Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Waarom 
NN - 24.02.2007 21:43

Waarom gelijk weer die partij politiek eraan te plakken. Kom als mens en niet onder een of andere vlag! Wij allen zijn tenslotte mensen en geen partij soldaten
onzin 
lezer - 25.02.2007 16:38

@ 'JJ", dat is grote onzin. Waarom maken communisten zichzelf toch steeds belachelijk door de enige echte voorhoede te willen claimen? Ze waren maar een van de stromingen die met wapens aan de slag gingen, een andere belangrijke groep was bijvoorbeeld de streng protestantse zwartekousen (!). Lees bijvoorbeeld het boek Oorlog in de Stad, een uitgebreid onderzoek naar wie het verzet in Amsterdam organiseerde en hoe:  http://www.groene.nl/1998/17/jbsp_oorlog.html
Dat claimen van de enige echte verzetsstrijder gaat klaarblijkelijk nog steeds door, walgelijk
Daarom 
JJ - 25.02.2007 02:32

De staking was georganiseerd door de Communistische Partij, als solidariteits- en verzetuiting naar de fascistische bezetters toe. Op navolging van de staking werden honderden communisten in NL gemarteld en vermoord.

Het moet echt niet worden vergeten en mag ook niet worden verzwegen dat de communisten in de oorlog wel de voorhoede vormde van het gewapendverzet.
zin 
jj - 25.02.2007 20:30

@lezer

Ik heb nergens een uiting gemaakt dat enkel de communisten het verzet vormde. Maar het feit is wel dat de communisten de eerste waren die het verzet organiseerde. Nog voor de daadwerkelijke invasie van de fascisten ging de CPN (voorganger van de NCPN) ondergronds. Zodoende werd het fundament neergezet voor het organiseerde verzet.

Zeker de februaristaking is een duidelijk voorbeeld van het communistisch verzet. Geheel geiniteerd door de ondergrondse CPN, als protest tegen de brute aanvallen op joodse mensen en tegen het fascische oorlogsmachine.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.