Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
iedereen is verdacht 
Chaoss - 12.01.2006 20:50

Het betreft hier vooral de misdaden van het communisme. Probleem is vaker dat stromingen als socialisme, anarchisme dergelijke linkse idealen heel veel raakvlakken heeft, met als hoofdraakvlak een andere democratische structuur. Iedereen die een andere mening heeft onder deze resolutie kan op basis van idealen en meningen vervolgd worden. Dit is dan in strijd met de universele rechten van de mens die recht geeft op vrijheid van meningsuiting en vergadering.
Een zelfde voorbeeld kennen we inderdaad uit de tijd van het mcCarthyisme, maar ook tijdens de Franse revolutie.

(ik ken de juiste versie niet, maar bij benadering)
'Eerst kwamen ze voor de Joden,
maar ik deed niets, want ik ben geen Jood)
Toen kwamen ze voor de katholieken
maar ik deed niets, want ik ben geen katholiek
Toen kwamen ze voor de communisten
maar ik deed niets, want ik ben geen communistisch
[...]
Toen ze kwamen ze voor mij
was er niemand meer die mij kon helpen.'
Veroordeel onmenselijkheid 
nn - 12.01.2006 21:40

Laat men inplaats van deze onzin eens een resolutie indienen die de misdaden van het nazisme veroordeelt en een verband legt met de huidige verrechtsing en deze moreel (en strafrechtelijk via verscherping van de wetten op racisme) veroordelen.

Maar Europa dient de belangen van het grootkapitaal, daarom komt zo'n resolutie er niet totdat de arbeiders de touwtjes in handen krijgen. Net als in 1917 dus toen de fascisten hun macht kwijtraken in Rusland.


> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.