english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Kroniek van de sociale oorlog (uit De Nar 209)
De Nar - 04.02.2007 16:52

Uit de Nar, anarchistische krant, n°209, januari-februari 2007



22/10 Duitsland - Het kantoor van de Deutsche Africa-Linie (DAL) in Hamburg wordt in brand gestoken. DAL is een bedrijf dat altijd geprofiteerd heeft van het kolonialisme.

25/10 Nederland - De gevangen anarchist Roberto Catrino Lopez gaat in honger- en dorststaking tegen de gevangenisomstandigheden. Na zijn overplaatsing naar het Penitentiair Hospitaal in Schevingen stopt hij de staking.

25/10 Frankrijk - In Grigny blokkeren jongeren 's namiddags een weg door een voertuig in brand te steken. Een lijnbus moet daarom stoppen. De jongeren doen de passagiers en de chauffeur uitstappen en steken de bus in brand. Wanneer de pompiers en de oproerpolitie willen interveniëren, worden ze bekogeld met stenen en molotov cocktails. Tijdens de rellen worden nog tientallen andere wagens in brand gestoken.

25/10 Frankrijk - In Nanterre houden gemaskerden een lijnbus tegen, doen de inzittenden uitstappen en steken de bus in brand.

25/10 Frankrijk - In Montreuil houden een een tiental (waaronder enkele met vuurwapens) gemaskerden een lijnbus tegen. Ze doen alle passagiers en de chauffeur uitstappen. Ze rijden de bus tot op een plein waar ze de bus in brand steken.

25/10 Frankrijk - In Athis-Mons nabij Parijs worden twee bussen tegengehouden en in brand gestoken met molotov cocktails.

25/10 Frankrijk - In Toulouse worden twee betonblokken door de ruiten van een politiekantoor gesmeten. Een vijftiental gemaskerden ontvluchten. Eén persoon wordt gearresteerd en enkele dagen later veroordeeld tot 1 jaar effectieve gevangenisstraf.

26/10 Frankrijk - In Seine-Sainte-Denis wordt tot twee maal toe een lijnbus tegengehouden door twee gewapende gemaskerden. De passagiers worden verplicht uit te stappen, waarop de gemaskerden de bussen in brand steken.

27/10 Frankrijk - In Seine-Sainte-Denis komt het tot rellen. Jongeren gooien molotov cocktails en stenen naar de politie. Een vijftigtal wagens wordt in brand gestoken. Twee agenten raken gewond. Ook in Clichy-Montfermeuil en Genneviliers worden meer auto's dan normaal in brand gestoken.

28/10 Frankrijk - In Seine-Sainte-Denis worden opnieuw een vijftigtal wagens in brand gestoken. Er wordt met stenen en molotov cocktails gesmeten naar politiewagens en patrouilles. Ook in Clichy-Montfermeuil komt het tot rellen met de politie.

28/10 Duitsland - Er worden stenen en verf gesmeten tegen de woning van de Minister-President van Mecklemburg-Vorpommern omwille van zijn verantwooordelijkheid voor kampen en deportaties, en tegen de G8 die in deze deelstaat zal plaatsvinden.

29/10 Frankrijk - In Marseille wordt een lijnbus tegengehouden. De gemaskerden steken de bus in brand. Eén passagier raakt zwaar gewond.

30/10 Spanje - In Madrid vindt een betoging plaats aan de Mexicaanse Ambassade in solidariteit met de revolte in Oaxaca.

30/10 België - In de Brusselse gemeente Neder-over-Heembeek worden al enkele nachten lang brand gesticht in auto's en vuilnisbakken. Ook een jeugdhuis en tientallen wagens gaan in vlammen op.

31/10 België - In Amay wordt de garage van de partner van het Ecolo-parlementslid Javaux in brand gestoken met brandversnellers en een lakbom.

31/10 Spanje - In Leganés wordt het kantoor van de PSOE aangevallen en zwaar beschadigd. De actie wordt opgeëist door anarchisten.

31/10 Frankrijk - In Clichy-sous-Bois wordt een journalist van een nationale zender die een reportage aan het maken was, aangevallen. Hij moest gehospitaliseerd worden. Enkele dagen tevoren werd in Clichy nog een journalist aangevallen, hij kreeg het niet zo hard te verduren maar werd wel beroofd van zijn fototoestel.

begin november Frankrijk - In het zuiden van Frankrijk worden verschillende reclameborden van McDonalds kapot gemaakt en worden wagens van jagers gesaboteerd.

