Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Sinds wanneer is er wat mis met Regionalisme? 
Nijmegenaar - 03.02.2006 12:13

De Basken, Koerden, Zapatista's, Schotten, allemaal voorbeelden van mensen die van hun regio een zelfstandige soevereine entiteit willen maken.
Wat mij betreft mogen de Limburgers daar ook wel bij, alles wat extra instabiliteit aan dit k*tland kan brengen is welkom. Misschien als ze zich dan eindelijk gaan afscheiden, moeten wij wel meedoen, om er onder andere voor te zorgen dat de linkse meerderheid blijft gewaarborgd :-P
Verder is het natuurlijk een goede zaak dat er eindelijk actiegroepen worden opgericht ten zuiden van Nijmegen. Een hoop mensen die ik hier ken vinden Amsterdammers maar arrogant, en zouden liever met lui uit Heerlen willen samenwerken (en het is nog dichterbij ook!)
Veel succes daar toegewenst, en ik hoop dat er veel vruchtbare ideeen en acties mogen komen!

Website: http://www.bataforum.nl
 
Volk en Nationaliteit 
Durutti - 03.02.2006 10:10







Het is van belang, dat er acties komen die de ontevredenheid over de kap van de 14ha duidelijk maken; Echter is het problematisch als er sprake is van volk en nationaliteit. Wij weten niet, of jullie serieus links zijn, maar het is triest om te zien, dat jullie een link naar het limburgse volkslied op jullie site hebben. Voorts is het onaangenaam te zien, dat met de limburgsche vlag en de text:"Daar is mijn vaderland, Limburgs dierbaar oord!" geworven wordt voor deze acties.

Nationaliteiten zijn geconstrueerd,
Volkeren bestaan niet,
Weg met het faschistoide taal gebruik!
Emancipatieve 
SNIX - 03.02.2006 13:32

Emancipatieve hoort emancipatoire te zijn. Ik zie overigens niet waar je artikel op slaat.
nationalisme vies? 
f - 03.02.2006 11:31

even als reactie op bovenstaande: nationalisme direct in verband leggen met fascisme is een hele nare manier van discussie voeren.
Er zijn genoeg nationalistische bewegingen in de wereld waar zelfs 'links' zich in kan vinden, denk aan de koerdische of baskische strijd.

daarnaast vind ik de reactie erg hooghartig wat betreft de opmerking ' ik weet niet of jullie echt serieus links zijn'

Alsof actie tegen bomenkap alleen serieus en gerechtvaardigd zou mogen zijn als er een linkse totaalstrijd aan vast zit!!!

oogkleppen af, voor solidariteit!
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.