english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creŽren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Aaanvulling update G8
globalinfo, XminY - 30.06.2005 02:35

De afslag is nu echt nabij. Over een week is de G8-top begonnen.
Nog wat weetjes over de komende G8 (als aanvulling op eerdere update:  http://www.globalinfo.nl/article/articleview/638/1/2/)

De Britse en Schotse pers gaat voort met het vertellen van wonderbaarlijke verhalen over de te verwachten protesten. Met name 'de anarchisten' dienen als een dankbaar spook. Zo blijft het verhaal de ronde doen dat 'anarchisten' van plan zouden zijn om de Make Poverty History demonstratie (van gematigde NGO's) in Edinburgh op 2 juli te verstoren. Dat verhaal is nergens op gebaseerd, typerend in al die berichten is ook dat ze geen enkel feit melden, alleen 'geruchten'. Het is bekend dat demonstranten met radicalere eisen aan de demo deel zullen nemen met eigen blokken en spandoeken, zoals Make Capitalism History, evenals het vermakelijke pseudo-zakenmannenblok CRAP ( http://www.beyondtv.org/nato/crap/craps.htm) (Bomb the Poor!). Hier vind je een newsgroup-site waarop veel van de journalistieke hoogstandjes over de G8 gepost worden:  http://groups.yahoo.com/group/smygo/

Op Indymedia UK ( http://www.indymedia.org.uk/en/2005/06/314828.html) verscheen ook een bloemlezing van spookverhalen in de lokale Schotse pers. Daarin is prake van "splinter groups the Clandestine Insurgent Rebel Clown Army (Circa), Disco Bloc and the Fairy Army today announced they are "assembling" for the protest.". Ook in andere kranten wordt vermeld dat de actievoerders een heus leger zouden hebben opgericht. Als je goed leest blijkt dat ze het echt over het Clowns Army ( http://www.clownarmy.org/) hebben, wat alleen maar een goede parodie op een leger is. Een half jaar geleden lieten we op het globaliseringscafe van XminY ( http://www.globalinfo.nl/article/articleview/542/1/2/) al beelden van dit 'leger' zien, waarbij we voor de grap vertelden dat het maar goed was dat de Telegraaf hier nog niet achter was gekomen. Maar dat soort kranten schaamt zich er dus niet voor om de lezers te doen geloven dat het om een echt leger zou gaan. Wat ook tot veel paniekzaaierij in de Schotse kranten voert, is dat actiegroepen op 4 juni oproepen tot een carnaval 'voor volledig geluk voor iedereen' ( http://www.nodeal.org.uk/). Dat wordt een streetrave, en komt voort uit de inmiddels bekende precarity-activisten. Maar de media willen doen geloven dat het een mysterieuze ondergrondse organisatie is die veel geweld wil veroorzaken. De organisatoren hebben geweigerd om van tevoren vergunning aan te vragen en te overleggen met de politie, die toch alles wil verbieden, hetgeen het de kranten mogelijk maakt om er de wildste verhalen over te schrijven. Overigens zullen er wel degelijk blokkades en acties in Edinburgh plaatsvinden. Zo zal the Church of Immaculate Consumption ( http://www.thevacuumcleaner.co.uk/prayers.html) vast wel weer een paar warenhuizen bezoeken om gebeden aan te heffen voor ongestoorde koopdrift. Aangezien Shopping the new religion is, hebben ze er maar een kerk voor opgericht. Hier is nog een mooie blog:  http://www.1820.org.uk/

Een giller blijft het dat allerlei banken in Edinburgh en Glasgow bekend hebben gemaakt dat ze open zullen blijven maar hun personeel geadviseerd hebben om 'in vrijetijdskleding' op het werk te verschijnen. Pak-en-stropdas, danwel kokerrok-en-pumps zou wel eens onpopulair kunnen zijn de komende dagen.

Ondanks eerder geklaag van politiechefs dat de veiligheid rond de top niet goed geregeld is, maakte de politie op 28 juni trots bekend dat ze er klaar voor zijn ( http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4627479.stm). Met de inzet van 10.000 agenten en de beschikking over allerlei nieuwe wapens is dat zo knap nog niet. Er zullen alleen al 150 man in het hoofdkwartier zitten om de troepen te besturen. Interessant is nog wel de verklaring dat ze niet van plan zijn traditionaee relbestrijdingsmiddelen als traangas en waterkanonnen in te zetten. Ze hebben ze helaas wel achter de hand.

Om golfoorde Gleneagles is 7 kilometer hekwerk opgericht, dat alleen al een miljoen pond gekost heeft. Zie hier wat mooie foto's:  http://www.indymedia.org.uk/en/2005/06/314971.html. Omdat het hek hier en daar toch wat gammel aandoet, is er daarbinnen nog een extra ring aangelegd, waar een verdediging achter staat die tot hele nare dingen in staat zegt te zijn. Desondanks plant de People's Golfing Association op de tweede dag van de top, 7 juli, nog steeds een autonoom golftourenooi op de courts van Geleneagles. Zonder caddies.

Ondertussen blijft het Make Poverty History netwerk, dat die Live 8 concerten onder de hoede heeft en de demonstratie van 2 juli organiseert, de gemoederen bezig houden. Het schurkt enorm tegen de Britse regering aan. In maandblad Red Pepper verscheen een artikel over de achtergrond van de coalitie en de vele dubbelfuncties met de regering ( http://www.focusweb.org/main/html/Article626.html). In het stuk wordt ook gerefereerd aan een vernietigend artikel in weekblad The New Statesman "Why Oxfam (een van de voornaamste leden van MPH) is Failing Africa"( http://www.newstatesman.com/200505300004).

