english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Alternatieve Wereld Routekaart
Q. van Wijn - 10.11.2003 18:20

De PNAC lijkt op dit moment de bron van al het kwaad te zijn. Het leugenachtige en kwaadaardige Amerikaanse beleid o.b.v. de PNAC-strategie dreigt de hele wereld in een nachtmerrie te storten.

Alternatieve Wereld Routekaart
(een reactie door: Q. van Wijn)

Nu dat een aantal zogenaamde ‘lievelingsmensen’ zich, op een gewelddadige manier, definitief in Israël heeft gevestigd, zonder aandacht en respect voor de lokale verhoudingen, kunnen we niet anders dan van een diabolisch ‘fait accompi’ spreken en zit er, voor de oprechten onder ons niets anders op dan in termen van ‘damage control’ te denken of te doen, in de hoop dat de politieke vertegenwoordigers, eventueel daartoe aangezet, dit zullen navolgen. Het was iedereen natuurlijk wel al duidelijk dat Israël en de VS hier als één entiteit moet worden gezien.
Moeten we, voor dit feit en nog veel meer andere uitwassen overal ter wereld, nou weer de straat op ? Volgens o.a. Michael Parenti moeten we dat inderdaad. Tenminste als we het Darwinistische ‘recht van de sterksten’ niet wensen te accepteren.
Is de noodzaak hiertoe eigenlijk ooit wel eens afwezig geweest ?. De vraag blijft echter of de lont van welke verzetsvlam dan ook lang genoeg zal zijn en of de repressiemiddelen van vandaag niet dusdanig barbaars of subtiel zijn, dat het tegengeluid al bij voorbaat gesmoord is.

In de derde wereld wordt eventueel verzet of protest nog éénvoudig en succesvol met geweld neergeslagen.
In het westen daarentegen worden de meeste bewoners éénvoudigweg preventief lamgeslagen. Dit wordt bewerkstelligd met de subtiele instandhouding van een huisje, boompje, beestje tevredenheid, zo af en toe wat kleine relatief betekenisloze incidenten en verder veel werkdruk, georganiseerde verstrooiing en betaalde ontspanning. De VS is er een goed voorbeeld van.
Bovendien leggen de gecontroleerde media telkens een gerieflijke deken over te schokkende of te verhelderende waarheden en lijkt helaas zelfs de re-actieve elite, met of zonder hulp van de internet ‘vrijheid’, geen kritische massa’s meer te kunnen bereiken voor grote abstracte zaken. De burgerlijke inkapseling lijkt strak en volledig en voelt voorlopig veilig aan.

De eerdere bijdrage ‘Routekaart voor de Wereld’ is niet meer dan een aardige opening, een versimpelde observatie van hoe het zover heeft kunnen komen en wat de mondiale gevolgen zijn van het grote geopenbaarde ‘Plan’, zoals neergelegd in de Boeken. Ik heb het hier liever over het volgende deel wat we met enige ironie rustig het derde Testament kunnen noemen, met daarin het plan voor de moderne tijd.
Dit derde deel is het ongepubliceerde Plan dat in het ‘powerhouse’, dat de VS heet, geschreven is en doorlopend aangevuld wordt en als subtitel draagt, “De Nieuwe Wereldorde”. Bij dit werk verbleekt de gehele Tenach incl. Torah en Talmoud, hier kan, in al zijn directheid en praktische uitvoerbaarheid, geen Oud of Nieuw Testament noch Koran tegenop
Het betreft hier de werkelijke ‘Routekaart van de Wereld’, waaruit echte betekenis en richting te ontlenen is.
Israël, als machtsblok en uitvalsbasis voor de totale dominantie van het gehele olierijke Midden-Oosten, is slechts één klein hoofdstukje van dit gemystificeerde, geopolitieke, semi-religieuze, maar al te overduidelijke plan.



Waar komt zo’n uitbuitingsplan nou eigenlijk vandaan ?. En uit welke misselijke koker ontspruit zoiets.

