english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Krakers stellen vastgoedwitwasser aan de kaak
R a v a g e D i g i t a a l - 21.03.2006 17:36

AMSTERDAM, 16 mrt 06 Een groep Amsterdamse krakers heeft donderdagmiddag 16 maart een protestactie gehouden voor de kantoorvilla van Roger Horn, directeur van C.C. Faas Vastgoed. Zij lieten in de hoedanigheid van "AT6, de zender van de toekomst" zien hoe deze directeur, tezamen met vrouwe Justitia, waarschijnlijk de volgende slachtoffers zullen zijn van een liquidatie-reeks in het criminele circuit.

De actie had iets weg van een flash mob, een gelegenheid waarbij op afroep vanuit het niets een hoop mensen samenkomen, iets ongewoons doen en vervolgens weer uiteen gaan. De actie voor de woning van Roger Horn in de Amsterdamse Apollolaan bleek strak opgezet. Plotsklaps bevonden zich rond de dertig krakers en enkele journalisten op de stoep van de kapitale villa. Drie krakers hingen een spandoek met de tekst "criminele speculant met justitie hand in hand" op aan de rand van het dak, waarbij twee actievoerders al bloedende op de stoep gingen liggen. Zij moesten de slachtoffers van een liquidatie voorstellen. De overigens hingen afzetlinten en "zwart geld" op aan een lijn.

De kortstondige theatrale actie werd omgeven met stemmige rouwmuziek. Een presentator van de fictieve lokale tv-zender "AT6" las het nieuws voor dat Roger Horn en vrouwe Justitia zojuist waren doodgeschoten. Vervolgens werd de vermoorde Horn genterviewd, waarna het gezelschap weer uit de Apollolaan vertrok, de spandoeken, linten en het "zwart geld" achterlatend. Dat mochten de agenten, die net op dat moment arriveerden, opruimen.

Aanleiding voor de actie is de ontruimingsdreiging van Van Ostadestraat 137. Eigenaar van dit in december 2005 gekraakte pand is wijlen Evert Hingst, die in november op de Gerrit van der Veenstraat, niet ver van de Apollolaan, door een liquidatie om het leven kwam. In januari werd Andy Groenewoud, de neef van de Surinaamse oud-minister Gilds van handel en industrie en eigenaar van vier panden in Amsterdam, veroordeeld voor witwaspraktijken. Daarbij werd ruim een miljoen euro aan contanten in beslag genomen, evenals de vier Amsterdamse panden. En van deze panden is het gekraakte pand aan de Van Ostadestraat.

Groot was dan ook de verbazing toen Roger Horn na de kraakactie aangifte deed wegens huisvredebreuk. In de periode voorafgaande de kraak zou het pand niet lang genoeg leeg hebben gestaan. Volgens justitie hebben de krakers zich dan ook schuldig gemaakt aan huisvredebreuk. Het pand staat op de nominatie om op 21 maart ontruimd te worden, tezamen met nog een aantal andere kraakpanden in de stad met eigenaren die bekend staan om hun witwaspraktijken.

Zoals het kraakpand Wilde Westen in de Bilderdijkstraat, in eigendom van Sandmann, en een pand op de hoek van de Amstel met de Reguliersbreestraat, eigendom van de geliquideerde Mieremet. De actie van 16 maart had dan ook vooral een beschuldigend karakter: de krakers zien niet alleen Roger Horn als hoofddader in de voortzetting van de witwaspraktijken van Evert Hingst, maar bovendien justitie als medeplichtige.

In het kort geding dat de krakers tegen de staat aanspanden, en dat de volgende dag diende voor de rechtbank in Amsterdam, stelde mr. Schuckink Kool, advocaat van de krakers, dat noch Horn, noch Groenewoud, belang kan hebben bij een ontruiming, omdat er immers beslag is gelegd op de panden. Het openbaar ministerie stelde echter dat het beslag slechts conservatoir is, wat betekent dat de eigenaar er nog steeds alles mee mag doen wat hij wil, behalve het pand verkopen. Horn kan dus nog altijd wel belang hebben bij ontruiming, bijvoorbeeld om het pand te kunnen verbouwen. De rechter ging hierin mee, en het pand zal 21 maart worden ontruimd. (Peter Barton)

Website: http://www.ravagedigitaal.org/
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
Zie ook: 
linkje - 21.03.2006 19:31

Ontruiming Ostade 137
 http://indymedia.nl/nl/2006/03/35056.shtml
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.