1/11 Frankrijk - In Lille worden vier minderjarigen aangehouden die geprobeerd hadden een lijnbus in brand te steken.

1/11 Frankrijk - "Het Rode Kruis collaboreert, wij zullen haar asse niet betreuren. In de nacht van zaterdag op zondag werd een ambulance van het Rode Kruis van Sarcelles in brand gestoken. Laat ons niet vergeten dat het Rode Kruis ondermeer collaboreert inzake uitwijzingen, dat ze militante journalisten zoals van CQFD [Franse media-kritisch blad] aanvallen, dat ze haar gezondheidscentra sluit wanneer ze niet winstgevend zijn en dat het Rode Kruis geleid wordt door de voormalige minister van Gezondheid. Ons verbaast het niet dat het Rode Kruis een doelwit is. Het voertuig dat geparkeerd stond in een afgesloten parking en door de gemeente ter beschikking van het Rode Kruis gesteld was, is volledig vernietigd. Wanneer het humanitaire in dienst staat van de bourgeoisie, gaat het in vlammen op."

2/11 Italië - In Magreta wordt een camion van het vleesbedrijf Montorsi in brand gestoken.

2/11 Spanje - In Barcelona wordt het Mexicaans Consulaat aangevallen in solidariteit met de revolte in Oaxaca. Er worden verfbommen gesmeten en een grafitti gespoten.

2/11 Italië - Een camion van het vleesbedrijf Montorsi wordt in brand gestoken, in solidariteit met de aangeklaagden van het anarcho-ecologistische centrum Il Silvestre in Pisa en in nagedachtenis aan Barry Horne.

4/11 Duitsland - Een vierhonderdtal mensen betogen aan de kerncentrale van Brunsbüttel voor de sluiting van alle kerncentrales

5/11 Frankijk - In Seine-Sainte-Denis proberen zes gemaskerden een lijnbus in brand te steken. De chauffeur kan het vuur zelf blussen.

5/11 Verenigd Koninkrijk - Het ALF eist de brandaanslag op zes camions van Deans Farm op. De camions werden in brand gestoken met op afstand gedetoneerde brandbommen. De actie gebeurde in het kader van de strijd tegen het nieuwe vivisectielabo dat de universiteit van Oxford wil bouwen.

5/11 Spanje - In Leganés wordt het kantoor van de Izquierda Unida (sociaaldemocraten) aangevallen. Er worden computers, projectors, megafoons, etc. gestolen, het propagandamateriaal voor de komende gemeenteverkiezingen wordt vernield en het kantoor zelf wordt verwoest.

6/11 Spanje - In Damil (Galicië) worden meer dan 1500 nertsen bevrijd door het ALF.

6/11 Duitsland - Aan de uraniumverrijkingscentrale van Gronau blokkeren enkele tientallen mensen de ingang in het kader van het verzet tegen de Castor transporten (transport van nucleair afval).

7/11 Duitsland - In Gorleben, Lüneberg, Berlijn, Athaus (site waar nucleair afval opgeslagen wordt) en nog vele andere steden worden solidariteitsbijeenkomsten georganiseerd om de dood van Sébastien Briat te herdenken. Sébastien werd in 2004 tijdens protestacties doodgereden door de Castor-trein.

7/11 Verenigd Koninkrijk - Het ALF steekt een Vodafone GSM-mast in brand door banden over de kabels te hangen, daarover vodden gedrenkt in lampolie te smijten en die in brand te steken. Vodafone is medeverantwoordelijk voor de bouw van het vivisectielabo van de universiteit van Oxford.

8/11 Spanje - In Urbina, bij het vallen van de nacht, bekladden een twintigal individuen de machines die de werken aan de TAV (hogesnelheidstrein) uitvoeren.

8/11 Spanje - In Barcelona wordt er betoogd aan het Barcelona Meeting Point om de collaboratie van de zogenaamde publieke overheden met de immobiliënbedrijven en bouwbedrijven aan te klagen.

