english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
extreem rechts gaat weer naar A'dam
AUtonoom - 03.11.2004 09:16

Vandaag zal Michiel SMit en zijn nietszeggend partijtje weer A'dam bezoeken.
Kennelijk was afgelopen zaterdag in de diamantbuurt geen duidelijk signaal.


Theo moest niets hebben van kaalkopjes en nu maken ze weer misbruik van de situatie.

Zie hier de aankondiging:
 http://www.nieuwrechts.nl/artikelen/1099403193.html

Meer info over wie Smit zelf:
 http://kafka.antifa.net/smit.michiel.htm

 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
tja 
-- - 03.11.2004 10:31

Of ik het altijd eens was met meneer van gogh is een ander verhaal, wat nu gebeurt is een brute laffe moord die misbruikt wordt door extreem-rechts (is opgeroepen door onder andere nieuwrechts en stormfront.org) om hun ideeen door te drukken. Zie ook het voorval gisteravond waar de NNP/NA wouden gaan rellen op het binnenhof, naast een groepje skinheads dat is opgepakt voor racistische en kwetsende leuzen (eigen volk eerst, islamieten parasieten) kwamen er weinig mensen op af overigens.

Ik ken van gogh niet zo goed en was zeker geen aanhanger maar ik weet wel dat hij niet met dit soort lui geassocieert zou willen worden. Ik denk overigens niet dat het heel erg verstandig is om een tegenactie te organiseren.
Geen vrijheid van meningsuiting 
WW - 03.11.2004 10:37

Wat Van Gogh zei valt niet meer onder vrijheid van meningsuiting. Dit was in het openbaar het beledigen van een toch al gevoelig liggende Islamitische cultuur. Hierdoor heeft hij mensen overgehaald tot haat tegen de Moslims in Nederland. Niet passend voorbeeld, maar toch:
De ADO hooligans werden omdat ze hamas hamas riepen ook aangepakt, terwijl het helemaal niet dreigend was omdat het niets te maken had met wat hamas echt is. Wat Van Gogh deed was nog erger, maar daar is dus niets aangedaan. Voor de duidelijkheid ik vind de ADO hooligans fout (veelal fascisten), maar dus ook Van Gogh.

Maar ik veroordeel de dood op Van Gogh, het was niet terecht dat hij werd vermoord, hij had zelf moeten inzien of wij hadden er wat van moeten zeggen, dat hij fout zat.
Niet doen 
Klaas - 03.11.2004 10:47

Als hier een actie tegen wordt georganiseerd hebben we de poppen echt aan het dansen. Dan krijg je dingen als zie je wel die linkse mensen willen geen recht op vrije meningsuiting. Ik zou iedereen dan ook met klem op willen roepen om dat niet te doen. Gooi alsjeblieft geen olie op het vuur. Laat deze zielige mensen! Ze maken zichzelf echt wel belachelijk zonder dat je erbij gaat staan joelen.
tegenaktie 
plof - 03.11.2004 12:33

Het lijkt mij juist wel belangrijk om iets te doen tegen elke rechtse betoging. Het argument van links probeert de vrijheid van meningsuiting te beperken gaat naar mijn idee nooit op als je probeert extreem rechts te dwarsbomen. Ze zullen de dood van Theo alleen misbruiken om hun haat te versprijden. Rassisme is geen mening maar een misdaad. Kom dus ook allemaal naar de Dam en zorg dat hun stem in het niet valt. GEEF RASISME GEEN KANS< MAAR EEN SPUITJE!!!!
Vrijheid van meningsuiting 
René - 03.11.2004 13:12

De vrijheid van meningsuiting is weer eens veer te zoeken op Indymedia.
Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om een vrijdenker als Theo van Gogh met een stelletje hooligans te vergelijken, om over de reactie van de fascist, die alle demonstranten van vanavond een spuitje wil geven, maar te zwijgen.
Wat heeft men hier toch weinig geleerd van het verleden.

niet de dam maar het stadionplein 
# - 03.11.2004 14:42

Op de site van NR is te lezen dat de manefestatie is verhuist naar het stadionplein.

 http://www.nieuwrechts.nl/artikelen/1099403193.html
Links/Rechts 
René - 03.11.2004 14:45

Weet (extreem) links wel dat veel Moslims extreem rechts zijn?

