Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
extreem-rechts? 
MM - 14.12.2010 02:12

Een van de kenmerken van extreem rechts (of e-links) is juist een anti-democratisch gehalte. Daarbovenop is een kenmerk van fascisme, het hebben van een sterke leider die beslist.

Punt is dat Wilders kennelijk geen filosofie heeft, want die zou je nu juist duidelijk op papier kunnen zetten als partij-beginselen en dat leden zich aan de beginselen en reglementen dienen te conformeren en dat die vervolgens slechts met 2/3e meerderheid veranderd kunnen worden. Of sommige partijbeginselen wellicht helemaal niet kunnen veranderen, die essentieel aan de partij zijn. Maar niets van dit alles, dus geen boodschap maar een lege marketing-huls.

Frappant is dat de LPF en het Kabinet kapot gemaakt werden, exact op het moment dat men democratisering binnen de partij opeiste. Afgezien van een iets hoger ongenuanceerd Tokkie brul gehalte, was het aandeel extreem-rechts binnen de LPF op 5% of minder te schatten (bron: 'gekleurde' Joćo Varela). Degenen die toen de macht binnen de LPF hadden (groep Wijnschenk) dienden dezelfde meesters als Wilders: (extremistisch) Israel. Zo te zien is het doel van 'groep' Wilders (evenmin als toen van groep Wijschenk) niet om de burger-belangen van verontruste wat rechtsere Nederlanders te dienen. Verder is de opkomst van Wilders en de 'war on moslims' nauw verbonden met de Universiteit van Leiden, wat een Oranje bastion is.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.