english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
AEL Nederland: een link te ver
Danny Bonte - 29.09.2003 10:43

Vorige week zondag 21 september verscheen op de website van AEL Nederland een hoofdartikel over de extreemrechtse terreurgroep “Jewish Defense League”. Dit voorpagina artikel werd jammer genoeg ontsierd door een link naar de revisionistische denktank “Institute for Historical Review”. De gewraakte link is ondertussen verdwenen, maar de discussie hierover kan blijkbaar nog altijd niet gevoerd worden binnen bepaalde “linkse” kringen.

De Jewish Defense League (JDL) werd in 1968 in de VS opgericht door de ultra radicale rabbi Meir Kahane om de joodse gemeenschap te beschermen tegen het antisemitisme. Gaandeweg werd de organisatie militanter en gewelddadiger: meerdere JDL-leden werden veroordeeld voor ordeverstoring, vandalisme, illegale wapenhandel en bomaanslagen. “Zo werd eind 2001 Irv Rubin, de internationale voorzitter van de JDL, gearresteerd, omdat hij een moskee in Los Angeles en het kantoor van een Arabisch lid van het Amerikaanse congres wilde opblazen. (…) In 1994 werd de JDL in Israël verboden, evenals de politieke tak, de Kachpartij. Dat jaar had een joodse kolonist in Hebron met een automatisch geweer 29 Palestijnen tijdens het ochtendgebed doodgeschoten, en enkele tientallen mensen raakten gewond. De 42-jarige dader, Baruch Goldstein, bleek een aanhanger van de JDL. Ook in de Verenigde Staten wordt de organisatie, waarvan de voorman in 1990 werd vermoord door een extremistische moslim in New York, door veiligheidsdiensten beschouwd als een terroristische organisatie.” (NRC Handelsblad van 20.09.2003)

In een hoofdartikel op de frontpagina van de website haalde AEL NL op 21.09.2003 terecht zwaar uit tegen de komst van de JDL naar Nederland: “Niemand is gebaat bij terreur en anarchie en daar is JDL op uit. De Nederlandse overheid dient onmiddellijk haar verantwoordelijkheid te nemen om de burgers en de samenleving te beschermen. Tegen zionistische terreurorganisaties dient kordaat en met gepaste maatregelen opgetreden te worden. Hierin tekortschieten is hypocriet en onverantwoord.” ( http://www.ael.nl/new_site/ael/index.php/demo/content/view/full/399/?PHPSESSID=ad696628090680192639a399dd37c491).

Jammer genoeg voegde AEL Nederland ook twee hyperlinks toe aan het artikel. Een link verwees naar een kort artikel op de BBC-News webstek. De andere link verwees naar een lang artikel op de website van het “Institute for Historical Review” (IHR). Het IHR werd opgericht in 1979 door Willis Carto, de godfather van het moderne Amerikaanse antisemitisme. “The core of IHR's mission was (and remains) propagating the contention that the Holocaust, in which approximately six million European Jews were murdered, many by poison gas, by the Nazi regime during World War II, did not occur.” ( http://www.adl.org/Learn/Ext_US/historical_review.asp?xpicked=3&item=ihr). Het IHR onderhoudt goede banden met allerlei neonazi organisaties. Ook de Nazi’s van weleer zoals een Leon Degrelle waren welkom bij het IHR.

Nochtans liet het artikel waar de AEL NL naar verwees weinig aan de verbeelding over. “This booklet documents the background and criminal activities of Jewish Zionist terrorist groups, and especially the Jewish Defense League. Particular emphasis is given here to terror - including murder - against "thought criminals" who question the Holocaust story that six million Jews were systematically killed during the Second World War. Uit de openingszinnen wordt al direct duidelijk dat het om een revisionistisch stuk gaat. Verder wordt er in het boekje nog uitgebreid ingegaan op wat men de “Violence Against Holocaust Revisionists” noemt. Een greep uit de andere online boekwerkjes op de IHR-website: David Hoggan's The Myth of the Six Million, Richard Harwood's Did Six Million Really Die?, Fred Leuchter's Forensic Examination and Engineering Report on the alleged Nazi gassing facilities at Auschwitz, Birkenau, and Majdanek, Robert Faurisson on the Holocaust, …

