Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Idd Jammer 
NN - 30.05.2011 11:02

Dan had hij mooi voor schut gezet kunnen worden door de feiten te benoemen en zijn idiote verhaal te ontkrachten.
ontkenner en geen goede historicus 
nn - 30.05.2011 15:54

Jelle is met zijn versie van liberaal-anarchisme goed de weg kwijt. Doen alsof er geen verschil bestaat tussen het nazisme en de enorme misdaden van Westerse democratieen is ongelooflijk dom. Die laatsten moeten keihard bestreden worden voor wat ze hebben aangericht in de arme landen en in het Westen zelf, maar het doet er niets aan af om te zien dat fascisme alle democratische instituties wil vernietigen en gecalculeerd massamoord pleegt. Het gevaar is dat je de huidige parlementaire democratie met al zijn gebreken niet tegenover het fascisme verdedigt, als je Jelle's logica gaat volgen.

Ken de discussie 
Kevin - 30.05.2011 22:43

@ NN, ja nazi-bureaucraten waren op de hoogte.

Ooit gehoord van Adolf Eichmann????? (Gelukkig door Israel opgepakt en geexecuteerd)

En het Huis van Wannsee conferentie?

Get a grip. De Holocaust was een uiterst vuil en gemeen uitgedacht plan door rascistische technocraten en uitgevoerd door SS-ers, de Wehrmacht, laffe rascistische duitsers en politie-agenten en milities uit de bezette gebieden.

Toch een discussie!! Hoe is het mogelijk!!??? Welke idioten twijfelen er nu aan de Holocaust? Of aan de oorsprong ervan? Of de omvang? Of aan de redenen van de uitvoerders? Etc...

Die vragen kunnen alleen gesteld worden door Holocaust-ontkenners met nazi-sympathien in de hoop dat toekomstig dom stemvolk Nationaal-socialisme niet als een gevaar ziet.

Straks krijg je nog de argumenten: Maar ze (Nazi's) hebben ook veel goede dingen gedaan hoor!!! Snelwegen aangelegd, treinen reden altijd op tijd, etc.

Praat met 1 Holocaust-overlever en je houdt je bek wel.

En nee, ik ben geen anti-duitser. De Israelische regering is net zo smerig als alle andere Westerse regeringen en het IDF misdraagt zich ongelooflijk ten opzichte van de onderdrukte Palestijnen.

Maar, Duitsland en haar Duitsers waren over het algemeen erg fout in de jaren dertig en veertig, net als vele Nederlanders, Belgen en (Vichy)Fransen, etc. Anti-semitisme zit in de Europese volksaard ingebrand door de Katholieke en Protestantse Kerk. Van West tot Oost-Europa hebben de Joden moeten lijden onder niet aflatend geweld vanuit Christelijke hoek. De Nazi's borduurden hier simpelweg op verder en BOEM: De holocaust was een feit.

Geen discussie over de Holocaust!! Alle Nazi's Raus!!!!
NN - 01.06.2011 10:38

De discussie uit de weg gaan? Komt het misschien niet in je op dat men nog niet eens in dezelfde straat willen lopen als jullie? We moeten jullie niet, jullie gedachtegoed niet en voelen geen enkele behoefte om met jullie te discussiëren. Dat is geen gebrek aan argumenten, dat is walgen van iemand zijn ideeën.


Medewerking aan ... 
nn - 30.05.2011 18:03

Ken de discussies,

Zijn er eigenlijk getuigenissen van nazi burocraten dat ze bewust en instructief waren bij de gaskamers, dus niet alleen van gevangenen.

Verder blijft de uitspraak van een van de nazi top henchman buitengewoon boeiend in relatie tot medewerkers van Westerse banken en geheime diensten. Hij erkende zijn schuld en erkende zijn naieviteit:

"Mijn grootste fout is dat ik heb gelooft en dat mijn overtuigt zijn van mijn gelijk aanleiding gaf tot mijn medewerking".
"Ich habe geglaubt und ich habe geird, das war mein fehler".



... 
NN - 31.05.2011 18:53

De zoveelste poging van de nazi's om tot een 'revolutionaire' dialoog te komen met links. Gatver.
censuur 
nn - 30.05.2011 12:44

Inderdaad jammer. Als je het er niet over mag hebben geef je het tegen argument alleen maar meer kolen.

Het komt over alsof je jezelf niet meer kan verdedigen en het werkt het dogma in de hand als je iets niet meer mag bediscussiëren.
Waarom? 
NN - 30.05.2011 12:05

Als Irvin in een discussie wordt aangevallen is hij niet zo netjes:  http://en.wikipedia.org/wiki/David_Irving#Libel_suit

'Not one of [Irving's] books, speeches or articles, not one paragraph, not one sentence in any of them, can be taken on trust as an accurate representation of its historical subject. All of them are completely worthless as history, because Irving cannot be trusted anywhere, in any of them, to give a reliable account of what he is talking or writing about. ... if we mean by historian someone who is concerned to discover the truth about the past, and to give as accurate a representation of it as possible, then Irving is not a historian.'
 http://www.holocaustdenialontrial.org/en/trial/defense/evans/6

Deze man is geen historicus, waar je een wetenschappelijke discussie mee aan kunt gaan. Deze man is een simpele nazi, die met zijn aanwezigheid de revisionistische golf die op dit moment over Nederland spoelt alleen maar onderbouwd. Weet je nog dat we nu opeens de slachtoffers van het (nationaal) socialisme gaan herdenken op 4 mei? Geef zulke mensen geen autoriteit, maar schop ze van je straten af!

