english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Pro Israel demo was pro geweld
Anonym - 22.04.2002 12:16

"Alleen het Amsterdamse VVD-raadslid Rosa van der Wieken oogst bij een deel van het publiek even boe-geroep wanneer zij het stichten van nederzettingen bekritiseert."

bron:  http://www.trouw.nl/artikelactueel/1019366529535.html




 
aanvullingen
Israels fascists support the seltllements 
22.04.2002 12:39

The Israeli government will not discuss the removal of any settlements until the next elections to the Knesset in October 2003, Prime Minister Ariel Sharon angrily declared yesterday at the weekly cabinet meeting.

 http://www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=154280

Israels fascists support the settlements 
22.04.2002 12:39

The Israeli government will not discuss the removal of any settlements until the next elections to the Knesset in October 2003, Prime Minister Ariel Sharon angrily declared yesterday at the weekly cabinet meeting.

 http://www.haaretzdaily.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=154280

Ambassadeur Israel is ordinaire propagandist 
John Veldhuis - 22.04.2002 13:39

Wanneer wordt deze leugenaar het land uitgezet?

"De ambassadeur van Israël, Eitan Margalit, krijgt juist weer een groot applaus wanneer hij waarschuwt: ,,Geloof de propaganda niet die Israël beschuldigt van allerlei misdaden.´´"


een ooggetuige verslagje 
piet - 22.04.2002 15:54

Ik stond/lag in dubio over het bijwonen van de demo; las mijn ´animal dreams´ van Barbara Kingsolver (hoofdthema: ergens thuis zijn, arizona dit geval, een drama tot de groots mogelijke (pueblo) diepte uitgepluisd en vakkundig gepresenteerd) maar besloot toch om half zeven - zeven uur dat plein op te zoeken; ja het barstte inderdaad van de vlaggetjes; en terwijl ik rond liep om een gelaatstudie te maken kwam ik langs het klim iglootje wat af en toe door een fotograaf bestegen werd ook door mij; mijn tas is redelijk groot en trok natuurlijk de aandacht van de veiligheidsdienstdoenders (opvallend jonge mannen), ik wilde hime mijn tas wel geven maar niet van mijn ´perch´ komen tot ik daar zelf zin in had. Toen ik 3 kwart rond gegeest danst was zag ik een dun rijtje mensen op een grote betonklos achter het podium en schaarde me bij hun om verder te zien hoe die A´damse Joden en sympathisanten er dan wel uit mogen zien. Mijn aandacht werd echter getrokken door de woorden van de spreker die me eigenlijk allang aan het ergeren was door terrorisme niet expliciet maar per implicatie als de oorzaak van een soort tweede wereldoorlog voortzetting (en/of andersom) af te keuren.

Ikzelf beschouw het geneesmiddel veel erger dan de ziekte maar dat schijnt wel in de geaccepteerde trend van de eeuw(en) te liggen. Voor zover Palestijnse vrijheidsstrijd terrorisme is roept het een nauwkeurig afgepaste hoeveelheid, wat ik noem, tegenterrorisme op ja, een dagblad rept vandaag zelfs van 36 israeli tegen 360 Palestijnen (over jenin), dus het precies op koers volharden in een al langer gangbare offer verhouding, die ondanks het veeeeeel hoger geboortecijfer voor palestijnen toch uiteindelijk, dankzij de even duistere recruiteringpraktijken van zionisten als de zelfmoordmissie beloningen dat zijn (waarom blijft Solzhenytsin´s boek ((over joden)) van afgelopen zomer onvertaald??), op een langzame uitroeiing van die oerbewoners zal neerkomen.

