Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
nee hoor 
antifaatje - 12.12.2010 16:06

maar "eigen fundis eerst!"
heeft politieke islam 7 zetels in de 2e kamer? hebben ze een eigen omroep met meer dan een 2 uurtjes zendtijd in de week en 2 dagbladen?
bovendien moet verzet tegen fundamentalistische islam aller eerst vanuit progressieve (ex-)moslims zelf komen. Een echte linkse ondersteund en dicteerd niet.
religie 
anti religie - 11.12.2010 18:18

Juist, goede actie keihard tegen de onderdrukking van religie strijden, ondanks dat ook zij het recht op demonstreren hebben! Volgende week voor alle moskees zoenende mannen en strippende vrouwen?
Religion 
Dolle Ongelovige - 11.12.2010 20:26

 http://www.youtube.com/watch?v=bO6uh2o0GOQ
@nn 
imam - 12.12.2010 15:52

Wow jouw reactie dat een moskee noemt blijft staan! Normaal gesproken geldt hier een indymedia censuur zodra het over de islam gaat. Die is hier heilig. De mensenrechten in islamitische landen zijn natuurlijk subliem. Daar hebben vrouwen totale vrijheid. Kuch.
man beslist! 
mohammed - 14.12.2010 14:30

houden zo!
vraagtekens 
nn - 12.12.2010 13:04

@vraagtekens

Sommige van jouw argumenten zijn zeker valide. Die mag je gebruiken in je eigen afweging om abortus te laten doen. Je mag ze echter niet gebruiken om andere vrouwen te verbieden dit te doen, of hun te verplichten een kind ter wereld te zetten. Dat is ieder zijn eigen afweging.

Je vergelijking met proefdieren vind ik niet opgaan. Als mensen kinderen zouden baren met als enig doel deze op te sluiten en te mishandelen zou ik daar ook tegen zijn. Dat heeft niets met abortus te maken.
@fotograaf 
nn - 12.12.2010 13:28

Misschien volgende week een kleine feministische tegenactie voor de moskee?
antwoorden 
nn - 12.12.2010 12:45

Natuurlijk is het gezond om je acties en doelen altijd te blijven heroverwegen. Ik denk dat maar weinig mensen zo dogmatisch zijn dat ze abortus altijd goed vinden, ik hoop het niet in ieder geval.

De acties van afgelopen zaterdag waren echter niet voor abortus an sich, maar tegen de dreiging van christelijke dominantie over de vrouw. Los van de interessante discussie over abortus, vind ik het in ieder geval verkeerd dat een groep christenen via de regering vrouwen probeert te verhinderen abortus te plegen.

Uit jouw cijfers lees ik overigens niks over wintersportvakantie of carriere. Ik stel voor dat we eerst zorgen dat we op gelijke voet met elkaar komen, mannen en vrouwen, zonder regering, zonder godsdienstwaanzin, en dan kunnen we de discussie over de ethiek van abortus voeren. Laten we tot die tijd de overheersing van christenen aanvallen!

fuck religion! 
Dolle Ongelovige - 11.12.2010 20:23

'Geen moskee, maar carnaval! Geen preken van haatimams, maar buutreedners!
 http://www.youtube.com/watch?v=z2dZo_PXHQk
Politieke invloed & actiebereidheid 
NN - 12.12.2010 16:50

"heeft politieke islam 7 zetels in de 2e kamer? hebben ze een eigen omroep met meer dan een 2 uurtjes zendtijd in de week en 2 dagbladen?"

Dus de actiebereidheid hangt samen met de mate van politieke invloed van je tegenstander? Zal ik 'antifa' daar ook eens aan herinneren als ze weer eens de zoveelste 'tegendemo' voeren tegen de marginale nazipipo's van de NVU?

Het lijkt me duidelijk dat er meer speelt dan alleen directe invloed in de parlementaire politiek. In welke hoek moeten we bijvoorbeeld het toenemende (en veelal religieus geïnspireerd) geweld tegen homo's zoeken, denk je?

'Links' is wel degelijk bijzonder selectief in het uitzoeken van haar doelwitten. Ook voor wat betreft jodenhaat richt men zich alleen op een handjevol nazi's en nooit op radicale islamieten. En reken maar dat die laatste groep er is in georganiseerd verband en meer sympathisanten heeft dan de nazi's (nationaal- en volksnationalisten) die enorm in de marge zitten.

Het is veel makkelijker om je op clubs als de NVU te focusen omdat je jezelf dan 'antifascist' kunt noemen en 'feminist' als je je richt op SGP-achtige toestanden. Als je je richt op de islam en voor moskeeën gaat staan ben je al snel zelf de 'racist' volgens de simpele logica van links. Kritiek op de traditionele slachtoffers van racisme (buitenlanders en hun nageslacht, mensen met een andere culturele achtergrond) is immers racisme...
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.