Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
een liedje over anarchisten 
de Beste anarchist! - 14.06.2011 11:07

 http://youtu.be/jaWNhKYzh3Q
I'm a better anarchist than you!



Och gut 
Man - 13.06.2011 12:15

Dan organiseer je toch een zelfverdedigingscursus voor mannen en vrouwen samen? Niemand houd je tegen.

Als vrouwen, die over het algemeen meestal (seksueel)worden lastiggevallen door mannen zich niet prettig voelen in zo'n cursus als er mannen bij zijn, wie ben jij dan om dat alsnog te forceren?


Molotof - 14.06.2011 16:40

Kan Indymedia het fatsoen opbrengen om deze laatste postings van mij te laten staan? Nou dag hoor.
Dag allemaal 
Molotof - 14.06.2011 16:26

Moeilijk te volgen dat Indymedia. Het ene moet blijkbaar dubbel en wij worden op de ruispagina geplempt. Ik hou het verder voor gezien.
Ben benieuwd 
NN - 13.06.2011 16:31

Hoe het zou worden verwelkomd als ik volgend jaar een workshop zou willen geven -alleen voor mannen- om onze masculiniteit te eren, en het erover te hebben wat vrouwen ons allemaal aandoen...

...denk dat er dan gelijk een aantal mensen op hun achterpoten gaan lopen stijgeren dat dit patriachaal is en dit geen plaats heeft op de PL dan wel in heel nederland...
waarschijnlijk ruis 
nn - 14.06.2011 16:30

waarschijnlijk komt dit (terecht ook :) )in de ruis, doch wil het toch graag even aanhalen. Ik kon niet bij de Indymedia vergadering zijn op de PL, maar is het niet mogelijk als de ruis-aanvullingen ook op juiste volgorde van gepost kunnen komen te staan? Hoewel onnodig zijn ze toch vaak interessant om te lezen, maar als dit een tien, twintig of meer comments betreft is het moeilijk te volgen op deze manier.

Gewoon een tip/opmerking/wat dan ook van toepassing is :)
jammer 
nn - 13.06.2011 11:19

jammer dat mannen werden geweigerd bij de ''zelfverdediging voor vrouwen'' workshop. Getuigd toch dat sexisme nog zeker aanwezig is. wat maakt een man minder dan de vrouw dat deze geen les over zelf verdediging zou mogen bijwonen?
Au 
Teentje - 14.06.2011 00:26

Au!
shit 
anoniem - 12.06.2011 19:37

niks over infiltratie op het programma, terwijl wij allen daarmee bezig zijn in ons hoofd. wat is de relevantie van de pinksterlanddagen indien de heikele actuele issues worden vermeden? ik heb geen behoefte aan uitgekouwde onderwerpen en blijf weg. (dank aan Leek voor de link naar het programma)
ontzettend jammer 
nn - 13.06.2011 17:57

ontzettend jammer dit. Lijkt me toch van doel dat feminisme inhoud dat man en vrouw gelijk zijn. Niet dat de vrouw opkomt en de man aan de kant word gezet. Geweld komt niet alleen van man op vrouw.. ook mannen hebben er mee te maken. Voor beide geslachten kan het als ontzettend vervelend worden ervaren, en uitsluiting van het andere geslacht helpt hier niet bij.
discussie 
disgust - 13.06.2011 21:08

Blijkbaar kan deze discussie dan weer wel op indy?

Ik vraag me af wáár degenen die het hedendaags (anarcha)feminisme hekelen zich op baseren als ze stellen dat alle mannen over een kam geschoren worden, en dat de vrouw verheerlijkt wordt.

Als kevins redenen wel redelijk worden bevonden, waarom denken betreffene reageerders andere mentaliteiten aan de workshopgevers of anarchafeministen toe te kunnen schrijven?