Terug naar mijn verslagje:
Ik hoor de goeie man (?) dus de implicatie hierboven beschreven maken en omdat hij nogal langzaam sprak, werd ik verlijd om een een tussenvoegvulsel in de bijna recht naar me gerichte oortjes te planten: ." en dus mogen we blind zijn voor wat er nu gebeurt .. " Ik had nog wel iets toe kunnen voegen in de trant van " .. en er kracht uit putten om nu precies hetzelfde te doen" maar omdat het mijn beurt eigenlijk niet was en ik weet dat een goed verstaander maar een half woord nodig heeft liet ik het ermaar bij. Dat kan van de bewaking niet gezegd worden. Deze jonge(mossad)mensen dirigeerden mij naar de politie en ineens was het een geflits en gefilm van jewelste zodat ik het voorstel van de heer Wilde om rustig te praten met beide handen aangreep en in het Pbusje stapte; na een paar flinke slokken en de belofte om verder niet meer mijn stem te verheffen mocht ik weer naar buiten en vervolgde mijn ronde.

Tweede ronde:
Een hoopje kartonnen dozen brachten me op een idee en ik ging zitten om een spanflap te maken, aangezien ik  http://www.netureikarta.org (jews united against zionism) in een adem met htt://www.gush-shalom.org had horen noemen dacht ik deze plek wel toe te mogen moeden geschikte texten te bevatten. Daar ben ik weer 3/4 mee rond geraakt maar de betonklos op mocht ik niet meer van de jonge zionistjes. Hierover mijn beklag doend bij de politie, die op hun beurt bezwaar maakten over mijn veiligheid verzorgende zionisten karakterizering als zijnde ´eng´, trachtte ik mijn stelling danwel persoonlijke neiging te illustreren met het feit dat internationale voor vreedzaamheid pleitende stootkussens van vlak bij kogels toegediend kregen door bewapende varianten. Afijn , ik kreeg de gelegenheid vlakbij het busje een paaltje te beklimmen zodat ik niet geheel zo recht voor het publiek meer raakte maar toch mijn flapje in de lucht mocht steken. Het bleek beduidend minder fotogeniek geacht te worden door de pers dan wat eerder op een aanstaande arrestatie leek.

Het enig ander kritisch geluid (tijdens mijn maar kort bezoek) was een al even korte zin of zinsnede, hij kwam in het Arabisch van een veilige afstand tijdens de minuut stilte voor de terreur slachtoffers (die helaas niet volgens het gangbare leven en doodbedisselkoers systeem door een 10 minutenlange stilte voor de Pal. slachtoffers gevolgd werd, hadden ze vorige week zelf maar moeten doen zal de redenering wel zijn).


Voorzichtige conclusie: voor een volk wat de hele wereld rond heeft mogen leven en beleven is het resultaat (op zijn op het onwaarachtige af allerzachts uitgedrukt: nederzettingen bouwen, Palestijnse dorpen en landerijen platwalsen) van zulk leergeld vooralsnog uiterst karig. En dat terwijl er nog zoveel licht verplichtend goed groen te maken (begroenen) valt voor en door de fellere volkeren.

Ps: via onderstaande link kan men richting 40Mb engelse texten (door veel verschillende mensen) en vooralsnog slecht door diy link sleutelarij verder de Hollandstalige ´scythe´ op (verwijder tripod of vervang tripodnet met lycos) aangezien ik het prive bezit van generieke fabrieks/massa produkten verwerp ((van krant tot auto) en mijn toegangsmogelijkheden momenteel beperkt zijn (ik heb geen geduld en/of ben te verwend) voor isdn zoals bijvoorbeeld op zich goedkope buurwerkplaats toegangen aan op zich goeie snelle machines gekoppeld staat)) zal dat voorlopig nog niet veranderen. Ik hou me aanbevolen.