Afa naar Stadionplein ??? 
Wat gaat er gebeuren? - 03.11.2004 14:57

Is al bekend of er een tegendemonstratie komt om Smit te verjagen uit Amsterdam, net als afgelopen zaterdag?
Of mag hij nu wel komen omdat hij niet met 3 man is maar met 30?
low profile 
auteur - 03.11.2004 15:07

Als AFA slim is dan wordt er op dit moment hard aan gewerkt om 'gewone' (dus ongeorganiseerde) Amsterdammers de demo te laten verstoren.
Als die nogmaals een lawaaidemo houden of met z'n alle leuzen roepen (om te benadrukken dat we ons in Nl niet uit elkaar moeten laten spelen maar samenwerken) waar die paar van NR niet bovenuit komen dan heeft dat veel meer en beter effect.
Manifestatie tegen rechts. 
AFA Amsterdam - 03.11.2004 16:02

AFA Amsterdam roept hierbij iedereen op om ook naar de manifestatie te komen. We willen hier op vreedzame manier laten blijken dat we niet zullen tolereren dat (extreem) rechts deze moord zal aangrijpen om hun rasistische gedachtengoed te versprijden. Kom dus om 18.30 uur naar het Stadionplein. Neem lawaai mee om hun rasistische leuzen te overstemmen.

persbericht volgt

E-Mail: info@afanederland.org
Website: http://www.afanederland.org
 
AFA oproep echt? 
Vraag - 03.11.2004 16:49

Kan iemand bevestigen dat deze afa-oproep echt is?

Oproep is echt 
AFA Amsterdam - 03.11.2004 17:07

Ja hoor, de oproep is echt. Je zult ons moeten geloven op ons woord of je kan AFA Landelijk bellen:

071-5135606

die kunnen het voor je bevestigen als je wilt.
Persbericht volgt ook nog.

E-Mail: info@afanederland.org
Website: http://www.afanederland.org
 
Steun aan AFA 
-- - 03.11.2004 17:11

Vrijheid van meningsuiting is belangrijk, daarom is het ook goed dat AFA vanavond hun mening laat horen. Een actie voor vrijheid van meningsuiting of om van gogh te herdenken is fantastisch, maar deze brute laffe moord misbruiken voor je eigen politieke idealen is idioot. Ook omdat je hiermee van Gogh hier automatisch mee associeert ("van gogh was ook anti-islam"), wat toont dat je geen respect hebt voor de familie.

Ik heb gesproken met de Jonge Fortuynisten, en naar wat ik begreep overwegen zij zich terug te trekken uit de actie door de organisaties waar ook zij niks mee te maken wensen te hebben. Erg begrijpelijk!
Persbericht flyeraktie AFA 
AFA Amsterdam - 03.11.2004 17:50

Flyeraktie AFA-Amsterdam
AFA-amsterdam - 03.11.2004 17:44

Persbericht

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen discriminatie!


Vanavond manifesteert op het stadionplein in Amsterdam het platform “voor vrijheid van meningsuiting” naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh. Dit platform bestaat uit leden van Nieuw Rechts, Forza Nederland, Jonge Fortuynisten en andere rechtse organisaties. Dat deze organisaties voor vrijheid van meningsuiting demonstreren is niet verwonderlijk aangezien zij normaliter deze vrijheid misbruiken om hun racistische denkbeelden te verspreiden. De vrijheid van meningsuiting heeft echter ook haar grenzen. Racisme, Antisemitisme, homofobie en seksisme mogen niet getolereerd worden.

De moord op Van Gogh is voor extreem recht weer een reden om met een beschuldigende vinger richting de linkse en islamitische medemens te wijzen. Zij is al langer bezig deze groepen van waar zij zelf van zeggen te walgen te demoniseren.

Nieuw Rechts is een partij doorspekt met rassenhaat en discriminatie van anders denkenden en gelovigen. Zij speelt in op de onderbuikgevoelens van een deel van de bevolking. De partij onderhoudt nauwe banden met het Vlaams Blok. Een bekende uitspraak van Michiel Smit de leider van Nieuw Rechts is; “ Er is één ding erger dan een neger en dat is een witte neger”. Hier ziet u hem met op de achtergrond een vlag met daarop “white pride, world wide”.