De onvolprezen instelling New Economics Foundation heeft ondertussen een gedegen rapport uitgebracht over de gevolgen van klimaatverandering voor Afrika ( http://www.neweconomics.org/gen/uploads/4jgqh545jc4sk055soffcq4519062005184642.pdf). Blair wil immers doen geloven dat onder zijn voorzitterschap Afrika gered gaat worden. Eerder werd al vermeld dat op het gebied van klimaatverandering de G8 ondanks eerdere claims geen enkele zinnige maatregel wil treffen.

Wat ook een vermelding waard is, is de eigenaar van het hotel in Gleneagles waar de conferentie plaats zou moeten vinden. Dat is een van de grootste multinationals van het Verenigd Koninkrijk, de drankenhandel Diageo. Hier vind je een overzicht van alle merknamen die in hun bezit zijn:  http://www.diageobrands.com/indexx.html en die je beter dus niet meer kunt drinken, tenzij op de yomango-wijze verkregen (van Johnny Walker tot Baileys en Dom Perignon, je moet er wat voor over hebben).

Dan moet er nog gewezen worden op de internationale radio-coalitie die tijdens de protesten uitzendingen zal verzorgen ( http://www.G8radio.net) en waaraan onder andere de companeros en -as van Radio Wanklank ( http://www.wanklank.nl/) bij zullen dragen. In de regio Amsterdam ook nog ouderwets op de ether te ontvangen met dank aan gouwe ouwe Vrije Keyzer op FM 89.6 mHz.

Voor wie op een gegeven moment genoeg heeft van de limonademuziek van Live 8 hier het muziekprogramma op het actiekamp bij Gleneagles:  http://www.indymedia.org.uk/en/2005/06/315207.html

Naast de dissent! actiekampen in Glasgow en Stirling (de laatste op loopafstand van Gleneagles) zijn ze er eindelijk in geslaagd de autoriteiten in Edinburg te vermurwen tot het toestaan van een plek in Edinburg: De omstandigheden zijn niet ideaal (hek eromheen, bewaking, camera's) maar er zal voorafgaand aan het begin van de top en de blokkadeacties ook een gigantisch programma vol informatie georganiseerd worden.  http://www.dissent.org.uk/content/view/251/104/

Wat de actievoerders extra zorgen baart, zijn de weersvoorspellingen. Een regenfront nadert. Onheilspellende foto's van een volledig ondergelopen camping bij popfestival Glastonbury vorige week ( http://www.bbc.co.uk/ouch/news/btn/flash_glastonbury.shtml) doen het ergste vrezen.

Geld! Het is nog steeds mogelijk om de portemonnee te trekken om dissent! Te helpen om de giga-kosten voor alle acties te dekken. Het is echt hard nodig, Je kunt je giften storten op het gironummer van XminY Solidariteitsfonds (609060 Amsterdam, ovv, 'geld voor G8')

En ter herinnering: 6 juli is internationale actiedag tegen de G8 en andeere kapitalistische ellende, 8 juli actiedag om klimaatverandering (denk aan uw lokale SUV/oliemultinational)

Rest ons nog de gebruikelijke lijst websites voor al uw overige informatie te geven
Dissent!:  http://www.dissent.org.uk
Nederland:  http://squat.net/scotland
Belgie:  http://www.stopg8.be/
Katern Ravage: (4 pagina's achtergrond en agenda enzo):
 http://www.antenna.nl/ravage/index.htm?2005/nummer8/g8.htm~mainFrame
G8-berichten sectie van indymedia UK:
 http://www.indymedia.org.uk/en/actions/2005/g8/
Indymedia Schotland:  http://scotland.indymedia.org/
Indymedia-Nederland:  http://www.indymedia.nl
Globalinfo (Nederlands)  http://www.globalinfo.nl
 

Lees meer over: G8 globalisering

aanvullingen
zie eerder 
linkje - 30.06.2005 05:46

zie eerder:
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28922.shtml
G8 Update
globalinfo, XminY - 26.06.2005 00:23

Website: http://www.globalinfo.nl/
 
Voedselvoorziening @ G8 
Rampenplan - 30.06.2005 11:04

Rampenplan samen met Anarchist Teapot in Stirling:
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/29002.shtml
radio 
linkert - 30.06.2005 12:27

zie voor Radicale Radio Coalitie ook
 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28998.shtml
Radio tijdens de G8 protesten
Radio WANklank - 29.06.2005 14:09

 http://www.indymedia.nl/nl/2005/06/28878.shtml
Radicale Radio Coalitie tijdens G8 protesten
Radio WANklank - 23.06.2005 15:10

Website: http://www.g8radio.net/
 
corporatewatch blogspot 
Kees, XminY - 30.06.2005 12:55

De anti-multinationalonderzoeksgroep Corporate Watch is een blog begonnen om nieuws rond de G8 (en de zakenmannen die daar rond de pot dansen) actueel te volgen:
 http://corporatewatchuk.blogspot.com/

Op de website zelf ( http://www.corporatewatch.org/) staan veel achtergrondartikelen, oa. over Diageo
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.