Waar stellen de gevers van deze workshop dan dat ze vrouwen verheerlijken, waaruit blijkt dat ze alle mannen over een kam scheren?

of zijn we hier zelf een groep over een kam aan het scheren, en een slechte ervaring uit het eigen leven aan het projecteren op alle (anarcha)feministen.
laptop 
eneR - 12.06.2011 23:05

eigenlijk hoort dit in de ruis, komt het vast ook maar ik tik het toch... Een workshop omgaan met infiltratie vind ik wat afgezaagd. Maar een goeie how2 over hoe je een gratis laptop van de aivd kan krijgen lijkt me wel interessant. Want eigenlijk vind ik die subsidieregeling van de aivd wel tof. Ik heb begrepen dat je momenteel duidelijk moet maken dat je dolgraag wat nertsen vrij zou willen laten om in aanmerking te komen voor hardwarematige ondersteuning... Het zou tof zijn als mensen die die wel eens staatsgevaarlijke fantasieen willen uitwerken daarvoor standaard een laptop toestuurd konden krijgen. Liefst zonder er daadwerkelijk nertsen voor vrij te hoeven laten of actievergaderingen voor te hoeven bezoeken. Hoe zullen we dat eens aanpakken?
Meer info discussies Pinksterlanddagen 
Tijdsgeest - 14.06.2011 10:44

Helaas kon ik er niet bij zijn maar graag zou ik meer lezen over andere discussies die er gevoerd zijn mbt (praktische) anarchie dan alleen over een man die geweigerd is bij een vrouwenzelfverdedigingsworkshop (wel een interessante discussie overigens).

Zelf ben ik van mening dat er word getracht (en vaak succesvol) van bovenaf onze cultuur te programmeren met dehumanisering als een van de speerpunten van deze agenda.
Ook dingen als vrije liefde en bij de feminisering in de jaren '60 en '70 totaan drugsgebruik aan toe zijn kanttekeningen te plaatsen in een van bovenaf opgelegd ontwikkelingsproces.
Ter illustratie toen de vrouw bijvoorbeeld ging werken (naast de man) in de jaren '60/'70, de staat hierbij meer controle heeft gekregen op de opvoeding (lees conditionering) van de volgende generatie via bijvoorbeeld de 'brede school' activiteiten. De feministische beweging in de jaren '60 overigens is financieel heel erg gesteund door bijvoorbeeld het Rockefeller Instituut. Het ging hierbij niet zozeer om ethische redenen alswel om het feit dat de staat hierbij meer invloed zou krijgen in de opvoeding van de kinderen.

Zelf werk ik op een school en geef een maatschappelijk vak. Ik zie dat leerlingen absoluut niet word geleerd kritisch te leren denken! Ter illustratie: er is in hun boeken bijvoorbeeld alleen pro (en geen contra) EU en wereldburgerschap programmering. Naast school is er voor de kinderen TV (MTV, TMF). Muziek met nauwelijk politiek incorrecte teksten (liefde, bendes; verdeel en heers tactiek). Tevens worden op TV bijv. bij soaps de laatste 'politieke correctheid geleerd' (ook in kranten overigens). Deze mening word vervolgens geintegreerd in het individu en word vaak diens 'mening'. Vrije(re) denkers zullen op de werkplek e.d. buiten de boot vallen door een mening te hebben die los staat van de geconditioneerde 'algemene mening'. Videogames: videogames die leert hen bijvoorbeeld dat oorlog een normaal iets is (kweken soldaatjes).

Een manipulatief proces waarin onze samenleving van bovenaf gestuurd word, word uitstekend uitgelegd door bijvoorbeeld Alan Watt. De uiteindelijke vraag: wie zijn wij eigelijk los van deze conditionerende factoren?!?

Alan Watt interview: The manipulation of human psyche:
 http://www.youtube.com/user/jokertjejd?feature=mhum#p/f/11/n2LQpoVnGwA
Zelfverdediging voor vrouwen 
Kevin - 13.06.2011 18:09

Als instructeur Zelfverdediging geef ik ook cursussen speciaal voor vrouwen.

Waarom?

1 Omdat vrouwen vaak met ander geweld te maken krijgen dan mannen. Aanranding en verkrachting bijvoorbeeld tegenover kroeggevechten waar mannen vaak exclusief te maken mee krijgen.

2 Daarnaast is en blijft het helaas zo dat mannen hun machismo niet onder controle kunnen houden en zich gaan bewijzen in de les, waardoor veel vrouwen zich weer verdrukt voelen. Ook anarchisten....niemand is perfect.

