Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
"Zien"=ziende blind 
Stop Pia Kjaersgaard - 04.02.2006 12:48

Inderdaad. Ten eerste is Indymedia GEEN discussiesite.

En ten tweede geeft "Zien(de blind)" geen enkel argument, WAAROM de Jyllands-Posten volgens hem dan NIET vroeger Hitler en Mussolini, en tegenwoordig Deense vreemmdelingenhaat, gesteund zou hebben. Zwak. Zeer zwak. Dus weg met deze discussie-aanhangsels.
Nou vooruit dan... 
Slinger - 04.02.2006 13:41

Niet de Deense wikipedia maar een suf moblog wordt als voornaamste bron tevoorschijn getoverd. Wel uit wikipedia (gewoon de Nederlandse) :

In 1933 werd Hitler tenslotte door de toenmalige rijkspresident van de Weimarrepubliek, Paul von Hindenburg benoemd tot Rijkskanselier. Hindenburg was van diverse zijden onder druk gezet om Hitler tot Rijkskanselier te benoemen en gaf tenslotte toe.
Hitler poserend als 'der Führer' in de jaren 30
Groter
Hitler poserend als 'der Führer' in de jaren 30

Hindenburg overleed in 1934. Vanaf toen verzwakte Hitler de rol van parlement en regering tot het punt dat hij dictatoriale macht had.

Oftewel: dat Deense krantje was z'n tijd (nier ver, maar toch) vooruit.
Komt elk bericht uit de Telegraaf trouwens ook uit de pro-Hitler hoek?
cartoons 
cor - 04.02.2006 13:35

"Jyllands Posten, bekend om zijn harde koers tegen buitenlanders, bestreed na de publicatie dat moslims in Denemarken zich gekrenkt konden voelen door de prenten. Dit ging om persvrijheid, meende de krant. Maar aan vrijheden zitten ook grenzen, vonden andere media. Zij plaatsten een paar van de spotprenten ’als documentatie’ bij hun artikelen – niet als ’manifestatie van persvrijheid’."

zie
 http://www.trouw.nl/hetnieuws/europa/article208117.ece/Spotprenten
+Mohammed+%2F+Jyllands+Posten+krijgt+in+eigen+land+weinig+steun

religieuze waanzin
 http://eurodusnie.nl/cultuur/religieuze-waanzin-2.html



profetenblaadjes en pogrooms 
Omar Kayyam - 04.02.2006 12:43

Dat Jyllandsposten net als de tegenwordige deense regering niet bepaald de beste representanten van het 'tolerante verlichte europa' zijn was al langer bekend. Ook zijn de prenten die deze krant heeft afgedrukt van bijzonder humoristische of artistieke kwaliteit. Maar gezien de rel die er nu zelf van gekomen is staat daartoe in geen enkele verhouding. Sterker nog, de reacties uit de meest reactionaire hoeken van moslimgemeenschap en vooral vanuit de regeringen , die op hun beurt dan niet bepaald de beste representanten van de opzich 'verlichte orient' die zowel de cijfer nul als het dagelijkse bad in europa hebben ingevoerd passen echter goed bij de achterliggende intenties van Jyllandsposten.

Wat hier namelijk uitstekend lukt is een spanning die duidelijk sociale reden heeft ( want discriminatie is er , no doubt ) over te heffelen naar een culturel conflict die ook alweer ruim 1000 jaar oud is: namelijk de grote oorlog om jerusalem. Ook in de tijd van de kruistochten stuurde men de schorrem die met zijn wapens de oogst in europa aan het verwosten was richting het midden oosten. En ook de islamische heerser van toen konden er wat van: interne conflicten in het niet zo stabiele kalifaat konden makkelijk in de strijd tegen de (ongewassen) ongelovigen worden gekanaliseerd.

Toen en nu ging dat in europa gepaard met allerlei pogroms tegen alles wat geen goede katholiek was onderweg en heeft is in de orient een figuur opgestaan die vergelijkbaar is met Osama BL, namelijk Hassan I sabah, de 'oude van de berg' moprichter van de zogeheten hachichim, een groepje guerillastrijders die de ongelovigen, maar ook de corrupte islamische heerser uit bde tijd moesten aanpakken.


enfin, niets nieuws onder de zon
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.