseerd door de CPN. Zonder de CPN was die staking nooit begonnen. Er zijn zelfs 3 CPN-ers gefusilleerd na de staking en nog 22 andere CPN-ers zijn in concentratiekampen gestopt, waarvan er weer 3 overleden. Leer wat voor je je onzin begint te spuien over echte communisten (niet trotskyisten).
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.