Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
oliebaronnen, NAVO en het Russisch gas 
Paul - 25.03.2006 23:56

Radio Racja vervangt Radio Polonia(geld van het Vaticaan!) en Radio Free Europe (CIA), die al Wit-Russische uitzendingen verzorgen. Maar er zijn ook talloze andere initiatieven die gericht zijn om in Wit-Rusland een 'alternatieve'(lees: in dienst van de oliemaatschappijen) nieuwsbron op te zetten. Zo is er onder meer Deutsche Welle, de beroemde radiozender vande Duitse spionagedienst BND, bekend van oorlogspropaganda op de Balkan, dat onlangs met uitzendingen begon. Daarnaast is er ook een internationaal consortium met Duitse, Poolse en Litouwse omroepen, gefinancierd met gelden van de Europese Unie (...)
De Russische president Poetin verweet de Poolse leiders trouwens eind 2004 al dat ze zich in de binnenlandse aangelegenheden van Oekraïne mengden, zoals ze dat ook nu trachten te doen in Wit-Rusland. Het is dan ook vooral Polen dat in Brussel de EU-instanties bewerkt om Wit-Rusland sterker onder druk te zetten. Het gaat niet zozeer om de democratie in Wit-Rusland, wel om ook dat land los te weken van de Russische invloedssfeer en om het in het Navo-kamp te lokken. De Poolse leiders hopen ook Oekraïne in de Navo te krijgen waardoor Polen binnen die Navo zelf aan gewicht zou winnen.
Enkele financiers van de 'revolutie': Matthew Brzezinski (EurAsian (pipelines) en magnaat Soros.




Website: http://www.uitpers.be
 
lees ook 
A - 27.03.2006 22:32

 http://ovl.indymedia.org/news/2006/03/9929_comment.php#9941

 http://ovl.indymedia.org/news/2006/03/9913_comment.php#9940
Oud JF-leden Willem & Bibi op weg naar Minsk  
DWARS - 26.03.2006 14:57

Tentenkamp op museumplein als steun aan oppositie

Voormalig DWARS jongerenfractielid Willem is zaterdag samen met drie andere jongeren vertrokken naar Wit-Rusland. De delegatie vertrok na afloop van de zaterdag gehouden demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Het doel van de reis is de hoofdstad Minsk, waar zij een brief aan President Lukashenko willen aanbieden. Vandaag is de delegatie in Berlijn aangekomen, waar ze hopen op een ontmoeting met Bondskanselier Angela Merkel. Bij vertrek uit Berlijn zal een busje met Duitse studenten zich aansluiten bij de jongeren.

De volgende stop in de "Mission to Minsk" is de Poolse hoofdstad Warschau. Hier zal ook oud DWARS JF-er Bibi zich met enkele Poolse jong-groenen bij de delegatie voegen. Uiteindelijk hopen de drie busjes maandag of dinsdag aan te komen bij de Wit-Russische grens. Of het de delegatie lukt om in de hoofdstad Minsk te bereiken blijft nog even de vraag.

Op dit moment is er een tentenkamp opgezet op het Museumplein in Amsterdam. Hier hebben afgelopen nacht 20 jongeren in tentjes proberen te slapen. Dit allemaal om solidariteit te betuigen aan de Wit-Russische bevolking.

E-Mail: steven@dwars.org
Website: http://www.dwars.org
 
Wit Rusland = communistisch 
Steun Loekasjenko - 26.03.2006 07:03

Wit-Rusland is het laatste communistische bolwerk van Europa. Waarom zouden linkse activisten daar iets tegen hebben en zo de kapitalisten in de kaart spelen? De VS wil er ook een "democratisch" land van maken dat ze kunnen uitbuiten, net als ze met Servie, Georgie en de Oekraine hebben gedaan.

Steun Loekasjenko! No Pasaran!!
Grappig 
SNIX - 26.03.2006 14:32

Grappig dat anrachisten het opnemen voor westerse geopolieke belangen in Wit Rusland. Hiermee rechtvaardig ik overigens niet de eventuele misdrijven van de overheid in Wit Rusland.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.