english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Vrije Keyser uitzending 23 april 2002
Anonym - 23.04.2002 18:36

Vrije Keyser uitzending 23 april 2002

Amsterdam 1 20.00 - 21.00 uur

Vandaag bij de Vrije Keyser


Vrije Keyser uitzending 23 april 2002

Amsterdam 1 20.00 - 21.00 uur

Vandaag bij de Vrije Keyser

IK had niet zoveel tijd en verders computer problemen, vandaar misschien wat in elkaar geramd, maar ja moet maar even zo.

Waar blijven die videorecorders nu. We hebben er al één. Heeft er iemand oude maar nog werkende videorecorders? Wij willen een kopieerstraat/kopieertoren beginnen (in een keer 10 kopies)!

- ´Apartheid gold and reparations’ deel 2

Tweede deel van deze documentaire. Het tweede deel is bruisender. We belanden in Davos en zien beide zijden van de barricades, boeiend slot van een leuke documentaire. Ja wat is het verhaal. Wel het is simpel. De aparatheid in Zuid-Afrika was een fascistisch bewind. Discriminatie als lijfspreuk voor blanken heette het ook wel. Die blanken waren echter in de minderheid en gebruikten de zwarte bevolking als werkvolk, er verder werden ze flink gesteund door het bedrijfsleven. Je weet het nog wel Shell, Macro en al die grappenmakers. wel nu er waren ook veel banken bij en natuurlijk ook Zwitserse banken die flink hebben verdiend aan alle shit van menige zwarte Zuidafrikaan. Ja en nu gaan die zwarte Zuidafrikanen op bezoek bij die banken om hun goud terug te eisen. Terecht, maar ja business as usual. Verantwoord ondernemen is een illussie, want profit and humanity zijn tegengestelde belangen.

Van de website: This is a guerrilla-cinema-style compilation of clips, constantly evolving and presented interactively by the filmmaker. With clips of local struggles in the townships of South Africa and material from the Durban Anti-Racism Conference in September and the World Economic Forum in Davos, Switzerland this year, the film raises questions about the impact of globalisation on ordinary South Africans. It also looks at the stance taken by ANC politicians - increasingly a part of those elite global institutions targeted by anti-globalisation activists. Hear Thabo Mbeki on the anti- globalisation protestors, George Soros on global economic injustice and Louis Michel (Belgium´s foreign minister and chair of the EU Presidency) on colonialism´s brighter side! Plus see Soweto activist Trevor Ngwane taking on Soros (in Davos) across a satellite link from the World Social Forum on Porto Alegre, Brazil.

APARTHEID GOLD AND REPARATIONS (45 mins)

Who made billions selling South African gold under apartheid? Who financed Pretoria during the 1980s, despite sanctions? Who came to rescue PW Botha during the debt crisis of 1985? Who is being targeted by civil society to pay South Africa compensation for their actions over the past decades? Answers to these questions and more contained in this film about Swiss Banks´ involvement in South Africa. Made for Swiss TV. Shot in South Africa and Switzerland.

 http://www-unix.oit.umass.edu/~econ367/films_on_south_africa.html
 http://www.noborder.org/camps/01/display.php?id=5

- Bezoek aan het Europees Patent Bureau op 9 april 2002

In het kader van Verzet is vruchtbaar werd er met de samba band een bezoek gebracht aan het Europees Patent Bureau In Den Haag, Veel geduw en getrek, mooie holle hal die lekker galmt en ja, van die lui die patenten uitgeven aan de hoogst biedende of de akeligste van de klas die wil dat niemand in zijn zandbank speelt, want dat is nu eenmaal MIJN zandbank. Zo ook met gele bonen, vierkante rijst, mijn prachtige neus, allemaal in het bezit van zulke akelige zakenmannetjes die vroeger in de zandbank vonden dat JIJ niet met zijn tractor mocht spelen. Die lui, wetenschappers, zakenlieden en politici, hebben het helemaal in de bol gekregen in Den Haag. Ze vergaderen daar om al het genetisch materiaal straks maar te privatiseren. Kan iedereen er lekker naar eigen inzicht mee gaan kloten. Krijg je straks van die tomaten die met je meelopen nadat je ze hebt gekocht op de markt en die ook zo groot zijn als een skippie bal zodat de kinderen er onderweg naar huis mee kunnen spelen. MAAR IK WIL HELEMAAL GEEN SKIPPIE BAL AL TOMAAT EN OOK NIET GESODEMIETER MET MIJN SOJA EN ANDER SPUL DAT IK EET. Dus voeren allerlei mensen al een week lang actie in Den Haag. Op de website van de Alternatieve Konsumentenbond  http://www.pz.nl/akb/gentech/ggolijst.html staat een lijst met allerlei spul dat je vast eet waar zo vieze wetenschapper, manager politicus met zijn handen aan heeft gezeten om iets te veranderen.

van de website: Biodiversiteit-activisten houden ´lunchtime event´ bij het Europees Octrooi Bureau (EPO) in Rijswijk

