| |
Dierenvrienden koken van woede!! EDEV - Hubert Lock - 30.03.2006 18:28
Moord op kreeften is geen feestje waard! Vandaag, donderdag 30 maart heeft EDEV - Een DIER Een VRIEND in Zierikzee tijdens de opening van het nieuwe kreeftenseizoen 2006, temidden van allerhande smulpapen en hotemetoten, (die vierden dat de allereerste kreeft van dit seizoen uit zijn natuurlijke milieu werd gehaald en levend gekookt) voor de aanvang van het feestgedruis een spandoek ontrolt met daarop de tekst ‘Wij koken van woede’. De kreeften worden gevangen en daarna gelijk aan de dichtstbijzijnde restaurants geleverd waar de dieren vervolgens doodgestoken worden of levend gekookt. Vervolgens worden de arme diertjes geserveerd in eenzijdige menu’s die bestaan uit.... kreeft. “Kreeften worden op een afschuwelijke manier levend bereid. Ze worden in een pan met kokend water gegooid waaruit zij dan tevergeefs wild spartelend proberen de randen van de pan te bereiken om aan deze afschuwelijke dood te ontsnappen. Ook alle andere manieren waarop kreeften bereid worden zijn pijnlijk en wreed, zoals het doodsteken, waarbij de kreeft een zeer lange tijd moet lijden, of de kreeft in het water leggen en dan langzaam aan de kook brengen.” aldus Geoffrey Deckers, voorzitter van EDEV. “Veel mensen zijn al op de hoogte van de vreselijke manier waarop kreeften bereid worden en eten hen dus al niet meer. Geen dode dieren eten is de oplossing voor dierenleed.” EDEV is een snel groeiende en actieve organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren. De werkwijze van EDEV kenmerkt zich door het in de publiciteit brengen van dierenmishandeling en deze op alle mogelijke legale wijzen te bestrijden. EDEV voert hiertoe geweldloze campagnes en acties. Daarnaast geeft EDEV voorlichting aan het publiek en is continu in gesprek met het politieke bedrijf om zo de doelstellingen onder de aandacht van politici en beleidsmakers te brengen. EDEV acht zich daarbij niet gebonden aan enige politieke partij, kleur, persoon of ideologische overtuiging. E-Mail: info@edev.nl Website: http://www.edev.nl |
aanvullingen | uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina | | | *** | noorderlicht - 01.04.2006 13:23
http://noorderlicht.vpro.nl/noorderlog/bericht/27693230/ Kweekvlees prijsvraag Weet u een betere naam voor 'kweekvlees'? Laat het ons weten en maak kans op een internetradio. In de komende uitzending van NWTV - vanaf donderdag 30 maart op het digitale themakanaal Holland Doc - zijn onder meer te gast zakenman en uitvinder Willem van Eelen en vleesprofessor Henk Haagsman van de Universiteit Utrecht. Zij werken samen om kweekvlees te ontwikkelen. Dat wordt gemaakt uit stamcellen. Een dier komt er niet aan te pas. Veel is het nog niet, dat kweekvlees: een blubberige massa die nog weinig weg heeft van een stevige biefstuk. Om de vleesmassa stevigheid te geven, moeten de gekweekte spiertjes in training. Door ze kunstmatig te rekken en te strekken ontstaan er meer van de spiereiwitten actine en myosine. Om het vlees echt lekker te maken, moeten er eigenlijk ook vetcellen in. En liefst ook wat bloedvaten en bindweefsel voor een stevige 'bite'. Over een jaar of vier verwachten de onderzoekers 'iets in de gehaktsfeer' te kunnen maken. De hamlappen en entrecote's zullen nog wel even op zich laten wachten. Het gaat dus nog wel even duren voor er een lapje kweekvlees op uw bord ligt, en in de tussentijd zouden de geestelijke vaders ervan graag een nieuwe naam voor het product bedenken. Want 'kweekvlees', dat klinkt niet bijzonder smakelijk. Daarom schrijft Noorderlicht een prijsvraag uit. Weet u een betere naam voor kweekvlees? Laat het ons weten vóór 1 mei 2006. Onder de inzenders worden vijf internetradio's verloot. Inzendingen via nwtv@vpro.nl. | |
aanvullingen | |