Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Aantal 
Johnito - 19.11.2005 19:30

Weet iemand trouwens over hoeveel IS-leden we het eigenlijk hebben?

Website: http://johnito.tk
 
wat nu 
reageer(der) - 19.11.2005 22:12

Dit besluit betekent niet dat de SP mee gaat helpen met het verkopen van hun krantjes. Het betekent ook niet dat de IS een belangrijke stem of een plek in het bestuur krijgt van de SP, het betekent ook niet dat de IS als een clubje dat gaat schuilen onder 'moeders paraplu' (zoals Offensief), meedoet met de SP. De enige verandering (volgens mij) is dat ze mensen willen overhalen om bij de verkiezingen SP te stemmen en zich aan te sluiten bij andere acties van de SP tijdens de 'o zo bekende colportages van deze trotskisten'.
Ga nu niet geruchten verspreiden dat de trotskisten van onderaf de SP gaan ondermijnen en straks een coup plegen op de bestuurlijke functies van de SP.

Ik ben er blij mee, de IS stelt zich nu tenminste minder sektarisch op en zetten nu al hun principes overboord, ben benieuwd hoe de SWP gaat reageren of heeft gereageerd :)...
macht 
Mier - 20.11.2005 01:18

Het is anders ook wel logisch. Bij gebrek aan een enigszins coherente visie op een strategie voor verandering (of alternatieven) zijn alle Bolsjevistische partijtjes die aan de Britse SWP hangen, zich gaan richten op ... verkiezingen. Directe actie en dat soort zaken bleek toch niks voor ze te zijn, want dan gaan mensen al snel zelf het heft in handen nemen en dat is niet de bedoeling; de massa's moeten *geleid* worden. Ze dachten dat ze overal nieuwe partijen op konden richten die - in alliantie met gefrustreerde moslimstemmers - bij verkiezingen de populariteit van de globaliseringsbeweging te gelde zou kunnen maken. Vervolgens zou die partij de voorhoede van de 'beweging van Seattle' gaan vormen. In werkelijkheid werd het vooral een debacle. In Belgie werd Resist helemaal niks, in GB haalde Respect met die malloot van een Galloway ternauwernood 1 zetel. Mensen hadden juist tabak van de parlementaire politiek en helemaal geen zin meer om te gaan stemmen.
Alleen in Duitsland werd een redelijk resultaat gehaald, maar dat kwam vooral omdat de kern gevormd werd door de ouwe Oostcommies van de PDS (en de gematigd linkse coalitie aan de macht was, dus daar stem je dan niet op). Met andere woorden, die IS ers zagen de bui al hangen en zijn toen maar tegen de SP aan gaan schurken, want die haalt in ieder geval flink wat binnen bij de verkiezingen. Bij de SP vinden ze de IS-leiders ook wel rare vogels, maar als ze wat van hun leden meenemen dan is dat altijd handig als er affiches geplakt moeten worden en folders uitgedeeld.
De IS heeft 175 leden (was een tijdje geleden in een documentaire op tv te zien, toen de 175e zich aanmeldde). Zo'n beetje wat er gemiddeeld op een benefiet in de kraakroeg gescoord wordt dus. Maar de doorlopsnelheid is hoog... Je wordt ook weer geroyeerd als je niet genoeg krantjes verkoopt.
Fantastisch! 
John - 20.11.2005 13:08

Geweldig als liefst ALLE jongens en meisjes van de I.S. zich naar aloude Leninistische principes zich Helemaal op één punt gaan concentreren.
In dit geval aansluiten bij de S.P. en inzetten voor méér zetels voor Grote Roerganger (partijvoorzitter èn fractievoorzitter) Jan Marijnissen.
Misschien zou dan bijvoorbeeld het N.S.F. 2006 nog iets creatiefs kunnen gaan opleveren... (en niet worden verkloot zoals nu te verwachten valt).
Als het niet zo hondsirritant was dat de I.S. steeds op elke stratetigische posities gaat zitten bij vrijwel elke in het camera-oog lopende actie, demonstratie of initiatief, zou je je gek lachen om een clubje dat Anno 4 december 2005 nog 'n studiedag gaat organiseren over de werken en milarististische organisatieprincipes van Kameraad Wladimir Iljitsj Lenin...

AIVD 
. - 20.11.2005 17:55

Ik vermoed een hoog AIVD gehalte onder de non-nieuws-commentaren.

wel aan de spelregeltjes houden jongens. 
sjerp - 20.11.2005 21:33

niet klakkeloos copy pasten van de website van de sp kneuzen <3

nb ik wist niet dat dit een discussieforum was?

E-Mail: swouden@science.uva.nl
@ Peter 
nn - 21.11.2005 08:27

Azijnzeikers heb je dus altijd.