9/11 Spanje - In Barcelona ketenen vier mensen zich met een betonblok vast aan het Barcelona Meeting Point.

9/11 Spanje - In el Cabanyal (Valencia) wordt een stadsvernieuwingsproject aangevallen. De heraanleg van de wegen en voetpaden was nog maar één dag begonnen toen onbekenden 71 banden van werfvoertuigen platstaken en twee motors van machines beschadigden door suiker in de tank te doen. 24 machines werden zo effectief gesaboteerd, de schade loopt op tot minstens 5000 euro.

10/11 Spanje - In Sevilla vindt een piket en hongerstaking plaats aan de ambassade van Nederland in solidariteit met de gevangene Roberto Catrino Lopez, die op dat moment in hongerstaking was.

10/11 België - In Gent wordt een Shell-tankstation bezet. De bezetters protesteren tegen de nieuwe pijpleiding die Shell door Ierland wil leggen en tegen de moorddadige medeplichtigheid van Shell aan de verwoesting van Nigeria.

12/11 Frankrijk - In Lyon wordt de sacristie van een kerk in brand gestoken.

12/11 Frankrijk - In Perpignan steekt het ALF een houten promotiebeeld voor stierengevecht in brand.

12/11 Frankrijk - In Longjumeau (Parijs) gaat een kantoor van de ANPE (Franse equivalent van de VDAB) volledig in vlammen op.

14/11 Spanje - In Madrid vindt een betoging plaats in solidariteit met de revolte in Oaxaca.

18/11 Zwitserland - In Zürich worden de toiletten van vier McDonaldsfilialen gesaboteerd met cement. Ook worden de ramen van twee bondwinkels ingeslagen.

18/11 Spanje - In Bilbao vindt een antikapitalistische betoging plaats.

18/11 Spanje - In Zaragoza betogen een duizendtal mensen tegen alle vormen van fascisme.

18/11 Verenigd Koninkrijk - Het ALF sticht brand in een sportpavilioen van de universiteit van Oxford. Het paviljoen gaat volledig in vlammen op. De aanval kadert in de campagne tegen het geplande vivisectielabo aan de universiteit van Oxford.

19/11 België - "In de nacht van 19 op 20 november werden twee bankautomaten aan de Vital Decosterstraat in Leuven gesaboteerd door hen in brand te steken. Weer een zandkorrel in de kapitalistische machine!"

20/11 Italië - Het ALF bevrijdt tientallen dieren uit een vivisectielaboratorium.

20/11 Frankrijk - In Aude wordt een windmolen in brand gestoken en volledig verwoest.

21/11 België - "Op de nacht van 21 november (dag van het internationaal verzet) naar 22 november werd het Spaans consulaat getrakteerd op verfbommen en graffiti.Dit in solidariteit met de gevangenen uit het fies regime die bloot staan aan de ernstigste folteringen en repressie van de spaanse staat.De spaanse staat die nog steed niet gezuiverd is van de profranco elementen en die nog steeds bestuurd word achter de schermen door aanhangers van dit fascistisch gespuis. Help onze kameraden in gevangenschap...steek hen een hart onder de riem.Samen kunnen we dit brutaal systeem ontwrichten.Net zoals de gevel van het Spaans consulaat werd "ontwricht" uit het stadsgezicht toen de verfbommen openspatten en hun plakkende goedje verspreiden op dit huis van onrechtvaardigheid. VRIJHEID VOOR ONZE VRIENDEN luidt de graffiti op hun muur!Vrijheid voor allen is wat huist in ons hart! Groeten voor allen van het A.F.V. (antifascitisch verzet) De strijd gaat door!"

21/11 Frankrijk - In Parijs betogen meer dan tienduizend pompiers tegen hun lage lonen. Het komt tot zware rellen die de hele namiddag en avond doorgaan. Er wordt met stenen en petanque-ballen gesmeten. De pompiers gebruiken ook hun technische kennis en zetten tientallen waterkranen op straat open. Daarnaast steken ze ook paletten en banden in brand. Wanneer een duizendtal betogers de grote ring rond Parijs wil blokkeren, komt het tot zwaar geweld tegen de massaal aanwezige oproerpolitie. Zes agenten raken zwaargewond.

