Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Ghandi 
Poema - 06.02.2007 14:13

"An eye for an eye leaves the whole world blind..."

-Ghandi

Website: http://www.reageerbuis.com
 
Ploertendoder kopen? 
Joopie - 07.02.2007 00:42

Ze hebben volgensmij van te voren nog even gewikeld, zie link

Website: http://www.holland-hardcore.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7745&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=811c7293b3489a34e6c39992b2b5aff0
 
Fout 
Mina - 05.02.2007 22:14

Het spijt mij ten zeerste om te zeggen dat een van die personen die op jullie foto's staat geen neonazi is.

Het is een mede studiegenoot van me en ken hem nou al 3 jaar goed.

Ik kom zelf uit een onwijs links nest, en ben ook leraar en ontzettend tegen alles wat met discriminatie te maken heeft.

Zelf ben ik ook een allochtoon. Dus licht getint. Een neonazier zou geeneens mij een blik gunnen. En wij waren altijd al dikke maten. Buiten dat heeft hij ook joodse en marrokaanse kennissen.

Ik schrok zelf echt van de beelden, maar geloof me. Ik zou het verschil als ik politie was ook niet hebben gezien. Maar alsjeblieft scheer niet iedereen over een kam.
Dat is een fout die in het verleden al te vaak gemaakt is. En daar zijn we toch tegen? Of zie ik het fout.

Mijn leerlingen vertel ik tenminste dat je altijd naar het individu moet kijken. En dat Nederland een veilig land moet zijn voor iedereen.

En geloof me de reden dat hij daar aanwezig was was echt niet om te vechten.

Ik weet dat er mensen heel boos op mij nu zullen reageren. Maar ik moet het gewoon kwijt. Ik kan zulke haat van beiden kanten niet meer verkroppen.

Alsjeblieft overdonder mij niet met emails en boze reply's het is gewoon een ei die ik kwijt moest.


@ mina 
antifa - 05.02.2007 22:54

ik zou maar eens contact opnemen met kafka inderdaad, iedereen op die foto's (met uitzondering van diegene die je klappen ziet krijgen) was onderdeel van de knokploeg en heeft geweld gebruikt, ik stond zelf vooraan en kan je garanderen dat er geen onschuldige toevallige omstanders op de foto's staan.

misschien moet je toch even dieper gaan graven, je wilt er niet pas over een hele tijd achter komen dat je vriend zich in een wespen nest aan het steken was waar hij niet meer zonder kleerscheuren uit ging komen.
@Haha 
Ninel - 06.02.2007 12:00

Jij maakt uit de foto's op dat het overduidelijk is dat de nazi's geen wapens hebben? Dat zou dan moeten betekenen dat ook de politie in het complot zat die hebben immers ook gezegt dat er wapens waren. Hoe paranoide ben jij? En ga nu niet zijken als Indymedia jou reactie verwijderd, das niet meer dan terecht aangezien het pure onvolwassen bullcrap is, en nog slecht geschreven ook.

Leer Nederlands en leer nadenken.
Afa 
nn - 06.02.2007 15:44

De AFA - demonstranten bestaan voornamelijk uit sympathisanten uit de linkse hoek, of mensen die tegen de extreem rechtsen ontwikkelingen zijn. Volgens mij is er geen daadwerkelijk lidmaatschap,of hierarchie, zoals bij volgens mij B&H. Zeg ik dat goed?
Klopt 
xx - 05.02.2007 17:25

Dat klopt, ik heb gister geinformeerd en het worden zeker 3 dagen ivm de hoeveelheid mensen die in verzekering gesteld zijn.
Blood and Honour deed beveiliging 
NN - 03.02.2007 16:24

Politie arresteert leden extreemrechtse groep

UITGEEST - De politie heeft zaterdag in Uitgeest ten minste twaalf leden van de extreemrechtse groepering Blood and Honour Nederland aangehouden. De groep beveiligde een bijeenkomst van de Nationalistische Volks Beweging (NVB) en ging op de vuist met zogenoemde antifascistische demonstranten. Dit heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

De NVB vergaderde in verenigingsgebouw De Opmaat aan de Zienlaan. De Anti Fascistische Aktie (AFA) was op de hoogte van de bijeenkomst en demonstreerde met zo'n honderd man.