We kunnen speculeren over vage genootschappen, zoals: ‘Freemasons’, ‘Illuminatie’ of zelfs groepjes als ‘Scull and bones’. We mogen zelfs vermoeden dat er via een geheim coöptatiesysteem briljante studenten van b.v. Yale worden geselecteerd om toe te treden tot ‘The elite of future policy makers’.
Natuurlijk zijn dit meer dan clubjes zich kinderachtig gedragende heren die zich menen te moeten verkleden om zielige rituelen uit te kunnen voeren en aanstellerig voornaam doen.
Veel van hen zijn ook onbetwist gewoon heel voornaam, maar buiten hun tempeltjes blijven ze de spelletjes spelen in andere grotere maatschappelijke verbanden. Dát is één deel van het gevaar.
Er worden wel degelijk gesprekken op niveau gevoerd, over: de wereld, de economie, politieke ambities en invloed, industriële verhoudingen en het aantal PK’s van het laatste Ferrari model.
De vraag is alleen of er kwaadaardigheid schuilt achter die lieden, hun gedachten en hun gesprekken. Liefdadigheid wordt ook bedreven, maar de hoofddoelen zijn helaas toch van pure éénzijdige aard en dan hebben we het niet meer over individuele verrijking.
Waar we ons echt zorgen over moeten maken is een instituut waar de ultieme culminatie van al dat verzamelde gedachtegoed is terug te vinden. Een uiterst praktische organisatie bestaande uit een ‘dodelijke’ mix van: orthodoxe en/of gewoon streng gelovige Christenen (incl. newborns) en revisionistische, gelovige en atheïstische Zionisten.
Dit instituut is een denktank die in de tijd van (Armageddon) Reagan en (Daddy) Bush ooit iets begon voor te stellen, bij Clinton minder voet aan de grond kreeg, maar nu met de “Son of …” volledig in het brandpunt van de politieke macht is komen te staan. Deze Neo-Conservatieve (the Neocon’s) club bepaalt vrijwel exclusief wat er nu op de wereld gebeurt, recentelijk gebeurt is en nog gebeuren moet. Ze noemen zich nationalistisch omdat alles en iedereen voor de belangen van de VS zal moeten wijken. Denk hierbij aan Kyoto, het Internationaal Strafhof , enkele wapen- en handelsakkoorden, die nu systematisch over boord gaan. Ze hebben maar één doel en dat is romanistische onderwerping. We hebben het over,

de PNAC.

The ‘Project for a New American Century’ ( www.newamericancentury.org ). Het is hier niet mijn bedoeling om over deze tent al te veel uit te wijden, behalve dan dat iedereen moet weten dat een groot aantal van de huidige VS regeringskopstukken uit haar gelederen afkomstig is en dat ze vrijwel alle mondiale strategieën en tactieken voor het officiële regeringsbeleid bekokstoofd. Het gebeurt allemaal in een suite op dit adres:



1150 17th St. NW
Suite 510
Washington, DC 20036

Phone: (202) 293-4983
Fax: (202) 293-4572

(Bel ze eens of stuur eens een kaartje.)


Hier nog wat fraai ondersteunend materiaal, overgenomen uit een eerdere bijdrage:

 http://www.prisonplanet.com/analysis_louise_010603_pnac.html

 http://www.informationclearinghouse.info/article1665.htm


Het intellect en de sluwheid van deze mannen (en 1 of 2 vrouwen) is omgekeerd evenredig aan hun gevoel voor moraal. Menselijk leed, pijn, bloedvergieten en ontwrichting zijn in hun ogen niet meer dan gerechtvaardigde offerandes die moeten worden gebracht voor de te stichten ‘hemel op aarde’ die zij ‘voor ons allemaal’ aan het voorbereiden zijn.
Dat de Messias of de Moshiah zich daardoor misschien ook zouden kunnen openbaren, is daarbij mooi meegenomen.
Er is al veel over deze ‘Wolfowitz Cabal’ (Paul Wolfowitz was naast William Kristol de sterke PNAC man) gezegd en geschreven omdat ze, in hun zelfvertrouwen en met hun zelfingenomenheid, schijnbaar zeer openlijk en toegankelijk zijn.
Vooral op het internet zijn er veel kritische commentaren te vinden en vrijwel alle meningen zijn éénduidig. En ondanks alles, voelen de heren zich geenszins schuldig of bedreigd.
Behalve dan op die ochtend toen er een RPG (rocket propelled granade) bijna bij Paul de slaapkamer invloog, op het moment dat hij in het Rashid Hotel te Bagdad lag te knorren en daar de ‘wake-up call’ van z’n leven kreeg (God was toen blijkbaar ook nog net niet wakker, of wel).

