english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
5 directe acties tegen amsterdam politiestaat
autonome/anarchisten/amsterdam - 11.06.2005 15:17

in de nacht van 10 op 11 juni zijn er vijf directe acties gepleegd als reactie op het smeris geweld bij het pakhuis afrika.

als reactie op het smeris geweld bij pakhuis afrika in amsterdam zijn er vijf directe acties geweest:

1 huis van job cohen onder handen genomen.
verscheidene pallets tegen de deur geplaatst en bouwvakkers wc voor de deur omgegooid + heel veel lawaai.

2 woning en bouw toezicht aan het weesperplein beklad met verf en verfbommen.

3 hoofdbureau van politie aan de marnixstraat ruiten ingegooid en verfbommen gegooid.

4 politiebureau ijtunnel met flessen bekogeld.

5 stadhuis twee ruiten ingegooid.

job cohen heeft de opdracht gegeven voor deze voor deze politie actie bij de
afrika

zie vroegere posts.

als de arrestanten niet onmiddelijk woredn vrijgelaten en onze vrijplaatsen niet met rust worden gelaten zullen er meer acties volgen!
 

Lees meer over: wonen/kraken

aanvullingen
geweld 
lost op jahaha! - 11.06.2005 16:30

Het is erg vriendelijk dat jullie op komen voor jullie vrienden..en daarbij je goed recht natuurlijk! Maar je geeft aan..we gaan net zo lang door totdat ze vrij worden gelaten...heel even relativeren nu!!!denk je nu werkelijk dat dit gaat gebeuren op deze manier?ruiten ingooien, cohens huis onder handen nemen etc, ja het is wel een hele leuke buitenschoolse activiteit natuurlijk maar je geeft ze nog alleen maar meer aanleiding om ze langer vast te houden! Met deze resultaten zeggen zij: zie wel het is schorriemorrie en tuig en wordt jij ook nog eens opgepakt omdat je dit soort acties uitvreet.Kan je nog wel relativeren of ben je al verblind door de haat? misschien moet je daar heel even over nadenken..ook over actie-reactie-actie-reactie.....
geweld ja 
ik - 11.06.2005 18:06

Misschien lost geweld niets op, maar degenen die in dit land het geweldsmonopolie op straat hebben kunnen daar in voorgaand geval weer eens niet goed mee overweg.
Met je armen over elkaar toekijken en niets doen zal evenmin tot een oplossing leiden, maar op die manier slibt wel je lichaam dicht, en een beetje lichaamsbeweging is nooit weg. Van mij mag elk smeris buro een bezoekje ontvangen.
hoezo geweld? 
LAP - 11.06.2005 21:25

Je kunt alles wel geweld noemen. In de discussie in de VS over hoever je kunt gaan bij actievoeren, wordt onderscheid gemaakt tussen 'property destruction' en geweld tegen personen. Het is zinnig om dat verschil te maken, en zou goed zijn om dat ook in het nederlandse te hanteren. Zo te zien aan het rijtje hierboven, is er vooral wat met verf geknoeid en een paar ruitjes ingegooid, alsmede een wc-cabine (!). Da's dus geen geweld, da's gewoon (re)actie en als we daar al moeilijk over gaan doen snap je niet goed wat er aan de hand is in de wereld.
Een aantal arrestanten vrij 
nn - 12.06.2005 15:46

Ola
Ik was een van de arrestanten die zojuist is vrijgelaten, Ik was de eerste alleen wist de smeris niet waarom ze mij nou moest hebben. Na een paar dagen zitten hebben ze er maar niet opvolgen amtelijk bevel van gemaakt.
Verder zijn van de 5 al twee anderen vrij. Eentje al vrij vlot en dus de twee mensen die in zuid-oost zaten ook. Een ander wilde zijn paspoort op bureau hebben, dus zal ook wel weer buiten staan. Van de laatste is nog niets bekent.
De arrestaties van de smeris zijn te kenmerken als, totaal niet weten waar ze mee bezig zijn. Om de haverklap werd de aanklacht veranderd. Typerend voor het hele optreden van de smeris. Ze denken dat ze alles mogen er en gemakkelijk mee weg komen.
Daarom is het goed om te horen bij het vrijkomen, dat er een paar autonome/anarchistische acties zijn geweest!! Laat de smeris maar weten dat we dit niet accepteren. Laat ze ook maar weten dat we nog niet klaar zijn!!
(ps. interessante foto's op de andere link ;) )

