| |
mcdo vs antiglobalisten erik - 13.04.2002 20:09
mc donald´s start tegenoffensief. Kijken in de keuken van McDonald´s Uitgegeven: 12-4-2002 9:34 AMSTERDAM - McDonald´s opent zaterdag een charmeoffensief tegen de aanhoudende kritiek van zogenoemde antiglobalisten, zo schrijft de Telegraaf. Voor het eerst mogen klanten een kijkje nemen in de keuken van de fastfoodgigant. Het hamburgerconcern staat volgens de antiglobalisten voor alles wat er mis is in de wereld. Ongezond voedsel, milieuvervuiling, uitbuiting van werknemers en dierenmishandeling zijn enkele argumenten die antiglobalisten aanvoeren tegen McDonald´s. Bij elke G-8 top of vergaderingen van het IMF worden de ruiten van McDonald´s ingeslagen. "De antiglobalisten misbruiken ons logo als symbool voor alles wat er mis is in de wereld", stelt algemeen directeur van McDonald´s Nederland Paul van der Stoel in de krant. "Maar McDonald´s staat niet voor een slecht milieu, een aversie tegen vakbonden en ongezonde voeding, zoals zij suggereren." "We organiseren deze open dag mede om de vooringenomenheid tegen ons concern te ontkrachten. Zaterdag kunnen onze klanten zien hoe er bij ons wordt omgegaan met maatschappelijke issues als milieu en voedselveiligheid. Iedereen kan dus gaan zien wat we doen en de mensen moeten dan zelf maar hun conclusies trekken. Wij hebben geen geheimen en we dwingen niemand om Big Macs te eten. Als onze klanten aan de lijn zijn, kunnen ze ook gewoon onze salad shaker bestellen." http://nu.nl/document?n=55085 |
Lees meer over: globalisering | aanvullingen | | een VOLLEDIGE kijk | Marcel - 15.04.2002 02:55
Leuk dat ze een kijkje in de keuken gunnen, en ik gok dat medewerkers ook best over hun werk bij de Mac zullen doen, dat is nl. een normaal psychologisch verschijnsel. Hoezeer je ook kritiek hebt, naar buiten toe wil je toch de positieve punten belichten. (zelfde bijvoorbeeld bij visitaties van opleidingen in het Hoger Onderwijs). Echter, de keuken van de Mac toont niet de hele Mac. Toont zo´n keuken ook hoe de dieren die in de Mac gegeten worden normaliter behandeld worden? Toegegeven, waarschijnlijk verschilt deze behandeling niet veel van dat van het reguliere vlees in supermarkten / snackbars, dus in feite zouden wel meer bedrijven daar boekjes over open mogen doen. Toont dat kijkje in de keuken in hoeverre de Mac haar grondstoffen over de hele wereld betrekt, hoe de daar aan verbonden mensen beloond / behandeld worden en wat het effect is van het noodzakelijke transport voor de hele toko? Dus.
E-Mail: marcelspr@hotmail.com Website: http://www.kun.nl/ump | |
aanvullingen | |