3 Ook zijn er vrouwen met nare ervaringen met mannen die dichtklappen op het moment dat ze met mannen moeten trainen. De vrijheid om dan met alleen vrouwen te trainen is dan fijn.

Ook geef ik cursussen speciaal gericht op homo's/lesbo's omdat zij te maken krijgen met gay-bashers.

En cursussen speciaal gericht op een beroepsgroep met specifieke beroepsgerichte situaties. (hulpverleners krijgen bijvoorbeeld met ander geweld te maken dan horecapersoneel)

Met andere woorden: Niet zeuren als je er niets vanaf weet.





Toegang tot de radop opnames graag. 
nn - 15.06.2011 08:33

De heren van de radio opnames maken het jaar in jaar uit ONMOGELIJK voor veel mensen om sde interviews te beluisteren omdat ze hardnekkig en heel contra productief en irritant blijven vasthouden aan hun alternatieve
en niet gangbare extensies als ogg. vanwege hun afkeer van commercie of zo. Ik vraag me af waarom ze nog radio maken enz. als er toch bijna niemand naar kan luisteren. Beterschap gewenst bijv. playertjes die je gewoon kunt aanklikken en luisteren. Oggggg.... moet dat nou echt zo ingewikkeld.
Relevantie 
Tommy - 14.06.2011 00:35

Pff.... laten we alsjeblieft het 'jij bent niet of wel een anarchist' even hier buiten laten...

Wat vooral duidelijk wordt uit deze discussie is dat dit onderwerp nog steeds zeer relevant is. Laat het anarcha/o-feminisme onze beweging versterken en meer bewustzijn doen kweken.

Daarbij wil ik hier nog iets aan de discussie toevoegen. En dat is het volgende; vrijheid van organisatie. Iets dat erg belangrijk is binnen het anarchisme. Dit gaat volgens mij om de vrijheid je te organiseren met mensen waarmee jij kan en wilt samenwerken. Iets dat ik aanneem van beide kanten op vrijwillige basis moet zijn.

Als je dat aan deze discussie verschaft dit wellicht ook wat meer logica en begrip. Willen we mensen dwingen met elkaar samen te werken? En waar moet dat dan toe leiden? Vertrouwen?
mannen bij vrouwen zelfverdediging 
nn - 13.06.2011 13:16

Ik snap wel hoor dat er geen mannen de workshop zelfverdediging voor vrouwen mochten bijwonen.

Maar ik zou in het vervolg types zoals de geweigerde man hierboven gewoon toelaten, want tja, ze komen bij dit soort workshops wel van pas als testobject ;)
idioten 
nn - 12.06.2011 21:52

dat gezeik over infiltratie. JULLIE hersencellen ja met alcohol!
Wat loop je nou te zeiken? 
nn - 15.06.2011 10:20

Wat loop je nou te zeiken zeg. Ten eerste is het logisch dat men een afkeer heeft van gesloten formats als mp3 of wmv.

Daarnaast zijn er ontzettend veel gangbare spelers de .ogg wel gewoon afspelen, zoals bijvoorbeeld vlc (videolan.org)

Ook staan er naast de links naar de files gewoon playertjes die je wel aan kan klikken (bij firefox dan). Misschien is het eens tijd om je win95 pc met netscape navigator te updaten.
vraag 
anoniem - 10.06.2011 21:15

Ben een dierenactivist, wil graag komen als het om infiltratie gaat, maar op welke dag staat dit onderwerp op de agenda?
- - 13.06.2011 23:07

Was waarschijnlijk de enige echte anarchist in Appelscha.
@anonym - 14.06.2011 01:06 
nn - 14.06.2011 08:29

bedoel je met ''troll'' degene die dit heeft aangehaald? En hoezo is diegene een troll dan? Kan toch best dat iemand dat jammer vind, heb er op de pl wel meerdere mensen over gehoord. Moet zeggen; ik kan me er best in vinden. Juist toch in een Anarchie (waar we neem ik aan allemaal naar streven) zou men toch vrijelijk moeten kunnen zeggen wat hij of zij vind of denkt? En dan is het goed dat Kevin dat even uitlegt waarom hij dit alleen voor vrouwen doet. Ieders eigen keuze verder wat hij of zij daarmee doet
Molotof - 16.06.2011 15:05

