Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Duivenvoorden profitereert van kraakbeweging 
Joost - 14.12.2005 10:14

Dat die Eric Duivenvoorde er een tweede huis in frankrijk op na kan houden, komt omdat hij profiteert van het werk van de kraakbeweging. Zo maakt hij boeken met actie-affiches, waar zijn enige werk bestaat uit gortdroge bijschriftjes. De makers van de affiches zijn lang niet altijd onbekend, maar toch krijgen zij geen cent voor dit ongevraagde hergebruik van hun affiches. Alles gaat naar die Duivenvoorde. En dan ook nog kritiek hebben op jonge buitenlandse krakers in Vrij Nederland. Uggh!
Ik ben nu echt pissig 
nn - 09.12.2005 16:35

Ik vind dit echt de druppel die de emmer doet overlopen wat betreft Eric Duivenvoorden!!
Het is toch ongelofelijk dat hij gewoon telefoonnummers en namen en mailadressen doorgeeft aan rechtse journalisten!?
Wat mij betreft komt hij nergens meer in/bij/tussen!

Hoe zou hij vinden om ongevraagd te worden lastig gevallen!?

Lets find out;

E-Mail: eduiv@dds.nl
boykot 
chrisgrr - 09.12.2005 17:03

een gewaarschuwd mens telt voor twee;
voor iedereen die nog illusies koesterde over Duivenvoorden, laat dit een wijze les zijn, de man parasiteert op een sociale beweging, zuigt het leeg om er zijn voordeel mee te doen en bekommert zich niet om de gevolgen. Laten we de man geen voedsel meer geven!
pas op voor aasgieren vermomd als journalisten, lui als Niemandsverdriet zijn een schande voor het ooit zo nobele vakgebied der journalistiek.
rot toch op man! 
toedeledokie - 10.12.2005 04:53

Wat is dit voor een ranzige insinuatie?
Duivenvoorden 
nani - 09.12.2005 11:56

-quote de doctorandus Klavan mbt de kraakbeweging -quote

GRIN
Aanvallen op Eric Duivenvoorde 
Joost - 14.12.2005 10:03

Zwijgen is goud komt komt die Duivenvoorden z'n neusgaten uit omdat hij zich onsterfelijk belachelijk maakte met zijn kritiek op allochtone krakers in de Vrij Nederland. Wat ik veel bedenkelijker acht, is dat die Duivenvoorde dure boeken maakt met actieaffiches. Normaal gesproken zou de maker van zo'n boek de makers van de affiches moeten vergoeden voor het gebruik van hun werk. Copyright en zo. Maar nu het actieaffiches zijn, vervalt dit blijkbaar. Als verzamelaar van het kraakarchief is die Duivenvoorden de enige die van hun noeste onbaatzuchtige werk profiteert en hierdoor een tweede huis op het platteland in Frankrijk kon kopen.
Zwijgen is goud maar spreken toch nog zilver 
cnsync - 10.12.2005 12:15

Zwijgen is Goud schrijft: Dat lijkt me duidelijk genoeg. Laat iedereen gewoon zijn mond houden. Er hebben destijds al genoeg mensen gezeten wegens loslippigheid, onvoorzichtigheid en duister gemanipuleer achter de schermen door bepaalde kringen. Niemand, behalve een sensatie beluste pers, heeft enig belang bij mooie verhalen over vroeger.

@Zwijgen is Goud: Iedereen zijn mond laten houden, is dat een dreigement?
Dat er genoeg mensen hebben gezeten is dat een reden om geen onderzoeksjournalistiek meer te plegen? Sinds wanneer is de VN sensatie beluste pers? Mooie verhalen? ZO mooi was de uitkomst van die actie toch niet? Of is het goed te praten dat iemand een been verliest, hoe weerzinwekkend haar denkbeelden ook geweest mogen zijn? Ik krijg het gevoel dat de VN-medewerker Thijs Niemandsverdriet aardig in de buurt komt. Er i veels te weinig goeie onderoeksjouralistiek in Nederland, dus ik zeg:"Go, go go Thijs, graven jongen graven zo diep tot je alles boven hebt gehaald. En dan publiceren.
Eric Duivenvoorden nekt Staatskrant 
Joost - 20.12.2005 05:23

In de Staatskrant van december 2005:
Bestuurslid Eric Duivenvoorden nekt Staatskrant

Het bestuur van het wijkcentrum Van Hallstraat heeft op 12 december besloten dat ze na dit nummer stopt met de uitgave van de Staatskrant. Bestuurslid Eric Duivenvoorden liet dit hoofdredacteur Mark Ubbink per email een dag later weten. Op het moment dat deze krant ter perse ging.