No justice, no peace!!!
geweld 
oliebol - 13.06.2005 13:51

Geweld lost niks op nee. Maar het dwingt ze wel om je serieus te nemen. Een andere oplossing is natuurlijk om thuis op de bank naar de postcode loterij show te gaan kijken als ze je vrijplaats weer eens omsingeld hebben. Of misschien eens vriendelijk bellen als ze je vrienden opgesloten hebben. Ik denk niet dat dat veel meer helpt. Het laat alleen maar zien dat ze probleemloos over je heen kunnen lopen. Je moet er natuurlijk ook niet te veel van verwachten. Ze zullen heus niemand vrijlaten omdat jij daar staat met een lawaaidemo. Een lawaaidemo is meer om mensen een hart onder de riem te steken, en dat helpt echt !

Het belangrijkste is dat je je niet laat intimideren, en gewoon verder gaat met panden kraken en feesten geven. Elke week weer. Wat er ook gebeurt ! Hoe vaak ze je ook oppakken. En als het feest binnen niet door kan gaan, dan maar feest buiten ! Zo laat je zien dat hun acties geen enkele zin hebben.
zwartwit ipv zwartrood 
radicalclown - 20.06.2005 18:00

ik maak ernstig bezwaar tegen de bewering dat er niets is tussen op je reet voor de tv zitten en je ruiten ingooien bij de stopera. als je zegt: de politie wordt harder dus het protest moet harder, dan geef ik je 100 % gelijk. en theoretisch: natuurlijk, er is een groot verschil tussen geweld tegen mensen en geweld tegen dingen. sowieso: als mensen de relativiteit van bezit in zouden zien, waren we al een heel stuk verder. het probleem is alleen heel praktisch: het gros van de mensen ziet dat verschil niet. zij zien alleen tuig dat overal tegen is en uit is op rellen. conclusie van de burgerman: ontruimen die hap. (terwijl de burgerman ook heel vaak pertinent tegen de smeris kan zijn, vergis je niet; ook hij kent de parkeerbon en de lichtcontrole...) ook kan je nog betwijfelen of 's nachts de burgemeester lastig vallen niet tot psychisch geweld gerekend kan worden. ik persoonlijk denk dat hij er regelmatig om vraagt, maar het gros van de mensen kent alleen zijn brave burgermanssmoel.

bovendien denk ik dat rellende punx absoluut NIET bedreigend zijn voor de politie/de politiek. wat bedreigend is, dat is creatieve aktie, dat zijn konijntjes in lock-ons, dat zijn lieve intelligente meisjes die de pers haarfijn uitleggen hoe de vork in de steel zit; bedreigend is een strijdbare feestende massa die de straat opeist, een creatief feest dat een groot succes is ondanks de smeris op de stoep, bedreigend is schilderen op straat, punx met bellenblaas. humor is bedreigend. bot geweld is niet bedreigend, want het volgt de standaard logica van escalatie. één lesje in repressie: DE POLITIE IS UIT OP ESCALATIE! daarmee kunnen ze namelijk de publieke opinie achter zich krijgen om hard op te treden. je gaat mee in de logica van de tegenstander, je gaat mee in de logica van geweld. gevolg: de aktivisten worden geisoleerd en de politiek kan zijn gang gaan en zijn leugens spuien. kortom: de bereidheid tot geweld moet ALTIJD uitgesteld worden tot de uiterste conclusie. denk aan de zapatista's: zij dragen wapens, maar hun verzet is altijd, tenzij elk alternatief is uitgebuit, geweldloos, en gericht op de publieke opinie.

dus ga me niet vertellen dat ik niet weet wat er speelt...
solidariteit aan de arrestanten
justice
peace

E-Mail: goeiezaak@yahoo.com
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.