Website: http://members.lycos.nl/vadercats
 
over Rus.Joden in Solzhenitsyn´s laatste boek 
piet - 22.04.2002 16:21

een aanvullinkje (in´t engels over mijn meest aanvechtbare uitspraak hierboven (click next in thread als het u verder interesseert en u niet met zogenaamde lijsten bekend bent):



Website: http://nuance.dhs.org/lbo-talk/0204/2192.html
 
Piet, je site is weg 
John Veldhuis - 22.04.2002 17:13

Piet, je site is weg.
Bedankt voor de link naar  http://www.netureikarta.org/
Zeer leerzaam!
Joodse manifestatie zonder problemen verlopen 
aANP - 22.04.2002 17:49

"Telegraafcolumist prof. dr. Bob Smalhout nam vooral Arafat en het Nederlands Palestina Komitee op de korrel. De eerste noemde hij een ,,criminele terrorist´´, het comité is volgens hem een stelletje Nederlanders met een theedoek rond het hoofd. De pro-Palestijnse demonstratie, ruim een week geleden, was volgens Smalhout een puur antisemitische demonstratie, waarbij voor het eerst in Nederland een Israëlische vlag werd verbrand.
"


Website: http://www.nieuwsklik.nl/trouw/BIN/joden-20421.html
 
antisemitisme 
Lekker belangrijk - 09.11.2003 23:17

De Hamas, Jihad en Hezbollah zijn geen bevrijdingsorganisaties, maar religieuze fascisten.
Net als bij het christendom, is het antisemitisme bij de islam van oudsher een centraal element. Moslimfundamentalisten roepen dat alle joden dood moeten en zijn dus extreem antisemitisch. Wie uit anti-imperialistische of andere opportunistische redenen weigert glashelder afstand te nemen van deze fascisten en hun misdadige methoden, legitimeert antisemitisme.
Wie de aanslagen op willekeurige Israelische burgers verzwijgt of die op de een of andere manier begrijpelijk acht of vergoelijkt, onderschrijft de antisemitische redenering erachter dat Israelische joden altijd schuldig zijn - of ze het nu eens zijn met hun regering of niet -, gewoon omdat ze joden zijn.

Anti-zionisten doen het ten onrechte voorkomen alsof het joodse nationalisme, het zionisme, per definitie extreem-rechts is. Maar het zionisme kent in werkelijkheid vele stromingen, ook progressieve. Het anti-zionisme neemt overigens uitsluitend stelling tegen het joodse nationalisme. Het Palestijnse of Arabische nationalisme wordt zelfs omarmd.
Maar alle vormen van nationalisme hebben dezelfde reactionaire functies. Allemaal produceren ze mythen om de eenheid van "volkeren" te benadrukken en de onderdrukking te verdoezelen van arbeiders, vrouwen en mensen die niet in het nationalistische ideaalplaatje passen. Via nationalisme spannen elites de bevolking voor hun karretje in de machtsstrijd met andere elites. Daarin verschilt het joodse nationalisme niet wezenlijk van het Arabische, of van het Nederlandse nationalisme. Het is belangrijk om juist het nationalisme in eigen land te bestrijden, en zo niet het risico te lopen de eigen elite een dienst te bewijzen door het bestrijden van het nationalisme van andere landen.
Het is daarbij ook nog eens antisemitisch om vanuit Europa juist het joodse nationalisme tot hoofdprobleem te maken. De oplossing ligt in een principieel anti-nationalisme, en steun voor gezamenlijke Israelisch-Palestijnse initiatieven voor strijd van onderop van arbeiders, vrouwen en andere onderdrukte groepen.

Israel is een van de vele staten wereldwijd waar de mensenrechten ernstig geschonden worden.
Ook veel nationale bevrijdingsorganisaties als de PLO schenden de mensenrechten, en blijven dat doen wanneer ze eenmaal over een eigen staat beschikken. Door een aantal staten in het Midden-Oosten, zoals Syrie, Irak en Iran, worden de mensenrechten op massale schaal geschonden.
De veel geringere omvang van de Israelische schendingen rechtvaardigen in geen geval de titel van 's werelds grootste mensenrechtenschender. Wie desondanks toch alle kritiek eenzijdig op Israel richt, die laadt de verdenking van antisemitisme op zich.
Ook de term genocide is overdreven als het gaat om het Israelische geweld. Jenin is niet vergelijkbaar met Ruanda of Joegoslavie. Daarbij staat Israel niet de systematische uitroeiing van de tegenpartij voor.
Dat in tegenstelling tot de moslimfundamentalistische organisaties. Als bijvoorbeeld de Hamas zijn zin zou krijgen, dan gaan alle joden de zee in of aan het gas. Overigens zou de kritiek ook best wat meer gericht mogen worden tegen mensenrechtenschendingen door de Nederlandse staat.

