Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
{{nuweg}} 
PPP - 21.05.2006 17:18

Bovendien vind ik de argumentatie dat weghalen alleen maar censuur zou zijn "omdat het ook op kraken-post staat" een slap excuus. Naar mijn weten heeft Indy niets te maken met kraken-post en is zij daar ook niet van afhankelijk, en hoeft zij daar ook geen rekening mee te houden. Andersom kun je het ook stellen: dat het op kraken-post staat is al erg genoeg, het hoeft niet ook nog eens op indy te staan om de vindbaarheid (en daarmee het effect) te vergroten.
En inderdaad, er staan wel degelijk fysieke dreigementen in het stuk.
{{nuweg}} 
PPP - 19.05.2006 19:36

Kan deze troep niet naar de prullenbak? Al dat anonieme gezwets, gesmaad en gedreig... bah!
ip block 
Michiel - 20.05.2006 12:07

Kunnen we geen ip-block voor heel Amsterdam oprichten ? Het is weer eens zo ver lijkt me........
kinders, kinders 
Cor - 20.05.2006 01:36

Nu gewoon weer normaal gaan doen? Fijn!
... 
p.punk - 20.05.2006 16:45

[cc. naar Kraken-post]

Auteur:
Datum: 19 mei 2006 16:38 uur

>Heeft deze held ooit de
>moeite genomen om de heren aan te spreken opwat hem/haar niet aan staat?

Dat lijkt me nu net de spieker op z'n kop, als ik me nog even mag bemoeien als ook maar relatieve buitenstaander dezer dagen (hoe durf je).

Ik ben ook niet dol op Erics "vroeger was alles beter & nu is het nix" riedeltjes (en ook op Alex heb ik plenty kritiek, dat hoeft me mijn respect voor zijn niet-aflatende inzet nog niet te ontnemen). Maar ik teken er wel bij aan dat dat riedeltje al ongeveer zo oud is als de (kraak-) beweging zelf, ik ken maar heel weinig krakertjes die het benul hebben om daaraan te ontkomen. Nee, alles is per generatie (die overigens in de regel zelden langer duurt dan een jaar of twee, drie) in hún tijd gebeurt en nu niet meer, en dat al sinds '78 zo niet langer natuurlijk. Zoiets als studenten die nooit meer zo'n hoogtepunt hebben meegemaakt als die paar wilde jaren dat ze net uit huis gingen zeg maar. Het zij zo.

Eric nu heb ik (ja ik! Kijk mij 'ns!) nog weleens precies hierop vriendelijk aangesproken na deze of gene speech, hetgeen hem aan het denken leek te zetten en leidde tot een fatsoenlijk gesprek. Of dit hem op andere gedachten heeft gebracht, wie zal het zeggen (het zijn net mensen die krakerts), maar ik wou maar zeggen mensen of zelfs zogeheten "woordvoerders" (door wie of wat ze daartoe ook worden gebombardeerd -- dat hele "bonzen"-gedoe altijd, en ik houd ook niet van bepaalde baasjes [m/v], heeft natuurlijk als keerzijde dat er verder nooit iemand het voortouw neemt of z'n bek opentrekt, zoals reeds eerder opgemerkt) zijn geen abstracte entiteiten, maar lui die je gewoon kent of kunt aanspreken, of waar je desnoods een enigszins houtsnijdende analyse aan kunt wijden, waarin je het liefst wat breder trekt dan deze of gene persoon. Maar dat is allemaal voor de gemiddelde autonoom wel erg veel gevraagd natuurlijk.

Enfin. Hartelijke groet & ik plak het ook maar even op Indy.nl dan, heeft het nageslacht ook nog wat te lachen.

Pieter Punk
dreigement 
carla - 21.05.2006 10:11

de 'autonomen' schrijven:
(...) "Wij roepen krakers en kraaksters op om directe actie te ondernemen, indien zij vernemen dat deze personen nog maar een woord tegen over de pers zeggen! Alex van Veen kan gevonden worden bij het ravage hok, de Van Ostadestraat en Erik Duivoorden bij het staatsarchief: e-mail:  eduiv@dds.nl."

de redactie van Indymedia reageert op verzoeken tot verwijdering vanwege het dreigement bij monde van Libby als volgt:
{...) "Deze posting is enige tijd weggehaald maar later alsnog terug gezet. De redenatie binnen Indymedia was dat er van fysieke bedreiging geen
sprake is..."


Het moge duidelijk zijn dat ze hier bij Indymedia op het terrein van het posten van dreigbrieven een zwabberend beleid voelen. Een ieder die de laatste zin leest ziet dat het om het hierbij om een dreigement gaat, zonder expliciet te vermelden wat de consequenties zullen zijn indien bedreigden nog eenmaal met de pers zouden praten over de amsterdamse krakertjes.

Vergelijkbare brieven gericht aan bijvoorbeeld politici worden wel consequent verwijderd. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat men in die gevallen vooral bang is voor de juridische gevolgen. Het argument van Libby slaat kant noch wal. Kennelijk bestaat de redactie vooral uit amsterdamse krakertjes.

erik d. en de staatskrant 
kraakgroepstaatsliedenbuurt - 20.05.2006 16:01

Bestuurslid Eric Duivenvoorden nekt Staatskrant
Nou tabé dan
Het bestuur van het wijkcentrum Van Hallstraat heeft op 12 december besloten dat ze na dit nummer stopt met de uitgave van de Staatskrant. Bestuurslid Eric Duivenvoorden liet dit hoofdredacteur Mark Ubbink per email een dag later weten. Op het moment dat deze krant ter perse ging.

lees het hele verhaal op de webstek van de staatskrant;
 http://www.staatskrant.com/wijkcent/krant/editie/2005/05123410/txt/010101.htm

Website: http://www.staatskrant.com/wijkcent/krant/editie/2005/05123410/txt/010101.htm
 
Pak je koffers 
vikkie - 19.05.2006 11:00

De Amsterdamse wethouder Aboutaleb zou zeggen: "Deze autonomen zijn een schandvlek voor de krakers gemeenschap! Laat ze hun koffers pakken, het land verlaten en bijvoorbeeld in Polen of Spanje gaan kraken."
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.