Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nou? 
nn - 23.02.2007 20:47

nou bierpunxwat wordt het?
Alsnog Anti-Fa? 
NN - 23.02.2007 20:06

Gaat er alsnog gedemonstreerd worden door de anti-fa?
Nazi's, neo-Nazi's, nationalisten, etc? 
Charles Marroquin - 24.02.2007 17:25

Effe miereneuke: Nazi's zijn nogal vervente aanhangers van Hitler, volgens sommigen alleen degenen die toen aan zijn beleid deelnamen.
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Nazi
Het begrip Neo-Nazi's is veel breder (en ook discuatabeler) en daaronder kunnen ook mensen vallen die niet Hitler aanhangen, maar wel een aantal aspecten daarvan ondersteunen. Vooral waar het opschorten van burgerrechten en discrinimatie tegen medeburgers betreft.
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Neonazisme

Dus hoe zit dat voor NVU? Op hun site staat:
"Demonstratie in Doetinchem zaterdag 24 februari a.s., met als thema: “Grenzen dicht voor goedkope Oost-Europese arbeiders! Weg met de EU! Weg met het neo-liberalisme!”."

Een beperkte uiting van nationalisme en bescherming van de Nederlandse arbeider, meer kan ik er niet van maken. Op hun site staat geloof ik verder ook niets waarmee je ze Neo-Nazi zou kunnen noemen.

Goed; dan wellicht naar hun daden als groep(!) en spontane uitingen/gesprekken kijken?
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Volks-Unie
"Zij wordt vanwege haar uitgesproken neonazistische karakter tot extreemrechts gerekend. De demonstranten zingen op de demonstraties dikwijls Duitse liederen en scanderen Duitse leuzen"
Dat wordt echter weinig onderbouwd. Die Duitse leuzen geeft een wrange smaak, maar Duitse muziek is niet alleen aan Neo-Nazi's voorbehouden.

Het partijprogramma is niet zo opzienbarend. Heb mij er niet zo in verdiept, maar hangt af van of ritueel slachtten in de praktijk meer leed voor dieren veroorzaakt, of niet. Soms is dat meer leed. Als het zonder meer leed kan, is het bedoeld als een verkapte discriminatie van geloofs groepen die ritueel willen slachtten (dat is wat anders dan etnische herkomst).
Verder zie ik een hoog 'Volkert gehalte' daar waar het dieren activisme betreft.

Dan wordt er op zijn Duits gezegd dat Joden eruit moeten, wat echt niet kan. Maar weer rond de grens met toevoeging uit Palestina, wat door Joden bezet gebied is en Palestijnen eerder het slachtoffer zijn.

"Ook werd lof gezwaaid over zestien neo-nazi’s die de week daarvoor in Frankfurt a/d Oder vernielingen hadden aangericht op een gedenkplek voor de Kristallnacht."
Ja; daar hebben we dus eindelijk een punt! Valt dat te verifieren in hoevere dat NVU beleid is, dan wel men niet onmiddelijk dergelijke uitingen van haar leden bijv. van hun forum(?) verwijderd, inclusief de leden zelf bij herhaling?

Graag toelichting.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.