21/11 Spanje - In de Barcelonese wijken Sants en Gracia worden tijdens het weekend een twaalftal afvalcontainers in brand gestoken. De actie gaat vergezeld van een bericht om het conflict voor de anarchie op alle fronten uit te breiden, in solidariteit met de revolte in Oaxaca en in de Franse banlieues.

23/11 Spanje - In Abadiño (Bizkaia) wordt een trein in het station tegengehouden. De trein wordt beklad met slogans en er worden pamfletten verdeeld tegen de TAV (hogesnelheidstrein).

28/11 Frankrijk - In Bron wordt een middelbare school in brand gestoken. De gebouwen zijn compleet verwoest.

1/12 België - In Herstal wordt een school in brand gestoken. Enkele individuen waren de school binnengedrongen en met hout en synthetisch materiaal hebben ze de school in lichterlaaie gezet.

4/11 België - In Antwerpen wordt op meerdere plaatsen papier en karton (bestemd voor huisvuilophaling) in brand gestoken.

10/11 België - In Westende worden vernielingen aangericht op het terrein van het vakantiecomplex Zon en Zee.

13/11 België - In Zelzate worden de ruiten van een school ingemeten.

16/11 België - In Frasnes gaat rond middernacht de gemeenteschool op in vlammen. De burgemeester beweert bij hoog en bij laag dat de oorzaak niet gekend is.

17/11 België - In Aarschot breekt brand uit in een meubelfabriek. De gebouwen lijden zware schade. De politie vermoedt opzettelijke brandstichting.

18/11 België - In Gent wordt een nieuwe Justitiepaleis aan de Rabot aangevallen. Er wordt een ruit ingesmeten, een electrische kabel doorgesneden, grafitti gespoten,... Al heel de maand november wordt het gebouw geteisterd door beschadigingen. Er werden ondermeer reeds voedingskabels doorgesneden, nog meer ramen ingesmeten,... De Procureur des Konings is blijkbaar de schade komen opmeten.

20/11 Nederland - In Alphen aan de Rijn ketenen mensen van "Stop Deportaties" zich vast aan machines en de toegangspoort van het bouwterrein van een nieuw gesloten asielkamp.

23/11 België - Wanneer het nieuws van de mogelijke sluiting van Volkswagen Vorst bekend raakt, gaan de arbeiders onmiddellijk in staking. De staking duurt tot op heden toe voort. De veiligheidsdienst Securitas werd door woedende arbeiders van het terrein verjaagd, terwijl twee agenten in burger aan een stakingspost bijna gelyncht werden. In de dagen na het nieuws worden er zware vernielingen aangericht in de fabrieksgebouwen zelf, en wordt voor miljoenen euro's aan materiaal gestolen.

24/11 België - In Beverlo wordt brand gesticht in een kerk. De pastoor besloot de kerk te sluiten omwille van de schade.

25/11 België - Voor de tweede maal wordt er brand gesticht in de Werkwinkel (naast VDAB-gebouw) in Duffel. Deze maal brandt het gebouw bijna volledig uit.

25/11 België - In Huizingen en Anderlecht worden enkele toeleveringsbedrijven van Volkswagen Vorst bezet door arbeiders.

27/11 België - Twee vrachtwagens van de firma BFDS-transport worden in brand gestoken in Boom.

28/11 België - In Maldegem worden voor de twee keer op rij zware vernielingen aangericht aan het McDonaldsfiliaal. De politie verklaarde de laatste weken geteisterd te worden door vandalisme tegen winkels.

30/11 België - "Op 30 november staken wij twee bankautomaten in brand in de omgeving van Vorst. Eén automaat van Dexia in Linkebeek/Drogenbos en één automaat van Fortis in Ruisbroek. Deze directe aanval op het kapitaal schrijft zich in in de strijd tegen de bazen van Volkswagen Vorst. Wij groeten allen die de voorbije dagen de confrontatie zijn aangegaan. Neen aan het verraad van de vakbonden! Diefstal, plundering en sabotage: geen compromissen! Klassenstrijd tegen het kapitaal en haar loonarbeid!"