Vandaag brengen activisten uit verschillende landen de werknemers van EPO een boodschap tijdens hun lunchpauze met een klimactie en sambaband. Zij veroordelen de privatisering van het genetisch erfgoed die het EPO faciliteert en promoot. Deze ´lunchtime-aktie´ laat zien waar het VN Biodiversiteitsverdrag (CBD) hopeloos faalt: een einde te maken aan de privatisering van het genetisch erfgoed en de exploitatie van traditionele levende kennis. Wie heeft het recht op de macht over de biologische en genetische hulpbronnen van onze planeet?

 http://www.resistanceisfertile.com/nederlands/articles/20020409_epo_nl.shtml

- Terugblikken op de jaren tachtig

Als al Peter Koelewijn van stal wordt gehaald om de jaren tachtig te vertolken bij Jack Spijkerman dan is het blijkbaar echt tijd de jaren tachtig uit de kast te halen. Op de tv wordt je tegenwoordig dood gegooid met terugblikken. Op zich logisch, want na big brother big diet big island and biggie big was er geen idee over om twee diemensionale tv te maken. Vrije Keyser tracteert jullie daarom de komende weken op oude liedjes, smoezelig beeld en veel ontruiming en rellen uit de jaren tachtig. Beelden die noooooooooit vertoond zijn (maar niet heus).

- Supermarkt actie op 13 april 2002

IN het kader van Verzet is vruchtbaar in Den Haag werd ook de plaatselijke Konmar van stickers voorzien met betrekking tot genetisch gemanipuleerd voedsel. Ja, wat kun je nu wel eten en wat niet zonder te weten of er mee geknoeid is, daarvoor waren die stickers bedoel. Eigenlijk zouden bedrijven dat zelf moeten doen, zoals een man die met een zak aardappelen in zijn hand opmerkt dat aardappelen tegenwoordig niet meer uitschieten, maar langzaam verschrompelen. Zeker een nieuw ouderdoms gen in geplaatst? Die lui, wetenschappers, zakenlieden en politici, hebben het helemaal in de bol gekregen in Den Haag. Ze vergaderen daar om al het genetisch materiaal straks maar te privatiseren. Kan iedereen er lekker naar eigen inzicht mee gaan kloten. Krijg je straks van die tomaten die met je meelopen nadat je ze hebt gekocht op de markt en die ook zo groot zijn als een skippie bal zodat de kinderen er onderweg naar huis mee kunnen spelen. MAAR IK WIL HELEMAAL GEEN SKIPPIE BAL ALS TOMAAT EN OOK NIET GESODEMIETER MET MIJN SOJA EN ANDER SPUL DAT IK EET. Dus voeren allerlei mensen al een week lang actie in Den Haag. Op de website van de Alternatieve Konsumentenbond  http://www.pz.nl/akb/gentech/ggolijst.html staat een lijst met allerlei spul dat je vast eet waar zo vieze wetenschapper, manager politicus met zijn handen aan heeft gezeten om iets te veranderen.

van de website: Supermarktakties tegen Genetisch manipulatie

Vanaf 13.30 u vandaag vonden in een aantal Haagse supermarkten in acties plaats tegen genetisch gemanipuleerde ingredinten in voeding. De eerste supermarkt is de Konmar inde Elandstraat. De actievoerders delen flyers uit aan het winkelend publiek en plakken waarschuwingsstickers op producten metgentech-ingredinten.  http://www.resistanceisfertile.com/nederlands/articles/20020412_supergen_nl.shtml

Vrije Keyser

Never heard, maar klinkt wel leuk.

Vrije Keyser
The Vrije Keyser is zowel radio als televisie en bestaat al sinds december 1979. De radio is altijd op dinsdag van 12.00 tot 20.00 te beluisteren op de 96.3 FM in de Amsterdamse vrije ether. De TV heeft wel een piraten verleden van enkele uitzendingen gekend, maar is sinds 1998 elke dinsdag van 20.00 tot 21.00 uur te zien op Amsterdam 1 (A1), het Amsterdamse open kanaal. Vrije Keyser is echter niet alleen een uur televisie per week. Camera´s en studio staan ter beschikking van acties en campagnes. Vrije Keyser heeft het afgelopen jaar al met diverse groepen samengewerkt. Wil je een actie filmen (gefilmd hebben), een campagne video maken, een addbuster in elkaar zetten of andere mogelijkheden van audiovisuele middelen toevoegen aan een actie en/of campagne, neem dan contact op met  tv@vrijekeyser.nl, 020 4861132, www.vrijekeyser.nl


Website: http://www.vrijekeyser.nl
 
aanvullingen
Vanavond ook buiten Amsterdam te zien 
23.04.2002 18:43

Met RealVideo via
 http://live.dds.nl/1.ram

Website: http://live.dds.nl
 
Meer info over de Open Kanalen van Amsterdam 
TV & radio - 23.04.2002 18:45



Website: http://www.salto.nl
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.