english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Meisje (13) van dichtbij afgemaakt
John Veldhuis - 11.10.2004 10:46

Over beesten gesproken:
Israelische soldaten beschieten een Palestijns meisje van ver, hun commandant schiet van dichtbij een magazijn in haar leeg, en schiet haar voor de zekerheid nog eens door het hoofd.


En opnieuw blijkt weer de minachting van het Israelische bezettingsleger voor het leven van hun slachtoffers, de Palestijnse burgers.

In Israelische legerkringen blijkt het gebruikelijk om iemands dood te "bevestigen" door iemand van dichtbij door het hoofd te schieten.

Hoe lang gaan Nederland en de EU nog door met het impliciet steunen van deze moordlustige bezettersbende?

Uit "Voorzitter Balkenende, heeft u wel een droom over Palestina?" van Ramsey Nasr:


"Of: misschien is dit het moment om te beseffen dat de huidige EU-aanpak noch de Palestijnen noch de Israëliërs vooruit zal helpen - tenzij Israël erin slaagt tot het einde der dagen de sterkste te blijven.
Binnenkort zou een cruciaal moment voor Nederland zijn aangebroken: Sharon zou voor het eerst als regeringsleider een bezoek aan ons land brengen. Dat ging uiteindelijk niet door wegens werkzaamheden van Sharon in Gaza. Maar wat als hij wèl was gekomen?
Enige dagen na het bekend worden van Sharons bezoek hield Balkenende in Den Haag een toespraak over Europese waarden. Ik moet toegeven, ik stond versteld van wat hij voorlas. De combinatie van zijn plannen met de EU en Sharons bezoek zou een revolutie hebben kunnen betekenen, een keerpunt. Waarom? Wel, ik heb onze premier zelden zo bevlogen meegemaakt. Hij pleitte voor ,,Europese waarden'', maar liet het deze keer niet bij vage bewoordingen.
,,Een waarde'' zo stelde hij, ,,is een opdracht, (...) een aansporing tot actie.'' Een opdracht, zo vervolgde hij ,,to make lives good. Niet alleen ons eigen leven, maar ook dat van anderen, in Europa en daarbuiten.'' En hij somde die waarden herhaaldelijk op: Respect voor de mensenrechten en de menselijke waardigheid, Vrijheid, Gelijkheid en Solidariteit. De grote gevaren waren: Onverschilligheid, Eigenbelang en het Onvermogen de grote uitdagingen gezamenlijk aan te pakken.
Het zou toch niet waar zijn. Balkenende pleitte voor sociale rechtvaardigheid, gelijke kansen voor iedereen, een samenleving zonder ijzeren gordijnen (!), ja hij had zelfs een droom, een nieuwe Europese droom, waarin wereldwijde samenwerking benadrukt zou worden boven de eenzijdige uitoefening van macht. ,,Europa als gemeenschap van waarden is na meer dan een halve eeuw nog steeds hard nodig!''
In het krantenbericht over Sharons bezoek, exact vier dagen vóór deze utopische woorden, stond iets heel anders: Israël had zich aanvankelijk geschokt betoond over de steun van Nederland en de EU aan een VN-resolutie die de bouw van de muur veroordeelde; maar inmiddels was alles weer in orde: onze minister Bot zou zijn Israëlische collega hebben verzekerd ,,dat de resolutie geen grote betekenis heeft'', en dat Nederland noch de EU mogelijke sancties tegen het land zal steunen.
Ergens gedurende die vier dagen heeft onze premier dus het licht gezien.
,,Dames en heren, durven we anno 2004 nog te geloven in een Europese droom?'' Nee, Jan Peter Balkenende. Niet met mensen als u aan het roer. U spreekt met twee tongen. Zo worden andere dromen vervuld.
Palestina zal uiteindelijk herrijzen. Het zal er anders uitzien dan vroeger, anders ook dan de EU aanvankelijk voor ogen stond; maar een droom zal werkelijkheid worden. Een Israëlische droom, met steun van onze regering.
Palestina zal in de nieuwe realiteit vele vlaggetjes uit mogen hangen, één voor Gaza en één voor elk ander lapje grond dat het toegewezen krijgt. Palestina wordt een eilanden-archipel, in een zee van nederzettingen en kolonistenwegen. Een zee waarop enkel de uitverkorenen mogen varen. Ze zal de Palestijnse dorpen en steden van elkaar afsnijden, en ze zal de nederzettingen onderling en met Israël verbinden.
Vroeger werd Israël nog `met spoed gemaand' zich terug te trekken uit de Palestijnse bezette gebieden: de Westelijke Jordaanoever, Gaza en Oost-Jeruzalem. Het ging om slechts 22 procent van historisch Palestina - nog geen kwart dus. Maar het was in elk geval een internationale erkenning van het recht op een toekomst. Het recht op een fatsoenlijk leven.
De geïsoleerde eilanden die Israël uiteindelijk zal teruggeven, zijn de gebieden waar de afgelopen halve eeuw koppig Palestijnen zijn blijven wonen, zonder uitzicht - maar ze bleven. Dat verdient een prijsje. De minieme Israëlische terugtrekking zal door onze EU voorzichtig moedig worden genoemd, en vanaf dan heet de gevangenis Palestina. Over de rest wordt niet meer gesproken. Maar die rest was precies waar het al die tijd om draaide.
Ik ben geen optimistische dromer. Ik ben op de hoogte. Ik weet dat de huizen van Palestijnse vluchtelingen zijn platgebrand of al een halve eeuw worden bewoond door Israëliërs. Maar vermindert dat hun rechten? Meerdere generaties hebben hun kinderen voor niets zien opgroeien, hun ouders voor niets zien sterven. Geen water, geen riolering, geen kans op een baan. Wie vindt dat ik overdrijf, moet eens een paar dagen de 56 jaar oude realiteit van een vluchtelingenkamp bezoeken. Het heeft niets met pathetiek, alles met nuchtere alledaagsheid van doen. En met: Onverschilligheid. Eigenbelang. Onvermogen."
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
bron 
px - 11.10.2004 12:09