30/11 België - In Oudenaarde worden de ruiten van een nieuwe appartementsblok ingesmeten. De appartementen zijn eigendom van een sociale woningmaatschappij, die naar eigen zeggen al eerder mikpunt van vandalen was omdat ze in een "moeilijke sector" zitten.

eind november België - In Leuven wordt nogmaals het gebouw van de extreem-rechtse KVHV-studentenbeweging aangepakt. Ditmaal wordt er "Fasho" op de muren gespoten.

begin december Frankrijk - Het ALF bevrijdt twaalf fazanten uit een paté-fabriek.

1/12 België - Actievoerders blokkeren een TGV-trein aan het Zuid-Station in Brussel naar aanleiding van het sociale conflict bij Volkswagen Vorst.

2/12 België - In het Luikse Soumange gaan enkele garageboxen in vlammen op. Het parket vermoedt opzettelijke brandstichting.

2/12 België - Een twintigduizendtal mensen betogen naar aanleiding van de sanering van Volkswagen Vorst in Brussel.

4/12 België - In Leuven worden enkele auto's gevandaliseerd: de ruiten worden ingesmeten en de carosserie bekrast.

5/12 Nederland - In Arhnem worden de ruiten van de aannemer Van Wijnen Timmers ingesmeten. Er worden ook verfbommen gegooid. Deze aannemer werkt mee aan de bouw van het asielkamp in Alphen aan de Rijn.

7/12 België - Een honderdtal mensen betoogt in het kader van de sluiting van Volkswagen Vorst voor de kantoren van Agoria, de federatie van de technologische industrie, in Brussel. Ze bezetten tijdelijk een deel van het gebouw, maar de vakbondsverraders dreigden velen af. Toen ze het gebouw verlieten, werden er toch nog enkele ruiten ingesmeten. Tegelijktertijd werd de ingang van de Volkswagenimporteur d'Ieteren enkele uren geblokkeerd door enkele honderden actievoerders.

8/12 België - "Eind oktober stond de gevangenis van Ittre in rep en roer. Delen van de gevangenis werden verwoest door muitende gevangenen, een bureau van de cipiers werd in brand gestoken. Deze daden van verzet roepen om uitbreiding. De uitbreiding van de strijd tegen de gevangenissen zal in de straat gebeuren. Daarom beschilderden wij op 7 december in de omgeving van de gevangenis van Ittre (Tubize, Ittre, Nivelles) vele muren met slogans tegen de gevangenis. Daarnaast saboteerden wij een interimkantoor, enkele bankkantoren en vier bankautomaten met kneedbaar staal. Vrije vogels."

9/12 België - In Charleroi raken twee flikken gewond. Toen de agenten twee individuen wilden controleren, riepen de belaagden de hulp in van hun vrienden/vriendinnen in het nabije café. Een dertigtal mensen verjaagden de flikken. Uiteindelijk werden de twee gezochten toch nog opgepakt.

10/12 België - De fascist Hugo Coveliers wordt met de dood bedreigd.

10/12 Frankrijk - In Corbas worden op de werf van een nieuwe gevangenis (die tegen 2009 geopend zou moeten worden) branden gesticht in verschillende werfmachines. Een aantal machines wordt gedeeltelijk verwoest.

11/12 Frankrijk - Twee gevangenen van Laval die een pasje hadden om onder begeleiding buiten de muren taarten te verkopen die ze zelf gemaakt hadden, hebben de wagen van hun sociaal assistent gestolen en zijn ontsnapt.

11/12 België - In Herent wordt een hakenkruis gespoten op de oprit van een voorzitter van het Vlaams Belang.

11/12 België - Op de weg tussen Heist-op-den-Berg en Mechelen gaat een auto in vlammen op. De politie vermoedt opzettelijke brandstichting.

13/12 Duitsland - Het ALF bevrijdt twaalf hondjes uit een proefdierenlaboratorium van Harlam.

14/12 België - In Heverlee nabij Leuven worden de ramen van een politiekantoor ingeslagen. Daarna steken de dader(s) de rolgordijen in brand met aanmaakblokjes. De brand kan geblust worden door een politiepatrouille. De schade aan het gebouw is aanzienlijk.

14/12 België - In Nederbrakel wordt het Koninklijk Technisch Atheneum zwaar gevandaliseerd. Ruiten worden ingesmeten, brandblusapparaten leeggespoten en er wordt computermateriaal gestolen. Het is al de derde keer in vier weken tijd, de schade aan de school loopt intussen op tot meer dan 12500 euro.