Maak gerust reklame Indymedia, dat maakt mij niet veel uit. Kunnen ze goed gebruiken. Dat sabotagejubileum zal wat worden nou nou nou.
Ik heb liever niet te maken met uw laksigheid. Of is het gewoon arrogantie? Ik vind dat u te makkelijk omgaat met mijn kwaliteitsbijdragen. U heeft uw kans gehad.
Als ik mij aansluit bij uw kleine schare, heb ik dan een computer nodig?
Blah. 
Ekke. - 13.06.2011 17:31

Volgens mij kunnen we ervan uitgaan dat de meeste mannen die naar de ANARCHISTISCHE Pinksterlanddagen gaan zich niet schuldig zullen maken aan seksueel geweld. Anders hebben deze mannen niets te zoeken op een anarchistisch festival. Toen ik las dat mannen niet toegelaten worden werd mijn standpunt over feminisme ten heden dagen alleen maar kracht bij gezet.

Feminisme vandaag de dag is het gelijkheidsprincipe tussen man en vrouw voorbij. Hedendaags feminisme is, niet in de zin van het woord maar helaas wel vaak in de praktijk, de verheerlijking van de vrouw waarin de man als achterlijk/inferieur gezien word.

Om onnodige scheldpartijen te voorkomen, ik ben zelf erg voor gelijkheid tussen man en vrouw en naar mijn mening is dit er nog steeds te weinig wanneer men kijkt naar bepaalde aspecten van de maatschappij. Echter zie ik geen heil in hedendaags (anarcho-)feminisme in de manier waarop deze uitgedragen word naar de buitenwereld.
gaat prima 
dinges - 15.06.2011 11:03

Beluisteren gaat prima hier, in digibeteland aan de amstel nog wel, alles werkt prima met een druk op de knop. Gewoon firefox en linux enzo installeren en al het gezeik (vooral je eigen) is voorbij.
discussie 
anonym - 14.06.2011 01:06

Waarom deze discussie niet een paar uurtjes eerder in het echt?? Indy is daar niet echt de plek voor.
En het is inderdaad niet belangrijk of iemand anarchist is, maar het lijkt me behoorlijk zinloos om allemaal op een troll te gaan reageren.
Dagen van geleuter 
Molotof - 14.06.2011 11:27

Mag je niet missen, de Pinksterlanddagen, dagen van geleuter.
Ze hebben het maar druk met hun lezingen, workshops en bijeenkomsten.
Als de dames een workshop willen organiseren enkel voor hunzelf, dan hoeven ze dat eigenlijk niet eens aan iemand uit te leggen maar ze zullen vast wel zo aardig zijn dat ze dat toch doen.
Verdwaal niet in zoiets als economie. Om de passagiers nou tot in detail te gaan uitleggen waarom hun vliegtuig neerstort, ik zie daar zelf het nut niet van. Het is duidelijk dat er rook van de vleugels komt, ze daar op wijzen is toch genoeg om te beseffen wat de situatie is.
Je kan nog zo goed leven in de natuur, als alles dood gaat dan ga jij ook met jouw eco-gemeenschap.
Bij een enkeling krijg je het idee dat de Pinksterlanddagen standaard wordt opgenomen in een geregelde mondiale tournee.
Hoe zal dat zijn, honderd jaar Pinksterlanddagen. Hopelijk komen we het dan niet als folklore tegen in toeristenfolders. Waarschijnlijk zal er gewoon worden doorgeleuterd en hopelijk heeft dat dan nog echt zin.
Een belangrijke constante, deze Pinksterlanddagen. Een constante van geleuter.
.. 
NN - 13.06.2011 18:46

De redenen die Kevin aan haalt kan ik me prima in vinden, deze zijn praktisch en begrijpelijk echter, ook onderstaand commentaar vind ik van toepassing:


"Feminisme vandaag de dag is het gelijkheidsprincipe tussen man en vrouw voorbij. Hedendaags feminisme is, niet in de zin van het woord maar helaas wel vaak in de praktijk, de verheerlijking van de vrouw waarin de man als achterlijk/inferieur gezien word. "

