english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
DN ROTTERDAM NEEMT AFSTAND VAN LANDELIJK BES
DN Rotterdam - 11.02.2006 10:05

DUURZAAM NEDERLAND Rotterdam heeft besloten afstand te nemen van een aantal negatieve elementen binnen de partij. Zo blijken diverse bestuurders en kandidaat raadsleden banden te hebben met de TFN. Deze organisatie onderhoud banden met de rechts extremistische Grijze Wolven. Het gaat hierbij om DN afdelingen in Amsterdam, Tilburg, en Leiden.

Rotterdam. DUURZAAM NEDERLAND Rotterdam heeft besloten afstand te nemen van een aantal negatieve elementen binnen de partij. Zo blijken diverse bestuurders en kandidaat raadsleden banden te hebben met de TFN, de Turkse Federatie Nederland. Deze organisatie onderhoud aantoonbaar banden met de Turks rechts extremistische Grijze Wolven. Het gaat hierbij om Duurzaam Nederland afdelingen in Amsterdam, Tilburg, en Leiden. Dit is gebleken uit openbare documenten van de onderzoeksgroep Turks extreem rechts. Ondanks herhaaldelijk aandringen van de Rotterdamse afdeling, heeft het landelijk bestuur van Duurzaam Nederland inmiddels laten weten geen reden te zien publiekelijk afstand te moeten nemen.
Aanstaande zondag zal de afdeling Rotterdam dan ook niet aanwezig zijn, bij het landelijke verkiezingscongres dat deze dag wordt gehouden in Rotterdam.

“Wij betreuren het dat landelijke bestuurders hun ogen sluiten voor deze zaken. Op geen enkele wijze willen wij als Duurzaam Nederland Rotterdam, worden geassocieerd met extreem rechts of links gedachtegoed. Dit is in strijd met alles waar Duurzaam Nederland in Rotterdam voor staat”, al dus duo lijsttrekkers Mila Cerovecki en Bob Hoogendoorn. “ Wij willen onze kiezers recht in de ogen kunnen kijken. Openheid en transparantie vinden wij erg belangrijk. Het zijn cruciale voorwaarden om het politieke spel correct te kunnen spelen. Ondanks deze negatieve affaire binnen de landelijke partij, zullen wij onze standpunten de komende weken breed uitdragen. Rotterdam is en blijft de stad van diversiteit en verscheidenheid in vele culturen. Juist hierin hoopt Duurzaam Nederland Rotterdam, na 7 maart een positieve bijdrage aan onze stad te kunnen leveren… met elkaar, voor elkaar!”

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme natuur, dier en mens vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
Persbericht DN kandidatuur Sari en Balkaya 
Ernst Haffmans - 17.02.2006 10:51

Persbericht Duurzaam Nederland n.a.v. kandidatuur Sari en Balkaya


Hieronder documenteert Onderzoekgroep Turks extreem-rechts een persbericht van Duurzaam Nederland die zij op 15 februari ontving via email. Een reactie daarop onderaan de pagina.

Persbericht

DUURZAAM NEDERLAND
samen verantwoordelijk voor mens en milieu
PERSBERICHT

Het landelijk bestuur van Duurzaam Nederland betreurt het dat een enkeling van de afdeling Rotterdam namens de gehele afdeling op een ondemocratische wijze toenadering zoekt tot de pers.

Onderzoeksgroep Turks Extreem Rechts meldde onlangs aan het bestuur van DN dat de lijsttrekker van DN Tilburg aanhanger was van de Grijze Wolven. Uit de door voornoemde onderzoeksgroep toegezonden documentatie werd duidelijk dat betrokkene in 2002 via TOP gekozen was in de gemeenteraad van Tilburg middels voorkeurstemmen. Aangezien het documentatie van eind jaren negentig betrof, die derhalve niet meer up-to-date was, meende het landelijk bestuur van DN (aanvankelijk) hier verder niets meer mee te kunnen doen. Mocht immers de persoon in kwestie een gevaar vormen voor de samenleving c.q. democratie, dan had hij ook geen deel kunnen uitmaken van de gemeenteraad van Tilburg.