Men heeft altijd wat op te merken op de IS. Van het domineren van allerlei platfora, tot het continu in beeld komen van demo's (waardoor ze dus zogenaamd een demo kapen). Je kan ook kijken naar wat men tot nu toe bereikt heeft door samen te werken.
Keer het tij is echt niet alleen IS, maar een samenwerking van 500 organisaties. Daarbinnen zijn een aantal grotere organisaties, waaronder SP, Groenlinks, PvdA en IS. Mijn ervaring met Keer het tij is dat iedereen zijn zegje wilt doen en dat er op die manier nooit knopen doorgehakt kunnen worden. Over het algemeen zijn de mensen het eens met de standpunten van de IS jegens acties en demo. Omdat ze zich richten op de situatie in de samenleving en niet op hun politieke standpunt (het commentaar vanuit de anarchistische en autonome hoek op organisaties als de IS beperkt zich continu op het politieke vlak en niet op wat er leeft, getuige het bijhalen van een SWP, waar de IS absoluut niet van afhankelijk is). Het is in de huidige situatie niet direct van belang of de IS Trotskistisch is en de SP voorheen Maoistisch. Je gaat mij niet vertellen dat alle huidige SPers de leer van Mao aanhangen. Dat is wel heel kortzichtig wijzen op een ding.
Vergeet niet dat Keer het Tij en het Platform tegen de nieuwe oorlogen een aantal grote demo's georganiseerd hebben. De IS heeft een belangrijke rol gespeeld voor de mobilisatie van deze demo's in de vorm van bussen, flyeren en posters verspreiden. Ja, ze zetten zich vooral in voor de grote demo's, maar er zijn nauwelijks anti-nazi demo's geweest waar ze niet aanwezig zijn geweest. Daarnaast, waar is het platform tegen de nieuwe oorlog nu?
Vergeet dat dankzij het NSF een grotere groep mensen in contact gekomen is met de actiescene en dat zou niet gebeurd zijn als dat in kraakpanden gehouden was (met alle respect voor de krakers).

In plaats van te lopen zeuren over de politieke ideeen, kan je beter kijken hoe je zo snel mogelijk dit kabinet wegkrijgt en voor de IS is dit blijkbaar een van de mogelijkheden.

discussie 
nn - 21.11.2005 09:47

En ik maar denken dat Inymedia geen discussieforum is... Toch opmerkelijk dat een aantal van mijn aanvullingen verwijderd zijn (misschien te pro IS?)
Headbangers heb je nog steeds! 
Jan - 21.11.2005 10:37

Zou de I.S. ooit aan zelfrefectie doen? Dacht het niet. Vragen ze zich wel eens af waarom dat mini-partijtje zoveel weerstand oproept? (niet alleen bij krakers!). Hebben ze na Lenin en Trotski nog iets geleerd van het verloop van de de geschiedenis? Waarom blijven ze op grond van hun Marxistische Bijbels maar doorgaan met hun gedateerde streven? Hebben ze dan ècht niet in de gaten dat deze tijd om Andere antwoorden vraagt?
Wat deden hun heiligen (Lenin, Trotski)? Ze bestudeerden de situatie van Hun tijd en schreven hun boeken voor Dat moment. Inmiddels zijn we 'n eeuw of wat verder. Is er ondertussen nog wat gebeurd? Dacht het wel!
Nee, dan de I.S.; gewoon doorgaan, die revolutie komt er wel onder jullie leiding... De aanhouder wint... Het glorieuze pad loopt nu via aansluiting bij de S.P. en dus flinke inzet voor meer zeteltjes bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. En ondertussen lekker aan de gang blijven met het domineren van acties en fora en jezelf maar op de borst blijven slaan dat dat zo nodig is. Kan jullie 'n geheimpje vertellen: 'n hoop mensen lopen daar gillend weg vanwege jullie fantastische inbreng.
oh oh oh 
Ja dat is de vraag - 21.11.2005 18:26

Deze stap is niet genomen omdat dat nou toevallig in de leer va Lenin of Trotsky is, er zijn veel meer en belangrijkere redenen waarom deze keuze is gemaakt.
Wanneer komt men er nou eindelijk eens achter dat je niks bereikt door elkaar alleen maar de grond in stampen, en dat je samen moet werken.
Nee, de IS zal er niet voor zorgen dat de revolutie komt, nee, geen een clubje gaat het in zn eentje doen. Massa heb je nodig, en met sektarisch gedrag bereik je dat niet.


pro-IS 
soms - 21.11.2005 18:33

Ja, alles wat pro-IS is wordt hier zo snel mogelijk weg gehaald
En ik maar denken dat dit onafhankelijke media was...
even kijken hoe snel dit berichtje word weg gehaald
inhoud 
nn3 - 22.11.2005 04:06

Het is erg bijzonder dat een aantal schrijvers de inhoud van de verklaring helemaal links laat liggen. Het is blijkbaar leuker om met modder te gooien, te speculeren en valse beschuldigingen te doen.

Natuurlijk, leden van de IS hebben een chip in hun hoofd en krijgen opdrachten van de SWP. Dat is blijkbaar makkelijker dan de inhoudelijke motieven die de verklarin geeft serius te nemen (ook als je het daar niet mee eens bent).

En als het over platformen gaat, hoezo trucjes? De IS is een van de actieve organisaties in Nederland en doet op dat niveau mee aan allerlei platformen, op basis van activiteiten in de praktijk. Voorbeeld: de bussen die vanuit verschillende steden georganiseerd worden naar bijvoorbeeld demonstraties van Keer het Tij. De IS is een van weinige organisaties die dat heel actief doen om de demonstratie zo groot mogelijk te maken. Hetzelfde geldt voor posters en flyers.

Iedereen die zich links noemt, doet er beter aan om met elkaar collegiaal om te gaan, ook als je harde kritiek hebt en het totaal met een ander niet eens bent. Misschien dat buitenstaanders dan ook iets snappen en links serieuzer nemen.
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.