Deze nieuwetijdse echte machthebbers hebben het spel tot nu toe zeer vernuftig gespeeld. Hun organisatietalent en inzicht is ver verheven boven het gepeupel. Hun Script is geniaal te noemen en vertoont Hollywood-achtig drama.
Deze mannen dwingen respect af met hun allesomvattende regie en soms heb je de neiging om te denken dat, als één groepje mensen zo briljant kan denken en zo geslepen kan plannen, het de wereldmacht misschien gewoon wel verdient. Laat ze hun gang maar gaan, we zien wel.

Toch zullen deze machtigen in het diepste van hun ziel altijd bang blijven voor de eventuele massaverontwaardiging van het Volk. Dat kan niet anders. Ze stoppen namelijk heel veel geld en energie in het voorkomen van zo’n verontwaardiging. Maar de publieke opinie is en blijft hun Achilleshiel.
Er zullen ook altijd wel mogelijkheden blijven bestaan om te appelleren aan eerlijke en oprechte waarden en gevoelens van de meerderheid en dat weten ze natuurlijk donders goed.
Het probleem is en blijft echter dat met acties en protest alleen de heersende leiders (de toneelspelers) zullen worden geraakt, ook dat weten ze. Deze marionetten kunnen door de kiezers gewoon rustig naar huis gestuurd worden (Bush, Blair, Balkenende) en probleemloos uit het voetlicht van het speeltoneel verdwijnen.
Want achter de schermen zullen de Grand Regisseur en zijn assistenten gewoon blijven zitten en, met slechts een andere bezetting en rolverdeling, doorgaan met de regie over deze ultrarechtse klucht der overheersing.

Misschien dat het marstempo hoogstens wat wordt vertraagd, maar of de volgende officiële theatrale ploeg nou Democratisch is i.p.v. Republikeins of Conservative i.p.v. Labour of Rood i.p.v. Paars, het zal er werkelijk niet veel toe doen.
Het Script voor de toekomst blijft precies hetzelfde. Alleen de voorstelling krijgt een iets ander decor en de kaartjes worden iets duurder.

De beste oplossingen zijn vaak simpel en naïef. Grijp de regisseur en zijn trawanten en verbrand het Script. Mijn God, maar de tijden van revoluties zijn toch al lang voorbij ?. Nee, ik denk het niet, want zolang er oncontroleerbare misbruikende machtswellustelingen zijn, zullen publieke correcties en soms zelfs ook revoluties altijd noodzakelijk blijven.

Het recht van de sterksten hoort nou eenmaal in de jungle thuis. Wat je steelt moet je teruggeven. Anderen pijn doen is gemeen en wie het onderste uit de kan wil …..enz..
Houdt men zich hier niet aan, dan zal het recht van de massa moeten gaan gelden en verzilverd moeten worden buiten het stemhokje. Democratischer kan het eigenlijk niet.
Echter, de sterksten zullen nooit vrijwillig hun ‘rechten’ opgeven en hun overtuiging bijstellen. Ergo.

1. Maak de VS / PNAC / etc. duidelijk dat het zo wel genoeg is en dat liegen en bedriegen niet mag.
2. Ontluis de VN en verhef het tot echte wereldregering voor hoofdzaken
3. Verwijder de bestaande machtsnetwerken uit de politieke infrastructuur.
4. Ontmantel al het wapentuig
5. Stel VN verdelingscommissies samen (resource allocation)
6. Introduceer wereldreferenda voor zeer ingrijpende mondiale besluiten
7. Maak alle nationale regeringsadviesorganen transparant

Misschien dat er m.b.v. Indymedia vanuit de hele wereld een pacifistisch E-mail bombardement georganiseerd zou kunnen worden naar de betreffende instantie.
Niet origineel, mogelijk wel treffend, als eerste bescheiden stap.

Contact:  project@newamericancentury.org


“Wie de wereld wil verbeteren, hoeft geen realist te zijn.”




- E-Mail: rob.veld@home.nl
 

Lees meer over: anti-fascisme / racisme globalisering militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten wereldcrisis

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.