Op aandringen van een aantal leden van DN Rotterdam werden bovengenoemde kandidaat uit Tilburg en een kandidaat uit Amsterdam, van wie werd gemeend dat deze in het verleden mogelijk banden heeft gehad met Turkse Federatie Nederland (TFN), uitgesloten van de activiteiten van de partij. Hoewel de kieslijsten inmiddels waren ingeleverd bij de gemeenten, meende het landelijk bestuur er namelijk goed aan te doen alsnog een onderzoek te verrichten. In afwachting van dit onderzoek werden de twee kandidaten op de kieslijsten van Tilburg en Amsterdam gesommeerd zich terug te trekken. Het landelijk bestuur meende hiermee te hebben aangetoond een duidelijk standpunt uit te dragen. Het bestuur is immers tegen elke vorm van extremisme.
Desondanks hebben de duo-lijsttrekkers van DN Rotterdam gemeend een persbericht te moeten doen uitgaan, waarin ze aangeven dat de gehele afdeling afstand neemt van het landelijk bestuur. Het landelijk bestuur betreurt dit ten zeerste!

Duurzaam Nederland juicht het toe dat kandidaten trachten ons gedachtegoed onder de aandacht van de pers te brengen. Het landelijk bestuur van Duurzaam Nederland is echter de mening toegedaan dat dit te allen tijde op gepaste wijze dient te geschieden. In onze democratie is het gebruikelijk dat indien men als afdeling naar buiten treedt, ook alle (bestuurs-)leden van de afdeling daadwerkelijk achter de actie staan.

Seyfi Özgüzel
voorzitter bestuur Duurzaam NederlandReactie Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts
De Onderzoeksgroep Turks extreem-rechts vindt bovenstaand persbericht van DN weinig geloofwaardig. Pas nadat een afdeling van deze partij haar afkeur publiekelijk uitspreekt tegen een "aantal negatieve elementen binnen de partij" komt het landelijk bestuur met een persbericht waarin "extremisme" wordt veroordeeld. Dan pas en niet al veel eerder; deze stap had al in 2003 kunnen worden genomen toen de Onderzoeksgroep bekend maakte dat één van de bewuste DN-leden, de bekende Grijze Wolf Asir Sari, kandideerde bij de Tweede Kamerverkiezingen voor Duurzaam Nederland.

De redenatie "Mocht immers de persoon in kwestie een gevaar vormen voor de samenleving c.q. democratie, dan had hij ook geen deel kunnen uitmaken van de gemeenteraad van Tilburg" vinden wij mank gaan. In 2002 was de informatie over Balkaya immers nog niet bekend, althans niet bekend bij ons en TOP. Bovendien zitten zeer regelmatig in Nederlandse representatieve organen personen die lid zijn van partijen die niet bepaald als vrienden van de democratie en de gehele samenleving kunnen worden gekarakteriseerd. We kunnen dan denken aan de in het verleden gekozen vertegenwoordiger van partijen als CP'86, CP en CD. Een parlementaire functie maakt iemand nog niet tot een democraat!

Verder vragen wij ons af wat het "uitsluiten van de activiteiten van de partij" concreet betekent. Yunus Balkaya gaf immers vermoedelijk kort voor 9 februari nog een interview met het Brabants Dagblad. In dat interview gaf Balkaya overigens een kijkje in de keuken van de politicus Balkaya passend - zo lijkt het althans - in de landelijke verkiezingsstrategie van DN: "Debatteren is een van mijn zwakste punten".

Tenslotte is het opvallend dat de voorzitter van DN, Seyfi Özgüzel, in zijn persbericht volledig voorbij gaat aan de situatie in Leiden. DN Rotterdam noemde deze stad wel als een plaats waar "bestuurders en kandidaat raadsleden banden te hebben met de TFN". DN vond een onderzoek naar de Leidse bestuurders en kandidaat-raadsleden klaarblijkelijk niet nodig. Wij denken daar anders over. Een kort overzichtje van Leidse DN'ers met een Grijze Wolven-achtergrond:

Burhan Mihçiokur is volgens eigen zeggen interim-voorzitter van DN in Leiden en zit in de landelijke programma-commissie van DN. Mihçiokur is nog steeds bestuurslid (vice-secretaris) van Stichting Vriendschap te Leiden. Deze stichting komt voor op een interne en externe lijst van lidorganisaties van de Turkse Federatie Nederland.

Durmus Dogan is kandidaat voor DN in Leiden bij de gemeenteraadsverkiezingen, hij staat op plaats 9. Dogan is reeds lang penningmeester van Stichting Vriendschap.

Cevdet Demirbag zette zijn handtekening voor ondersteuning van de kandidatenlijst van DN in Leiden. Demirbag is bestuurslid van de Stichting Vriendschap.E-Mail: onderzoeksgroep@xs4all.nl
Website: http://www.alertafa.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.