Als je Jewish Defense League intikt op de Google zoekmachine krijg je niet minder dan 129.000 treffers. Waarom gebruikte de AEL Nederland dan uitgerekend die ene link naar een extreemrechtse en antisemitische website? Afgelopen woensdag had iemand op Indymedia Nederland ( http://www.indymedia.nl/nl/2003/09/14016.shtml) al z’n beklag gedaan over deze link. Wat later verscheen het bericht ook op Indymedia België. In een reactie hierop stuurde Han Soete van Indymedia België en STOPUSA een emailbericht naar de AEL: “De website waarnaar jullie verwijzen is wel degelijk een extreemrechtse website. Ik veronderstel dat dit een ongeluk is. Het gebeurt meer dan men zich laat vangen door dergelijke extreem rechtse groepen. Die websites zijn daar trouwens speciaal voor opgezet, je zou haast denken dat de MOSSAD er mee achter zit om mensen zoals ons in diskrediet te kunnen brengen.” ( http://lists.indymedia.org/pipermail/imc-belgium-edito/2003-September/019219.html)

Of dit een val van de zionisten was of het werk van de Mossad kan ten sterkste worden betwijfeld. Het IHR bestaat al meer dan dertig jaar en het is zeer de vraag of de Mossad zich zou bezig houden met het propageren van antisemitische propaganda. Feit is dat op vrijdag 26 september de AEL website werd aangepast en de gewraakte hyperlink verdween. Zonder commentaar of uitleg. Op Indymedia België verdween het artikel met de aanklacht tegen de revisionistische link op de AEL website. Indymedia Nederland liet de aanklacht staan, ook al wilden sommige AEL sympathisanten het verwijderd zien.

Wanneer komt het AEL-bestuur in Nederland in actie en neemt ze haar verantwoordelijkheid op voor deze onvoorstelbare blunder?

Aanbevolen achtergrondlectuur:
Jewish Defense League:  http://www.adl.org/extremism/jdl_chron.asp
Institute for Historical Review:  http://www.adl.org/Learn/Ext_US/historical_review.asp?xpicked=3&item=ihr

Website: http://belgium.indymedia.org/news/2003/09/73828.php
 
aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Niet alleen IHR, ook ADL problematisch 
wsws - 29.09.2003 12:21

Het zogeheten Institute for Historical Review is inderdaad een nazi organisatie. Terecht is de link er naar toe dus verwijderd.
Helaas doet Danny Bonte zelf iets vergelijkbaars met wat hij de AEL verwijt (en wat zij ongedaan maakten): hij legt zelf een link (over de Institute for Historical Review) naar de site van de Anti Defamation League in de VS. Dit is dan weliswaar geen nazi organisatie. Maar wel kwamen zij dezer dagen in opspraak door het bewijzen van eer aan Silvio Berlusconi, die de massamoordenaar van Joden enn vele anderen, Mussolini, goedpraatte. Zie hier over  http://wsws.org/articles/2003/sep2003/berl-s25.shtml

Dus voor Danny geldt het zelfde als voor de AEL webmaster: kijk uit naar wat voor organisaties je linkt.

Niet 1 link maar 2 
wsws - 29.09.2003 12:38

Danny legde niet 1 link maar 2 naar de ADL (die hij ook nog speciaal aanbeval)
discussie over het editoriale beleid... 
clara - 29.09.2003 14:55

... van Indymedia Belgie aub met hun en/of op www.indymedia.be voeren
Indymedia EEN discussiesite 
29.09.2003 15:24

Indymedia, zeker Nederland, is een NIEUWSsite. Dus geen discussiesite. Wie zich hier niet aan houdt, wordt terecht verwijderd
aub geen verdraaide uitspraaken... 
clara - 29.09.2003 16:53

@ belg

Het is nu het zoveelste keer dat jij probeerd een verdraaide uitspraak te posten, die alleen maar tot verdere stemmingsmakerij aanzet. Als jij niet met een echte bron ervan komt om te laten zien dat het zo wel klopt, gaan wij het ook verder verwijdern.
Electronic Intifada en ADL 
29.09.2003 21:13

Miral Assuli van Electronic Intifada verwijst in zijn artikel "Jewish Defense League established in the Netherlands" ook naar de ADL-website. Zie:  http://electronicintifada.net/v2/article1962.shtml. Is Electronic Intifada daarmee ook fout?
LBR ook fout? 
29.09.2003 21:52

Het Landelijk Bureau ter bestrijding van racisme heeft een link naar de ADL (zie:  http://www.lbr.nl/links/antifa.html). Is het LBR daarmee ook fout?
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.