14/12 België - In Sint-Niklaas wordt een beeld van pastoor Gordijn onthoofd. Het hoofd wordt een beetje verder in het struikgewas teruggevonden.

14/12 België - De Belgische procureur die het onderzoek tegen de extreem-linkse DHKP-C leidde, wordt met de dood bedreigd. Enkele militanten van de DHKP-C zitten vast in België in een zwaar isolatieregime.

14/12 Frankrijk - In Neuville-de-Poitou worden twee jongeren gepakt toen ze brand gesticht hadden in de ambtswoning van de directeur van hun voormalige school. Het onderzoek loopt, maar de twee jongeren werden vrijgelaten.

15/12 Zweden - Het ALF bevrijdt duizend nertsen uit een nertsenfokkerij.

15/12 België - In Droixhe, een wijk in het Luikse, wordt het politiekantoor rond 19u belegerd door een vijftigtal jongeren. Nadat een molotovcocktail gesmeten wordt op een geparkeerde politiecombi, gaan de jongeren uiteen. Er konden geen arrestaties verricht worden.

16/12 Denemarken - In Kopenhagen breken zware rellen uit tussen politie en anarchisten. Inzet van de illegale betoging was het behoud van een anarchistisch jeugdhuis. Er werden banken en winkels aangevallen, kerstbomen en vuilbakken in brand gestoken,... Er werden meer dan 200 mensen gearresteerd. De rellen duurden voort tot 's nachts, verspreid over grote delen van de stad.

17/12 Spanje - In Barcelona worden in verschillende wijken de sloten van 51 immobiliënkantoren dichtgelijmd in het kader van de strijd tegen speculatie.

18/12 België - In Beaumont gaan twee politievoertuigen (geparkeerd in de politiegarage) in vlammen op.

19/12 Verenigd Koninkrijk - De kabels van een Vodafone GSM-mast worden in brand gestoken door het ALF.

22/12 Frankrijk - In Parijs worden twee kantoren van politieke partijen (de UMP en de PS) gevandaliseerd. De ruiten worden ingeslagen, er worden tags op de gevels gespoten,...

22/12 België - In Den Haag wordt de Deense ambassade bekogeld met verfbommen in solidariteit met de kraakstrijd in Kopenhagen.

23/12 België - Enkele tientallen anarchisten houden een solidariteitsbijeenkomst aan het gesloten asielkamp in Brugge. De actie gebeurde in solidariteit met één van hun kameraden die daar opgesloten zit en tegen alle deportaties en asielkampen. Tegelijkertijd vond ook de jaarlijkse Kerstwake plaats.

23/12 België - In Leuven worden vijf immobiliënkantoren aangevallen met verfbommen. "Nu het einde van het jaar 2006 nadert, wouden wij graag eens de immobiliënsector in de verf zetten. Hiermee willen we hen bedanken voor hun constante inzet om ook dit jaar de woningprijzen de hoogte in te jagen. Daardoor hebben zij weer hun rol (samen met het stadsbestuur, architecten, bouwbedrijven en eigenaars) gespeeld in het omvormen van Leuven tot een stad voor de “happy few”. Al maar meer mensen zijn niet meer welkom in deze stad omdat zij niet genoeg geld op tafel kunnen leggen. Door de hoge prijzen wordt de stad gezuiverd van de armste laag van de bevolking en zo wordt er plaats vrij gemaakt voor rijke inwoners, bedrijven en winkels. Ook tijdens deze eindejaarsperiode waar alles vooral draait rond consumeren, heeft deze evolutie nog altijd zijn loodzware gevolgen. En we hopen dat dankzij onze verfactie de immobiliënsector de erkenning krijgt die het verdient in dit pervers uitsluitingsmechanisme. Schilderswerken Van Dale & Probleemkinderen"


Deze berichten worden overgenomen uit de burgerlijke media (dwz de politie) en uit anarchistische informatiekanalen. Dit overzicht pretendeert geen volledigheid en beperkt zich grotendeels tot Europa. Een veel uitgebreidere chronologie van internationale acties voor dierenbevrijding vind je op www.directaction.info


- E-Mail: info@denar.be Website: http://www.denar.be
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.