Zodra de 'beveiligers' de demonstranten in de gaten kregen, vielen ze hen aan met ploertendoders, knuppels en flessen.
nn - 06.02.2007 16:49

Waarom zou de AFA, anti zwerver zijn? Of was dat een mislukte poging tot humor?

Ik vraag me af wat er zoal wordt besproken in zo een NVB vergadering. Het niveau van de gemiddelde extreemrechtse persoon is storend, en soms vraag ik me af of de aandacht die de AFA geeft aan dit soort groepjes hun tijd wel waard is, en niet juist een averechts effect heeft waarbij deze extreemrechtse groepjes meer publiciteit krijgen dan ze werkelijk waard zijn.

Wel is nu voor een groter publiek duidelijk dat Blood&Honour grof geweld niet schroomt. Een toekomst met extreemrechtse (bom)aanslagen zit niemand op te wachten.
zucht 
trolbasher - 06.02.2007 13:58

kijk eens in een woordenboek zou ik zeggen:

fas∑cis∑me (het ~)
1 ideologie, berustende op nationalistische, autoritaire en corporatieve beginselen, zoals Mussolini in ItaliŽ aanhing
antifa 
hans - 04.02.2007 23:45

nazi's zijn er op uit om angst te zaaien door geweld.

helaas zullen we ons daarop in het vervolg op moeten voorbereiden.
dit kan zowel door kursussen geweldloze weerbaarheid als wel door verdedigskursussen en technieken leren, het een sluit het andere niet uit.

het afa zal zich denk wat dat betreft hechter moeten organiseren en bij dit soort aanvallen mekaar moeten verdedigen.

voor strijdbare toekomst zonder fascisten

hans de kok

E-Mail: sarko@lycos.nl
Aan: belangstellende Nederlander 
Chris - 06.02.2007 14:05

 http://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme (met sc)
 http://nl.wikipedia.org/wiki/Racisme (met 'n c)
Soms matten antifa's met fascisten, wat dan wel een vreemde manier is om je standpunt duidelijk te maken. Maar bij dit incident waren ze er nog niet eens. Gebruik van ploertendoder en andere wapens door de fasco's staat niet ter discussie (net als de holocaust).
Dat latje dat je ziet werd trouwens vastgehouden door een vrouw die een andere vrouw probeerde te verlossen van een blind meppende fascist, waardoor ze ernstiger letsel heeft voorkomen. Het latje was eigenlijk deel van een bord met een leus.
stoer 
NN - 06.02.2007 15:36

als deze nazi's zo 'stoer' zijn om op laffe wijze de antifascisten aan te vallen, waarom durven ze er dan niet gewoon toe te geven dat ze op ons kwamen afrennen met verschillende soorten knuppels?

waarom zeggen de mensen die deze nazis verdedigen -vrijheid van bla- niet gewoon dat ze de jaren 40-45 terug willen?
sowieso is het niet de eerste keer dat nazi's straatgevechten uitlokken, kijk maar naar de archieven van de laatste jaren, het zijn nazi's en fascisten die vaak betrokken zijn bij veel vechtpartijen op straat.
(staatvechten net als de SA in hitlers begin tijd, willen jullie echt die tijd terug?)
Is mogelijk 
Defiance - 05.02.2007 22:34

Dit soort dingen zijn mogelijk en even voor de duidelijkheid, er worden geen mensen over een kam geschoren en je zult ook echt niet hier voor worden overdonderd met rare mails, Althans dat hoop ik want anders is dat echt weer waanzin ten top.

misschien is het handig om je kennis door te mailen naar Kafka?
 http://kafka.antifa.net/

Kijk maar,
greets,
FEIT/Mening 
nn - 06.02.2007 14:01

In je titel claim je een "feit" te hebben over antifa, vervolgens geef je te kennen NIET op de hoogte te zijn door een vraag te stellen over fascisme. Zoek eerst maar eens op wat Fascisme inhoud voordat je je mening geeft over iets waar je klaarblijkelijk niet van op de hoogte bent.

Verzet tegen Fascisme staat natuurlijk niet gelijk aan fascisme, (waren de verzetshelden in de tweede wereld oorlog dan ook fascisten?) Daarom heet het ook ANTI-FASCISME. Stel je voor dat die nazis zouden janken toen de geallieerden op ze schoten : " mmmeeeh het zijn fascisten die geallieerden, want wij mogen ze niet onderdrukken "> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.