De shoah is tot op heden gelukkig een eenmalige gebeurtenis in de menselijke geschiedenis.
In nazi-Duitsland werden 6 miljoen joden fabrieksmatig vernietigd. Elke vergelijking met andere massamoorden doet af aan de verschrikkingen van deze onvoorstelbare tegen joden gepleegde misdaad, en is zodoende dus antisemitisch.
Wanneer in Europa beweerd wordt dat de shoah net zoiets was als de huidige Israelische bezettingspolitiek, dan rehabiliteert dat in feite de nazi's. Dat creeert op den duur ruimte voor de hernieuwde opkomst van extreem-rechts.
En de suggestie dat de Israeliers geen haar beter zouden zijn dan de nazi's, kan ook met terugwerkende kracht een rechtvaardiging opleveren van de shoah. "Hitler is er een vergeten: Sharon", zo werd op 13 april 2002 in Amsterdam geroepen.

Het is onzin om "de joden", "de Palestijnen" of "de Nederlanders" ergens collectief verantwoordelijk voor te stellen.
Binnen elk "volk" bestaan altijd grote tegenstellingen. Zo moeten veel joden in Israel en zeker in de diaspora niets hebben van het Israelische staatsgeweld. Ze hebben er over het algemeen ook weinig invloed op. Wie beweert dat men dan in Israel te weinig protesteert tegen het staatsgeweld, die moet zich realiseren dat, net als in de rest van de wereld, links in Israel in crisis is.
Het is antisemitisch om juist weer van joden te eisen dat zij zich collectief houden aan hogere politieke en morele maatstaven. Wie uiteindelijk toch alle joden verantwoordelijk maakt voor het Israelische staatsgeweld, geeft antisemieten een vrijbrief voor aanslagen op willekeurige joden en joodse doelen.

Door de geschiedenis heen zijn joden steeds afgeschilderd als gewetenloze kinderverkrachters en babymoordenaars, als demonen die bronnen vergiftigen, als gierige bankiers en speculanten, als onproduktieve handelaars, en als weke intellectuelen.
Wanneer de solidariteitsbeweging met de Palestijnen dit soort typeringen inzet bij kritiek op Israel zal het mobiliserend effect enorm zijn, juist vanwege het overal diepgewortelde antisemitisme. Zo'n beweging heeft dan bij links echter niets meer te zoeken.

Klassiek antisemitisch zijn ook de veel opduikende suggesties van een pro-Israelische samenzwering van joden in de politiek, de cultuur, de economie of de media. Of ze nu betrekking hebben op de Nederlandse of wereldwijde context, zulke aantijgingen liggen in het verlengde van de antisemitische "Protocollen van de wijzen van Zion". In deze begin 1900 verzonnen tekst werd beweerd dat de joden zouden samenzweren om de wereldheerschappij te verkrijgen. Een samenzwering die in cartoons werd voorgesteld als een octopus die de wereld met zijn tentakels in een dodelijke omhelzing houdt.
Tegenwoordig is er vaak sprake van een "machtige joodse lobby", die bijvoorbeeld de media zou beheersen en kritiek op Israel van het scherm en uit de ether zou houden.