Wij vinden de vrijheid van meningsuiting belangrijk en vanzelfsprekend, maar wij zijn ook van mening dat deze niet misbruikt mag worden om racisme te verspreiden en bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen. Gisteravond nog werd er door de NNP gedemonstreerd in Den Haag waarbij leuzen geroepen werden zoals “Islamieten, parasieten” en “Eigen volk eerst.”
Hoewel de manifestatie vanavond geen discriminerend thema heeft, is het gedachtegoed van de meeste deelnemende organisaties wel doorspekt met racistische ideeën. Daarom zullen wij aanwezig zijn om de aanwezigen te waarschuwen over het achterliggende gedachtegoed van de manifestatie en om elke vorm van racisme en discriminatie die wordt geuit met een tegengeluid te overstemmen.

AFA-Amsterdam

www.afanederland.org

Geen moord op het vrije woord, geen racisme en discriminatie!
E-Mail:  info@afanederland.org Website:  http://ww.afanederland.org

Reactie op Rene 
WW - 03.11.2004 17:58

---
Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om een vrijdenker als Theo van Gogh met een stelletje hooligans te vergelijken, om over de reactie van de fascist, die alle demonstranten van vanavond een spuitje wil geven, maar te zwijgen.
Wat heeft men hier toch weinig geleerd van het verleden.
---

Ik zeg een niet passend voorbeeld. Als je op de kleine puntjes let en gaat vergelijken. Maar ik vind het uiteindelijk toch wel (in ieder geval een beetje) hetzelfde. TvG maakte van zijn bekendheid gebruik om de al niet zo liggende Islamitische cultuur nog zwarter te maken en zo alleen maar haat opwekte, aan bijde kanten dus.
kunnen zeggen wat je denkt 
RobbieG - 04.11.2004 10:48

Echt belachelijk wat René zegt. Van Gogh had moeten dimmen omdat wat hij zei gevoelig ligt binnen de Islamitische gemeenschap! Ik heb een katholieke achtergrond, maar ik ga toch ook niet ballistic als iemand de paus een seniele gek noemt!
Mensen die zo reageren op uitspraken van anderen hebben een serieus probleem met zichzelf. Lage zelfwaarde, geen rolmodel met wie men zich kan identificeren en decennialange pamperende, slachtofferrolbevestigende overheid. Als dat hetgene is wat je van jongs af aan te horen krijgt, dat je hoort tot een kansloze groep, dan zou ik ook gefrustreerd raken.
Waar ik al jaren op hoop, is een charismatische vrouw of man uit de kring van mensen met een Noord-Afrikaanse achtergrond, die kan zorgen voor een werkelijke emancipatie van deze Nederlanders. Geen Hirsi Ali, geen Fatima Elatik, die polariseren wat mij betreft te veel. Begrijp me goed, ze moeten vooral kunnen zeggen wat ze denken, maar het is ook nodig dat er een net zo krachtig tegenwoord tegenover staat en niet langer holle retoriek. Ik weiger toe te geven aan haat, van welke kant die ook moge komen.
Links/rechts 
Marco Hanekamp - 05.11.2004 00:11
Citaat uit een van de reacties: "Weet (extreem) links wel dat veel Moslims extreem rechts zijn?"
Ja, dat zal best, maar dat mag nooit een vrijbrief voor 'ander'extreem rechtsen zijn om haat en verdeeldheid te zaaien, want dat is waar M. Smit c.s. mee bezig zijn! 'Nie mehr, Nie wieder', is dan het eerste wat bij mij opkomt!

Oprecht 
Marco Hanekamp - 05.11.2004 00:22
Ja, ik wil met alle plezier bevestigen dat de AFA groep oprecht is. Wat we nu zien, is dat allerlei fascistoïde types weer gebruik maken van onderbuikgevoelens van de (vaak onwetende) mensen. Jammer dat er zoveel mensen in de praatjes van bijvoorbeeld een Michiel Smit trappen! Nieuw Rechts heeft ondermeer banden met het ultra rechtse Vlaams Blok. Het lijkt erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Wat gebeurde er in de jaren '30? Dat zijn veel mensen misschien alweer vergeten of dat weten veel mensen gewoonweg niet. Jammer! Nu had Hitler het charisma om de massa achter zich te krijgen. Tegenwoordig proberen individuen ook de massa achter zich te krijgen door maar een groep tot zondebok te bombarderen! Gevaarlijk! Niet doen!!! De niet al te snuggeren onder ons trappen daar wel in, hoopt men. Ik schaam me zo langzamerhand Nederlander te zijn! Geef racisme en fascisme geen kans!!! NIE MEHR NIE WIEDER!!!!
Smit 
. - 09.05.2005 00:23

 http://www.internetstad.nl/index.php/Michiel_Smit
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.