Website: http://www.youtube.com/watch?v=f7mRG88KPbA
 
Holocaust Industry? 
Kevin - 30.05.2011 14:37

Kan deze nare aanvulling van Jelle verwijderd worden ajb????

Iemand die de term "Holocaust Industry" gebruikt heeft geen recht van spreken meer op indymedia. Strontfront is dan een betere plek.

De enigen die een Holocaust Industry hebben opgezet waren de nazi's in de hoop alle Joden, Homo's, Zigeuners, Anarchisten, Communisten, etc uit te moorden.

En ik wil geen discussie zien hier over dat Joden de Holocaust "misbruiken" voor hun eigen gewin. Totdat mensen het verschil gaan erkennen tussen Joden in het algemeen en de Israelische regering/leger is iedere discussie zinloos hierover.

De holocaust afdoen als een ding dat mensen misbruiken voor eigen gewin is abject en onderdeel van revisionisme.
Info 
Jelle - 30.05.2011 16:29

Aangezien dit geen discussieforum is zal ik proberen alleen informatie toe te voegen om dingen te verhelderen. Sorry, beste redactie, voor het enigszins aangaan van de discussie, maar er heerst zoveel verwarring omtrent dit onderwerp dat onderstaande toch wel essentiële informatie is.

@Kevin: "Iemand die de term "Holocaust Industry" gebruikt heeft geen recht van spreken meer op indymedia."

Je zegt dus dat mensen als Noam Chomsky, Norman Finkelstein, Alexander Cockburn, de VOORNAAMSTE Holocaust-historicus Raul Hilberg, en vele anderen geen recht van spreken meer hebben op Indymedia? Allemaal nazi's ("Stormfront")? Interessant. De term "Holocaust Industry" verwijst, zoals de ondertitel van Finkelstein's gelijknamige boek ook aangeeft, naar "THE EXPLOITATION OF JEWISH SUFFERING". Zie:  http://www.normanfinkelstein.com/category/the-holocaust-industry/

Daarenboven, over het algemene onderwerp van vrijheid van meningsuiting:
Chomsky: "It seems to me something of a scandal that it is even necessary to debate these issues [of freedom of speech] two centuries after Voltaire defended the right of free expression for views he detested. It is a poor service to the memory of the victims of the holocaust to adopt a central doctrine of their murderers." ( http://www.chomsky.info/articles/19810228.htm)

Ik zal niet reageren op NN en andere onderwerpen, omdat het dan discussie ipv informatie-voorziening wordt.
Nee. 
nn. - 30.05.2011 13:02

Voor degenen die het jammer vinden: Hoe hard worden Wilder's discriminerende uitspraken ontkracht? Vrij hard. Hoe effectief is die ontkrachting gebleken? Niet. Omdat driekwart van Nederland zich van feiten niks aantrekt, moet je hier - helaas - rekening mee houden. Natuurlijk, het zou fantastisch zijn als foute meningen die worden ontkracht ook die uitwerking zou hebben op mensen. Helaas zitten we hier nog steeds opgescheept met een zooitje achterlijken en gebeurt dat niet.



Discriminerende uitspraken blijven verbieden en bestrijden.

Holocaustontkenning blijven verbieden en bestrijden.
@NN (12.05) 
Jelle - 30.05.2011 13:08

Was het maar zo simpel. In de werkelijkheid was David Irving een zeer kundig historicus en werd (en wordt) hij erkend als (één van) de grootste expert(s) op het gebied van de Nazi's en wat er in hun archieven staat. Het is niet voor niks dat de grootste historicus op het gebied van de Nazi holocaust, ("the dean of Holocaust Studies") Raul Hilberg, in zijn monumentale werk "The Destruction of the European Jews" (3 vol.) naar Irving's werk refereert.

Ja, Irving is een nazi, of op zijn minst nazi-sympathisant. Dat is geen reden om onzerzijds de zaken te gaan verdraaien. Noch is het reden om naar Holocaust Industrie-websites te verwijzen.

Als je "zulke mensen van je straten af" wilt "schoppen", afgezien van het feit dat ik het daarmee niet eens ben, kun je volgens mij een stuk beter apologeten en ontkenners van Westers staatsterrorisme aanpakken; daar zijn er ten eerste veel meer van, ten tweede hebben die vele malen meer invloed (het zijn namelijk de top-academici, politici, journalisten, columnisten, etc.), en ten derde en belangrijkste; in dat geval (e.g. de Irak-oorlog) gaat het om misdaden die nog steeds bezig zijn en heeft de uiting van dergelijke ontkenningen directe gevolgen voor toekomstige slachtoffers.


About Irving 
Jason - 30.05.2011 16:00

This article makes some good references about Irving
 http://www.socialistreview.org.uk/article.php?articlenumber=8083
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.