Sinds het nationalisme in Europa in zwang is gekomen en de mensheid prompt in "volken" werd ingedeeld, worden "de joden" als het tegendeel van een "volk" beschouwd.
Antisemitisme is zodoende een vast onderdeel van het nationalisme. "De joden" belichamen in de nationalistische mythologie steevast het kwaadaardige tegendeel van alle goede eigenschappen die het "eigen volk" zouden kenmerken. Terwijl dat "eigen volk" geworteld zou zijn in de aarde van het "eigen land", zouden de joden eeuwig rondzwerven en nergens thuis horen. Een joodse staat zou volgens die redenering hoe dan ook "kunstmatig" zijn.
Het is daarom antisemitisch om te doen alsof de Palestijnen een echte band met hun land hebben en de Israeliers per definitie niet. De Israelische staat is even "natuurlijk" of "onnatuurlijk" als iedere andere staat.

Het is vanuit radicaal-linkse hoek logisch om het bestaansrecht van staten ter discussie te stellen. Het ligt voor de hand om vooral de eigen staat te bekritiseren.
Wie vanuit Europa juist de staat Israel als eerste zou willen opdoeken, die is bevangen door antisemitisme. Israel is immers de staat waar de Europese joden die de shoah overleefden een veilig heenkomen zochten. Nu het antisemitisme wereldwijd weer toeneemt, beschouwen veel joden Israel des te meer als de enige plek waar ze in het uiterste geval nog heen kunnen vluchten. Door het ter discussie stellen van Israel kunnen de onveiligheidsgevoelens bij joden nog toenemen. In plaats daarvan moet links hier in Europa de strijd aangaan met het antisemitisme opdat de joden zich hier thuis en veilig kunnen blijven voelen.

Antisemitisme is vanzelfsprekend volledig de verantwoordelijkheid van antisemieten. Het antisemitische gedachtegoed is diep geworteld in zowel Europa als de Arabische wereld. Aanvallen op joodse doelen komen al eeuwenlang voor, ook in het Midden-Oosten.
Antisemitische opvattingen en aanvallen worden dus niet veroorzaakt door het bestaan van Israel, of door de conflicten tussen Israel en de Palestijnen. Israel is hooguit een nieuw alibi voor antisemieten. Israel verantwoordelijk stellen voor antisemitische opvattingen is het van stal halen van de oude antisemitische mythe dat het uiteindelijk altijd weer "de joden" zijn die achter al het kwaad in de wereld zouden zitten.
En dat geldt ook voor het toeschrijven aan de Israelische geheime dienst Mossad van aanslagen op joodse doelen in de Arabische wereld en Europa.
RE: lekker belangrijk 
link - 09.11.2003 23:43

linken kan ook, ipv copy-pasten.

Tien tips tegen antisemitisme
 http://www.gebladerte.nl/10836f52.htm
 http://www.likud.nl/persnl04a.html
Likud = nazipartij 
John Veldhuis - 10.11.2003 09:31

Likud Nederland vindt zich een "zusterpartij" van D'66 en de VVD, aldus de voorzitter van de nederlandse "fellow travelers".

De Russische stalinisten waren dus een zusterpartij van de PVDA.

Fabel zit op de zelfde lijn Als Bolkenstein 
10.11.2003 10:53

Als je Israel erkent, erken je racisme. Er is maar eemn oplossing: opheffing Israel en de vorming van een Palestina waar Joden en Moslims even veel rechten hebben.

Bolkensteins racisme 
10.11.2003 14:07

Het nieuwe soort antisemitisme - meestal het werk van 'slecht geïntegreerde islamitische jongeren' - heeft 'alles' te maken met het conflict tussen Palestina en Israël. Het vergelijken van het regeringsbeleid van Israël met dat van nazi-Duitsland is een 'groteske, lasterlijke vergelijking'.

Zeker geen Pallestijn he Bolkie?

"De kern van het conflict in het Midden-Oosten is volgens de VVD'er het feit dat de Arabische landen zich niet neerleggen bij het bestaan van de staat Israël."

Als je van mening bent dat Israel een probleem is ben je niet "slecht geintergreert" aldus Bolkie.




Website: http://www.parool.nl/artikelen/NIE/1068445595866.html
 
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.