Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Beetje onduidelijke kritiek... 
Enne - 30.12.2005 19:31

Beste Bea,

Wat bedoel je precies met elke welgestelde groenlinkser? Gaat het hier om de individuen en de keuzes die ze maken voor de kinderen? Natuurlijk... want je kiest namelijk vanzelfsprekend het beste voor je kind. Wanneer niet collectief besloten wordt om te mengen offer je je kind als individu op zonder dat je hier iets mee bereikt. Dat lijkt mij niet getuigen van verantwoordelijk ouderschap. Gaat het om het kiezen voor goed onderwijs als lid van de partij? Hoezo is er geen goed onderwijs mogelijk op gemengde scholen?

Commentaar op de historie van groen links lijkt mij vrij zinloos. Het gaat hier om het feit dat groen links op dit moment een bepaald standpunt heeft. Wanneer je het hier mee eens bent, juig het dan toe in plaats van over te gaan in pedantarie. Lijkt alsof het gaat om supportersverenigingen van een af andere voetbalclub. Zeer onzinnig.

Al met al bespeur ik een hoop ego. Niet echt opbouwend lijkt mij.

Een oplossing vinden voor het probleem van zichzelf in stand houdende achterstanden en het dillema van de collectieve actie lijkt mij bijvoorbeeld veel constructiever.

Dus lijkt het mij zinvoller om naar de bijeenkomst te komen en een bijdrage te leveren aan een probleem dat door jou en groenlinks erkend wordt.
lafheid verstoppen achter de kinderen 
NN - 31.12.2005 14:05

"Natuurlijk... want je kiest namelijk vanzelfsprekend het beste voor je kind. Wanneer niet collectief besloten wordt om te mengen offer je je kind als individu op zonder dat je hier iets mee bereikt."

Gelul. De arrogantie die spreekt uit het gebruik van de term "opofferen" voor het je kind naar school te laten gaan met het overgrote deel van de rest van de stad is ronduit walgelijk. Rijke blanke kindjes op een zwarte school doen is helemaal niet perse slecht voor ze. Daar kunnen ze een hoop kennis op doen (o.a. over diversiteit, respect en omgaan met andere mensen) die hun rijke blanke ouders duidelijk niet hebben.

Die GL kak kiest helemaal niet vanzelfsprekend wat het beste is voor hun kind, ze kiezen wat het beste is voor hun eigen kliekjesbehoud.
Gemengd natuurlijk, maar hoe? 
Bea - 29.12.2005 12:44

Op GroenLinks na is heel nederland het wel met elkaar eens dat we gemengde scholen moeten creeren, de vraag echter is hoe? Want met name de welgestelde linkse 'intellectueel', de achterban van GroenLinks, is immers als puntje bij paaltje komt voor 'goed' onderwijs en kiest voor de witte school. Daar zou de discussie mijns inziens over moeten gaan. Maar misschien is dat wel een brug te ver anno 2005 voor deze partij...
plan 
Angela - 29.12.2005 18:43

Beste Bea,

Misschien had ik inderdaad erbij moeten zetten wat het programma van deze bijeenkomst is:
Eerst wordt het onderwerp geintroduceerd door Paul Jungbluth (onderwijs TK GL), dan de resultaten van een enquête die zal worden afgenomen onder ouders van basisschool leerlingen in Amsterdam. We enquêteren hiervoor bij een witte school, een zwarte school en een gemengde school die allemaal slechts een paar passen bij elkaar vandaan zitten.
Dan houdt Roel van Duijn, stadsdeelraadslid GL Amsterdam Oud Zuid, een pleidooi voor het 'groepjesplan' dat is opgesteld door 'de Balie-groep'(o.a. Sunny Bergman en Pieter Hilhorst). In hun plan beschrijven zij o.a. voorrang bij toelating voor een 'gemengd duo'. Het nadeel van dit concept is dat de menging alleen werkt bij een 'witte school' en dat het niet opgaat of erg moeilijk wordt wanneer de buurt zelf niet gemengd is (omdat kinderen dan buiten de buurt naar school moeten).
Waarom dit plan volgens Roel werkzaam is, is omdat tot nog toe de enige effectieve manier om scholen te mengen door initiatief van ouders zelf is. En dat met dit uitwerking van dit plan, bijvoorbeeld het faciliteren van een een ontmoetingsplek voor ouders zoals een schoolsite of buurthuis de ouders een actieve rol krijgen in het tegengaan van segregatie op scholen.
Maar een vraag kan zijn, of de gemeente (of in Amsterdam de stadsdeelraad) zich wel moet mengen in het toelatingsbeleid van scholen. Zo zijn er veel meer discussie punten te bedenken en allemaal ook zeer welkom!


E-Mail: angela.nijland@gmail.com
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.