heb je ook bronnen john? want hier hebben we weinig aan

Bron 
JV - 11.10.2004 12:42

"Military Advocate Brigadier General Avihai Mandelblit has ordered military police to open an investigation Monday into charges that a company commander "confirmed the kill" of a 13-year-old girl from Rafah, who was hit by IDF fire last week."

"The Chief of Staff Lieutenant General Moshe Ayalon claimed in Sunday's cabinet meeting that Palestinian militants had sent the child toward the outpost to draw out the soldiers so that Palestinians snipers could fire at them, and that intelligence reports had forewarned of actions of this nature. The army also said the child aroused suspicion because she had strayed far away from the route to school and several hundred meters away from the nearest houses.

In the meantime the investigation took a dramatic turn when company soldiers told the mass daily Yedioth Ahronoth that the company commander, who had participated in the shooting from afar, came close to the girl's body, "emptied his magazine" at her, and "confirmed the kill" by shooting at her head. "


Website: http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/487258.html
 
Terug naar het recht (niet van de sterkste) 
JV - 11.10.2004 12:50

"De enige oplossing voor het Palestijns-Israëlisch conflict is een ontmanteling van de nieuwe realiteit: opheffing van alle nederzettingen, afbraak van de muur, recht voor de vluchtelingen en volledige terugtrekking volgens internationaal recht. Het terugdraaien van de feiten is een vorm van vooruitzien. Wie de huidige feiten bekrachtigt, leidt ons terug naar de wetten van Hammurabi, naar het recht van vergelding en wraak zonder eind.

Mede dankzij de Nederlandse regering is dit conflict ontaard in een strijd om het bestaan. Op langere termijn is het dan de bedoeling hetzij de joden de zee in te drijven, hetzij de Palestijnen de Jordaan over te zetten.

Welkom in de realiteit, voorzitter Balkenende."

Website: http://archief.nrc.nl/?modus=m&text=nasr&hit=1&set=2
 
Commandant aangeklaagd door soldaten 
JV - 12.10.2004 10:56

"The move follows interviews with soldiers serving in the company published in the Israeli newspaper Yedhiot Ahronot. It quoted them as saying the commander should have been stood down immediately after the incident. One soldier told the newspaper: "The company CO who sprayed the girl with bullets turned us all into vicious animals and besmirched us all ... If he is not dismissed, we will not agree to serve under him." Another said the commander had "desecrated the body"."


Website: http://news.independent.co.uk/world/middle_east/story.jsp?story=571222
 
Is het het waard? 
JV - 12.10.2004 20:43

Ik hoop echt dat die soldaten er nog eens over nadenken.

Is de dood van een dertienjarig meisje het waard?

Moest zij dood, omdat een kudde godsdienstwaanzinnigen het land willen kunnen bewonen dat volgens hen hun god hen beloofd heeft?