De beslissing kwam ook voor de redactie als een donderslag bij heldere hemel, temeer daar we al bezig waren de krant aan te passen aan de op handen zijnde fusie met het wijkcentrum van de Spaarndammerbuurt. In zijn brief aan de hoofdredacteur van deze krant schrijft Duivenvoorden dat het bestuur teleurgesteld zou zijn in ‘de medewerking die jij als hoofdredacteur geeft aan de aankomende bezuinigingen en het fusieproces’ met het wijkcentrum in de Spaarndammerbuurt. Een nogal vreemde uitspraak, aangezien de redactie zojuist had besloten dat, als de bezuinigen dit eisten, ze ook onbetaald door zouden willen gaan met de Staatskrant. Uitsluitend omdat we onafhankelijke berichtgeving over onze buurt belangrijk vinden.
Wat dit betrof had het bestuur van Van Hallstraat (bestaande uit voorzitter Henk Grool en bestuursleden Anja Kuiper, Eric Duivenvoorden en Renie van der Putte) geen enkele reden om teleurgesteld te zijn.

Als er teleurstelling is, dan wel over vreemde omgang van het wijkcentrumbestuur met de makers van deze krant. Wat extra steekt omdat datzelfde bestuur trots glimmend op de eerste rij stond toen deze krant de prijs van beste buurtkrant van Nederland won.

Op het moment dat de medewerkers van de Staatskrant de laatste hand leggen aan deze uitgave besluit het bestuur, op instigatie van bestuurslid Duivenvoorden, om de Staatskrant op te heffen. En te streven om samen met het Spaarndammer wijkcentrum volgende maand ‘met een nieuwe buurtkrant te komen voor het gehele stadsdeel Westerpark’.

Dit werd botweg door Duivenvoorden op 13 december per email medegedeeld.
Met de toevoeging dat de hoofdredacteur tot ‘uiterlijk maandagmorgen 19 december om 10.00 uur de tijd had om met uitgewerkte plannen voor een nieuwe krant te komen’ waarvan als eerste ‘overzicht van kosten als de nieuwe krant deels in fullcolour gedrukt zou gaan worden’.

Het bestuur was zo ontevreden over de plannen over bezuinigingen en dan komt Duivenvoorden met het voorstel om in kleur te gaan drukken. Tot dan toe was het zo dat, als de krant in kleur werd gedrukt, dit een cadeautje was van drukkerij Dijkman. Omdat die vond dat we een goede krant maakten deed hij dit traditioneel één keer per jaar geheel gratis, zoals bij dit nummer! Anders was dit voor ons namelijk onbetaalbaar.

Oud-hoofdredacteur Hans van Boxtel vreest dat het hier, verkapt als bezuinigingsmaatregel, een rechtstreekse overname van de krant door bestuurslid Duivenvoorden betreft. Een paar jaar geleden kwam hij al met soortgelijke plannen. Schoenmaker blijf bij je leest, was toen de unanieme mening van de redactie. Ook ex-hoofdredacteur Ria van Eck denkt dat Duivenvoorden een geheime agenda heeft: ‘Hij is geen journalist maar archivaris die filosofie heeft gestudeerd. Een normaal gesprek kun je niet met hem voeren.
Staatskrant-redacteur Mohamed el-Fers: ‘Als je hem een vraag stelt die hem niet aanstaat gooit hij bot de hoorn op de haak. Hij heeft nog nooit een krant gemaakt. Hij had ooit een eigen rubriekje over de kraakbeweging in de krant. Het is dan ook ronduit belachelijk dat, zoals uit zijn email blijkt, niet de redactie van de Staatskrant, maar hij persoonlijk ‘een vaste afspraak in de week 19-23 december wil met de redactiekern van de Buurtkrant in de Spaarndammerbuurt ‘om over nieuwe opzet van de krant te praten’.
Dat het helemaal niet de bedoeling is om daar over te praten, blijkt uit zijn p.s. in het bericht van 6 december: ‘Bureau Zwaarwater kan op korte termijn aan de slag met de restyling.
Hoezo restyling? Waren er ooit klachten over de layout van de Staatskrant?
En hoezo bureau Zwaarwater? Het is een ver buiten de Staats- en Spaarndammerbuurt gelegen bureau. Hoezo komt bestuurder Duivenvoorden ineens met dit bureau op de proppen?
Nou, omdat die het boek ‘Met emmer en kwast, Veertig jaar Nederlandse actieaffiches’ hadden verzorgd. Een boek waarbij de tekstjes bij de affiches door Duivenvoorden waren geschreven.

