english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
[am*dam] PS28: verslag hoorzitting BIBOB
S. Miranda - 13.04.2006 00:10

Op de hoorzitting ten aanleiding van het bezwaar tegen de op basis van de wet BIBOB ingetrokkene bouwvergunning voor het pand aan de pretoriusstraat 28 is de voormalige eigenaar J. McCarthy verschenen als ook de nieuwe eigenaren. McCarthys wangedragingen hebben in eerste instantie aanleiding tot de intrekking gegeven. De formele reden was zijn weigering om informatie te verstrekken over de hetkomst van zijn geld en de reden waarom de SIOD in 2005 een inval deed in zijn kantoor in de Frans van Mierisstraat in oud zuid. Eveneens aanwezig waren de heren Robert Leon Segaar, Pepijn Koch, Albert Klomp en Albert van de Laar als nieuwe eigenaren, samen met hun advocaat uit Voorburg.


McCarthy betoogde als bezwaarde via zijn advocaat Kamp dat het allemaal niet zijn fout was maar die van zijn boekhouder/fiscalist NBC van Roemburg en partners, dat de stukken die hij best bereid was te overhandigen niet tijdig tot zijn beschikking stonden. Op de vraag wat dan zijn belang was, gezien hij nu geen eigenaar is, antwoordij hij dat het hem om de zuivering van zijun 'goede naam' ging. Op de vraag waarover het SIOD onder ging, wist hij te vertellen dat het de krakers waren die hem bij 'het meldpunt hadden aangegeven en dat er verder niets aan de hand was'.

De advocaat van de nieuwe eigenaar probeerde zijn clienten als 'keurige zakenmensen' te doen voorkomen 'die een vastgoedportefeuille als belegging aan het opbouwen waren'. Verder betoogde hij dat zijn clienten ten alle tijden bereid waren een BIBOB toets te ondergaan, immers hadden (nog) 'een blanko strafblad' en wilden ze niets anders dan 'het pand opknappen om hun investering terug te verdienen'.

De stadsdeeljurist Stefan Heijsden betoogde dat er geen aanleiding was de ingetrokken vergunning weer te herstellen, dat nog de bank (in wiens naam de makelaar bezwaar had gemaakt) nog de nieuwe eigenaars in deze zaak echt belanghebbend waren en de nieuwe eigenaar beter een nieuwe bouwvergunning konden aanvragen.

Ook Ferry Colon, die oorspronkelijk tegen de bouwvergunning zelf bezwaar had gemaakt was aanwezig en zei dat een BIBOB kwestie toch echt een politiek ding was een helemaal niet in een bezwaarschrijftencommisie thuis hoort. Bovendien had dezelfde commissie nooit over zijn bezwaar tegen de vergunning in eerste aanleg beslist en moest daaraan eerst beginnen.

Uiteindelijk kwam de kraakgroep aan het woord. Hun betoog was vooral erop gericht over een aantaal dingen duidelijkheid te scheppen: namelijk dat de SIOD een inval had gedaan omdat McCarthys bedrijf Nedzorg alleen zwartwerkers in dienst had, dat het erbij waarschijnlijk ook nog om een geldwasconstructie ging en dat de vergunning voor McCarthy volledig terecht was ingetrokken. Het belanbgrijkste punt was echter dat ze zwart op wit konten aantonen dat de 'nieuwe' eigenaars al jaren zakenpartners van McCarthy en diens boekhouder Johannes van de Elshout waren. Vooral het feit dat dhr Koch de directeur van NBC van Roemburg is werd prominent na voren gebracht. De laatste rekeneing van dit accountkantoor voor werkzamheden voor McCarthys is immers van maart 2006.

Als reactie riep McCarthy nog dat hij wel een 'diepgande BIBOB toets wenst' en hebben Koch en consorten nog even halfslachtig geprobeerd zich van McCarthy en van den Elshout te distanceren, wat niet erg geloofwaardig overkwam.

het pleidooi van de kraakgroep met producties staat op:
 https://squat.net/ps28/20060411pleidooihoorzitting.html- E-Mail: ps28@squat.net Website: http://squat.net/ps28
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.