Ook dit vind ik zeker een kern van waarheid bevatten. Het is wel heel makkelijk om alle mannen over een kam te scheren. Prima als er een workshop voor vrouwen wordt gehouden maar dan ook niet klagen als er eentje is alleen maar voor mannen. Gelijkheid moet twee kanten op werken!
Tja 
nn - 13.06.2011 12:52

Mannen geweigerd bij een workshop gericht op vrouwen? En dat noem jij seksisme? Ik noem dat de titel van de workshop niet goed lezen.
Misschien moet je even goed gaan nadenken over wat 'seksisme' inhoudt.
Er waren een aantal workshops vorig weekend waar je flink van had kunnen leren.

En waarom denk je dat de workshop alleen op vrouwen gericht is? Misschien heeft dat iets te maken met dat het grootste gedeelte van het geweld waar vrouwen zich tegen moeten verdedigen van mannen komt.
En aangezien de meeste vrouwen vervelende ervaringen hebben met mannen, is het geen goed idee om mannen in die workshop te hebben.
Vandaar.

Check deze kort-door-de-bocht maar toch relevante vergelijking:
Een workshop zelfverdediging tegen politiegeweld (nav de 1 mei demo). En dan zijn er ongetwijfeld een paar stillen die zich uitgesloten voelen als ze niet mee mogen doen.

Dus kortom, niet zo beledigd zijn en informeer jezelf.

Laten we volgend jaar een zelfverdediging-workshop organiseren voor alleen mannen. En dan kunnen we het meteen hebben over het mannelijk perspectief op (seksueel) geweld, seperatisme en masculinities.

Tot volgend jaar!
Groet, een heteroseksuele blanke man die getraind is in vechtsporten.

...rollenspel 
Stem in me hoofd - 13.06.2011 17:18

Lekker kort door de bocht in sommige commentaren! Ik zie vrouwen niet echt als het zwakkere geslacht, en kunnen meestal goed voor zichzelf opkomen.

Dat blijkt want bijna de helft (!) van wat tijdens een echtelijke ruzie in 't ziekenhuis belandt is namelijk MAN.

 http://vrouw.blog.nl/relatie/2010/09/06/niet-alleen-vrouwen-ook-hele-veel-mannen-slachtoffer-huiselijk-geweld

Door geweld getraumatiseerde vrouwen confronteer je niet vervolgens geforceerd met omgaan met mannen, maar we hebben het hier wel over een publiek toegankelijk evenement. Mischien verkeerde plek om zo'n workshop voor gerichte doelgroep te houden. Maar inderdaad, als man had er aktief meegedaan kunnen worden in de vorm van rollenspel, vaak een goede manier (voor beiden) om weer met een situatie om te leren gaan en wordt er tevens gelegenheid geboden om als man in deze workshop te participeren.


nn - 13.06.2011 22:44

Ik weet vrij zeker wie comment over 'weigeren van mannen' heeft geplaatst. Deze jongen heeft dit namelijk het hele weekend lopen zeuren, zonder uit te zoeken hoe het zit of daadwerkelijke discussie op te zoeken door naar een van de feminisme-workshops te gaan. Is ook geen anarchist of (politiek) actief, behalve als het om zijn biertjes gaat.

@zeurpiet: ga je nu echt anoniem op internet je haat lopen te verspreiden? Ik zou het tof vinden als je volgend jaar wegblijft OF het lef hebt om je te informeren en een gefundeerde discussie te voeren. Zoals ik al zei waren daar naar mijn optiek dit weekend genoeg gelegenheden voor, als jij daar anders over denkt kun je zelf een workshop organiseren.

--
Dit is niet bedoeld als tegenargument op zijn standpunt (want ad hominem); meer om mensen te behoeden om veel energie te stoppen in iemand die geen geestverwant te noemen is.
Och gut 
Man - 13.06.2011 12:15

Dan organiseer je toch een zelfverdedigingscursus voor mannen en vrouwen samen? Niemand houd je tegen.

Als vrouwen, die over het algemeen meestal (seksueel)worden lastiggevallen door mannen zich niet prettig voelen in zo'n cursus als er mannen bij zijn, wie ben jij dan om dat alsnog te forceren?


> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.