english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Anti-G8 vuur protest
Molotov - 05.07.2005 12:41

Morgen is het zo ver, dan gaan de hoge pieten weer in hun vesting plannetjes bekokstoven wat ze met "hun" wereld willen doen. Mannetjes in pakken, die het niet interesseerd wat de rest van de wereld wil, die alleen hun eigen macht verder willen uitbreiden en hun geldbuidel willen spekken. Mannetjes die alles doen om het neo-liberale beleid en het economisch gewin boven alles te stellen. Dit ten koste van mens, andere dieren, natuur, milieu etcetera en in tegenstelling tot dat wat ze ons willen doen geloven.

Inmiddels zijn de protesten al in volle gang, van mensen die duidelijk maken dat de wereld van die paar "machtige" zwakkelingen niet hun wereld is. Die duidelijk willen maken dat de bespreking van de hoge heren niet zo maar geaccepteerd wordt, dat wij niet accepteren dat we uitgebuit, onderdrukt en uittgesloten wordt voor hun eigen gewin. Dat we voor een autonome, niet-hierarchische, zelfbeschikking zijn. Veel protesters geloven ook niet in de lobby van veel NGO's, kleine politieke clubjes, die alleen komen tot halfslachtige compromissen. Van lobby en compromissen is niemand beter geworden, alleen de mensen met macht zitten vaster in het zadel. Veel mensen willen een radicaal protest tonen en wederom proberen de top te torpederen.

Vanavond aan de vooravond van de G8-top, wil men rondom het conferentieoord op de heuvels vuurbakens ontsteken om de boel vast op te warmen. De woensdag zelf is aangekondigd als grote actiedag met blokkadeacties en demonstraties. Ook in Nederland kunnen we wat doen. Zo zal er in Amsterdam om 12 uur op de Dam ook een vuur ontstoken worden, als solidariteit met de protesters in Schotland. Als achterblijvers, die om uiteenlopende redenen niet naar de top-protesten kunnen, kunnen we hier ook vanalles doen om te tonen dat we tegen de G8 en allerlei andere instituties zijn die over hoofden van velen beslissingen nemen. De woensdag is uitgeroepen tot anti-nationale actiedag.

Dus wees creatief, ontsteek ook vuurbakens in eigen stad, dorp en gehucht. Of ga wanneer je maar wilt de straat op om een radicaal tegengeluid te laten horen. Zij mogen de dag hebben, maar wij hebben de nacht!


"Geen bazen en politici, maar zelfbestuur en anarchie!"


Zie verder:  http://www.indymedia.nl/nl/2005/07/29088.shtml
 

Lees meer over: G8 globalisering

aanvullingen
G8 flyer 
molotov 2 - 05.07.2005 16:12

Vannacht worden in het Schotse Gleneagles op de heuvels rondom het hotel waar de G8 top woensdag van start gaat vuurbakens ontstoken. Na verscheidene eerdere acties de afgelopen paar dagen vormen deze vuurbakens het begin van de acties direct bij de top zelf. Ook in Nederland willen wij ons ongenoegen uiten over de zelfverklaarde wereld heerschappij en het meedogenloze kapitalisme van de G8. Daarom sluiten we ons aan bij de protesten in Schotland en ontsteken een Protestvuur op de Dam.

Van 6 tot 8 juli komen in het Schotse Gleneagles de G8 bijeen. ( De leiders van de 7 belangrijkste industrielanden + Rusland) Ook op deze top zullen zij vooral weer praten over hoe zij hun greep op de wereld kunnen vergroten en hun nietsontziende kapitalisme kunnen verspreiden. Hoewel men praat over schuldenverlichting voor Afrika en het bestrijden van de klimaatsverandering blijken dit toch vooral wassen neuzen.
De schuldenverlichting komt vooral op het bordje van de IMF en de Wereldbank. Deze organisaties zijn vooral gericht op het verspreiden van het westerse neoliberale economisch systeem en zullen dus allerlei voorwaarden stellen aan de schuldenverlichting waardoor de Afrikaanse landen steeds meer in de greep komen van grote internationale bedrijven. De bevolking daar blijft de dupe.
Ook wat klimaatverandering betreft zullen de gesprekken waarschijnlijk niet veel opleveren. De G8 landen proberen met man en macht onder de voorwaarden van het verdrag van Kyoto uit te komen of weigeren het zelfs te ondertekenen. Tot een grootschalige verandering van de westerse manieren van consumptie en productie, die echt wat zou uitmaken, wil men niet overgaan.
De politiek die de G8 bedrijft is er een waar geld en macht staan boven mens en natuur. Een handjevol bedrijven en politici bepalen het lot van de wereld en haar bewoners.
Dit laten wij niet ongestoord gebeuren! De protesten in Schotland zijn de afgelopen paar dagen al van start gegaan en zullen nu de topconferentie van start gaat alleen maar heftiger worden. Ook hier in Nederland laten wij onze stem horen!

voor vanavond 
nn - 05.07.2005 17:54

neem brandbaar spul, oliedrums ect (als je dat toevallig hebt) mee, spandoeken, geluid en laten we daar ons eigen feestje maken.
Actie in DenHaag??? 
Rosa - 05.07.2005 18:39

Ik weet dat het geen chatsite is maar wil weten of er ook mensen naar het Plein of binnenhof in DenHaag gaan.Ik ga graag mee .
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.