Het doek lijkt te zijn gevallen, hoewel we blijven hopen dat de besturen van de beide wijkcentra alsnog een einde aan deze ronduit onoorbare gang van zaken zullen maken. De krant wordt namelijk goed gelezen en heeft de afgelopen dertig jaar haar geheel eigen plaats weten te veroveren. Ondanks alle bezuinigingen waren we bereid ook geheel onbetaald door te gaan met deze krant. Alleen werd ons niets gevraagd. Mocht het inderdaad zo zijn dat bestuurdslid Eric Duivenvoorden zijn zin weet door te drijven, weet dan dat dit geheel buiten ons om, tegen onze zin in gebeurde. Dat we altijd met veel plezier aan deze krant gewerkt hebben en dat we U, als betrokken lezers en lezeressen, zullen missen.

Website: http://www.staatskrant.com/wijkcent/krant/editie/2005/05123410/txt/010101.htm
 
klopt, is namen willen noemen dit 
nn - 10.12.2005 19:42

Klopt, er valt inderdaad niks nieuws te vertellen. Het enige dat VN wil is een naam kunnen noemen, iemand zwartmaken, in de problemen brengen. Leuk he...? Zeker z'n oren teveel naar extreem rechts laten hangen, want die willen maar wat graag een zondebok zien voor wat zij hardnekkig een "aanslag" blijven noemen!

Onderzoeksjournalistiek? 
nani - 10.12.2005 13:55

Er is hier niemand die de noodzaak tot goede onderzoeksjournalistiek betwist. De oproep te zwijgen over 19-jaar oude koeien die om schimmige redenen uit de kast worden getrokken als 'dreigement' zien is wel heel paranoide. Als Vrij Nederland goede onderzoeksjournalistiek wil bedrijven, wordt dat nogmaals alleen maar toegejuicht, alleen vind je niet dat er dan in de huidige actualiteit niet genóeg zaken zijn die de aandaht van degelijk onderzoek verdienen? Bovendien heeft VN de laatste twee jaar al haar al te 'links' bevonden onderzoeksjournalisten de laan uitgestuurd of anderszins weggewerkt. Er zijn alleen maar sensatieschrijvers voor in de plaats gekomen.
Moet het stuk over Louis Sevčke van R. van de Griend bijvoorbeeld een voorbeeld van de Nieuwe Lijn van onderzoeksjournalistiek? Alle basale regels daarvan werden nl overschreden.
Het hele verhaal was 1) gebaseerd op 1 enkele, en dan nog bewezen onbetrouwbare bron 2) Stond vol met de meest absurde aantijgingen 3) Doorkruiste hiermee een lopend onderzoek naar moord 4) Bevatte talloze aanwijsbare onjuistheden en historische inconsequenties 5) Enige reden om het stuk te plaatsen was een zg 'contraire mening' : Als iedereen tot de burgemeester van Nijmegen Louis als beheerste en vriendelijke man kenschetste, vonden zij het wel stoer om dat even af te branden. Op basis van zie punt 1 t/m.
Ik ken de redactie van Vrij Nederland en haar denkwijzen. Zo zuiver is die niet. Paniekvoetbal om de losse verkoop voert al jaren de boventoon. Bovendien is de nieuwe leiding weinig journalistiek ervaren.

E-Mail: nani@xs4all.nl
onderzoek dan extreem rechts! 
NN - 10.12.2005 14:17

Laat ze inderdaad een onderzoek naar extreem rechts in nederland beginnen, en hun praktijken. Bijvoorbeeld van Nieuw Rechts en de Nationale Alliantie, om de zogenaamd zo nette partijen eens het masker af te trekken!

Over rechts gesproken. Zij lezen hier niet alleen mee, ze schrijven hier ook mee. Bovenstaande posting van abc lijkt verdacht veel op een posting op een fortuyn forum, te vinden op:  http://www.fortuynpolitiek.nl/topic.asp?TOPIC_ID=14249
Het is van betrokkene rene68 wel duidelijk dat hij veelvuldig op indymedia zit trouwens...
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.