| |
voeding:maak zelf veganistiche roomkaas scaven - 16.10.2001 20:59
Een simpel te maken veganistich broodbeleg. Benodigheden: 1x blok tofu 1 pak soyroom verse peterselie verse bieslook en/of Basilicum peper zout knoflook (fijn gesneden, liefst geperst) Bereidingsweize: Snij de tofu in plakjes (da’s makkelijker met prakken). Doe de tofu in eenn schaal en prak met een vork of enigerlij keuken-apparaat de tofu tot een moes. De bedoeling is om een niet te droge en niet te natte moes te krijgen, want het moet wel smeerbaar zijn maar niet van het mes druipen. Doe daarom telkens een klein beetje soyroom toe terwijl je telkens de moes goed roert. Als het eenmaal gelukt is weet je de volgende keer ongeveer wel hoeveel room je gebruiken moet. De hoeveelheid room is afhankelijk van de tofu (is deze vers dan is hij vaak nog erg nat, terwijl de voorverpakte tofu vaak droog is, je kunt ook de verse tofu, als je deze in plakjes gesneden hebt in een handdoek leggen en droog deppen, laat de tofu vervolgens een 5 minuten in de handoek liggen). Op 250 gr tofu gebruik je ongeveer 1/3 pakje soyroom. Als de moes goed is voeg je de knoflook en een beetje zout en peper bij. Hoeveel knoflook is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak, maar gemiddeld doe je er een teentje of 4 in. Snij, hak of anderzijds de peterselie en bieslook en/of basilicum zo klein mogenlijk en voeg het toe aan het geheel. Nu nog goed roeren en de vegarain is klaar voor gebruik. Vergeet niet te proeven want dat geeft je niet alleen een idee of er genoeg peper, zout of andere dingen in zitten het is natuurlijk ook het voorrecht van de kok om bij voorhand te snoepen. Let wel op als je verse knoflook gebruikt dat de smaak van de knoflook sterker wordt als de tijd verstrijkt. Het beste is om de vegarain (afgedekt) een dag in de koelkast te bewaren (of op een koele plek als je geen koelkast hebt natuurlijk) variatietip. Je kunt de basis van tofu, soyroom, peper en zout natuurlijk ook gebruiken in combinatie met andere kruiden, zoals mexicaanse kruiden als basis voor een dipsaus bij taco’s, curry voor een oosters, pittig beleg of gebakken en dan geprakte champignons en knoflook voor een paddestoelenpasta. Eet smakenlijk |
Lees meer over: natuur, dier en mens | aanvullingen | | stuk goedkoper dan tofutti en net zo lekker | vegan - 15.11.2001 18:03
aan de herbs and chives van tofutti voeg ik altijd nog een berg peper, knoflook en dille toe. | |
aanvullingen | |