Moest zij dood, omdat volgens verouderde veiligheidsdoctrines Israel niet zou kunnen overleven zonder bolwerken en wachttorens buiten de groene lijn?

Moest zij dood, omdat het voor de gemiddelde (joodse) Israeli goedkoper lijkt te zijn om als obstakel voor vrede te gaan wonen in de Golan, op de Westbank, of in Gaza?

Als ik religieus was zou ik zeggen, bij god, ik hoop dat ze er over nadenken.

bah 
jaap - 13.10.2004 11:43

Ik hoop echt dat die moslim extremisten er nog eens over nadenken.

Is de dood van al die kinderen het waard?

Moest zij dood, omdat een kudde godsdienstwaanzinnigen het land willen kunnen bewonen dat volgens hen hun god hen beloofd heeft?

is het goed dat wij al die kinderen opblazen en dat het goede en verzet noemen ?

"bijkomende schade" 
JV - 13.10.2004 12:18

Volgens het Israelische leger is het opblazen van Palestijnse kinderen "bijkomende schade" en het opblazen van Israelische kinderen "terrorisme".

Ik zie geen verschil. Terrorisme komt van beide kanten.

Het probleem van de Palestijnen is dat zij ergens wonen waar ook zionistische extremisten willen wonen. Deze extremisten beschikken over strijdkrachten met F16 straaljagers, Merkava tanks en Apache helicopers, en vinden dat niet-joden geen mensen zijn en dus geen mensenrechten hebben.

De Palestijnen hebben alleen zichzelf en een paar lullige Qassam raketten.

Ondanks dat de EU onlangs nog heeft herhaald dat de Israelische grens op dit moment nog steeds op de groene lijn ligt, verbindt zij geen consequenties aan het volstrekt negeren hiervan door Israel. Hoewel het associatieverdrag van de EU met Israel een mensenrechtenparagraaf schijnt te hebben, mag Israel toch gewoon doorgaan met racistische praktijken, en profiteren van de markt van de EU.

De EU en zijn voorzitter zijn al lang niet meer geloofwaardig.
En weer een meisje vermoord 
JV - 13.10.2004 12:35

Bij de bescherming door het Israelische bezettingsleger van de obstakels voor vrede in o.a. Gush Katif in de Gaza strook is gisteren een meisje van 12 getroffen door een kogel uit een Israelisch machinegeweer.

Vandaag is zij aan haar verwondingen overleden.

Weer een onschuldig slachtoffer van het "meest humane" leger ter wereld...


Website: http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/488267.html
 
Dader gearresteerd 
JV - 27.10.2004 12:37

Militaire politie heeft de dader van deze moord aangehouden.
Kapitein R. is (was) compagniescommandant in de Givati Brigade.
Morgen komt hij voor een rechter.
Er is weinig kans dat hij nog terugkomt in zijn oude baan.

Website: http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=493807&contrassID=1&subContrassID=5&sbSubContrassID=0&listSrc=Y
 
Rectificatie 
JV - 28.10.2004 16:32

Die eerste regel had natuurlijk moeten zijn:

Militaire politie heeft de *verdachte* van deze moord aangehouden.

Israelische soldaten hebben ook rechten.



Website: http://www.counterpunch.org/barghouti10252004.html
 
"Officer caught on tape..." 
JV - 22.11.2004 21:45

"A spokeswoman for the court said the officer was charged with two counts of illegally using his weapon, and one count each of obstruction of justice, conduct unbecoming an officer, and improper use of authority. The officer had previously been suspended from duty.

According to the indictment, the officer approached the girl after she was shot and fired two rounds at her from close range. He began walking away, then turned around and shot her again.

The tapes of the soldiers' communications at the time of the incident indicate that one of the troops identified Alhamas by saying: "It's a little girl. She's running right now, heading east." After the first shots, another soldier said: "She's behind the ditch and nearby pile of dirt, half a meter away. Scared to death. The [bullets] hit right near her, centimeters away."

At a later stage, the commander reported to his base: "This is the situation: We fired shots and killed her. [She's] dressed in jeans and a tank top. She also had a kaffiyeh [Muslim head covering] on her head. I also confirmed the kill."

According to the indictment, the officer emptied his magazine to make sure Alhamas was dead.

"The accused stood in a similar way to before, when he shot her twice, pointed his weapon downward and shot, this time on automatic, approximately 10 bullets until he emptied his magazine," the indictment says."


Website: http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/504759.html
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.