Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
nu al iets minder moeilijk 
nn - 24.11.2005 22:17

Met die extra informatie begint het me inderdaad allemaal wat duidelijker te
worden. De oorspronkelijke reden van opsluiting is misschien ook minder van belang omdat Laurelino's verhaal gaat over de situatie zoals die heerst in Spaanse gevangenissen.

Het helpt wel te weten dat hij een Bask is, dit zal zijn zaak niet hebben geholpen, en de repressie die daar toen (en in mindere mate nu) plaatsvond, die was me wel bekend.

De verhalen die je hoort over Spaanse gevangenissen zijn altijd zo onwerkelijk en ver van mijn bed dat het me vaak moeilijk valt er echt in te geloven. De 'public image' van Spanje is er toch een van beschaving en democratie, de verhalen zijn zo heftig en staan zo lijnrecht tegenover dit beeld dat je er onbewust toch niet helemaal in kan geloven.

Goed dus om het allemaal eens uit eerste hand te kunnen horen.Ik ben er zeker bij.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.