english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Weiger medische keuring.
nn - 04.10.2010 12:19

Als langdurig Bijstand afhankelijke weet ik dat regelmatig medische herkeuring dreigt en dat daar moeilijk of niet onder uit is te vanwege Wet Werk en Bijstand. Keuring in opdracht van de sociale dienst is volgens mij altijd in je nadeel als je gezond bent.

Als langdurig Bijstand afhankelijke weet ik dat regelmatig medische herkeuring dreigt en dat daar moeilijk of niet onder uit is te vanwege Wet Werk en Bijstand. Er staan sancties op weigering en als je " recidivist " bent zo noemt de soos dat kan het je zo maar drie maal 40 %
straf korting kosten of erger afhankelijk van je geschiedenis bij de soos
of wat de soos daar onder verstaat. Je ziet nu wat er met Wajongers dreigt te gebeuren namelijk overheveling naar de Bijstand. Voor mij is ht stigma geheel of gedeeltelijk arbeids ongeschikt de hoofdzaak. Zo sta je helemaal buitenspel en dat is levenslang armoede. Er is ook het argument van geen keuring door de Staat de rechtse Staat die structurele werkloosheid denkt op te lossen door arbeidsongeschikt verklaren naar mijn idee. Steun van een advocaat is bij weigering mogelijk een idee.
Als je recent lichamelijk gekeurd bent en er na korte tijd weer wordt
aangedrongen op keuring psychisch dit keer dan heb je een argument.
Ook kan je na een keuring gaan en aangeven dat je wordt gedwongen en '
dat daar mee het keurings resultaat waardeloos is en dat ook laten opschrijven. Copy eisen ! Wat is mijn toekomst als langdurig Bijstander ?
Ik ben bang want sta er alleen voor. Geen kennissen vrienden familie.
Daar ben ik geen uitzondering in.

Ga toch werken als reactie is voor mij geen hulp. Ik wil graag betaald werken maar kom nergens aan werk. Graag je strijdbare reacties.
 

Read more about: vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
some supplements were moved to the "ruis" page
Bijstandsbond 
dinges - 04.10.2010 12:34

Je zou een aantal van je vragen zeker kunnen voorleggen aan de WBVA (Werklozenbelangenvereniging Amsterdam/Bijstandsbond), is een goeie club met veel know-how in huis:  http://www.bijstandsbond.org .
Mensenrechten in het geding 
ook een werkloze slaaf van de staat - 06.10.2010 07:11

Interessant nieuwsfeit hierboven: Niet ziek gemeld, toch tot keuring gedwongen.

Ook ik ben al vele jaren aangewezen op de bijstand, maar hier had ik nog niet van gehoord. Ik moest mij begin jaren negentig ziekmelden toen de vrijheid van beroepskeuze (één van de beroemde mensenrechten:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Verdrag_voor_de_Rechten_van_de_Mens ,  http://nl.wikipedia.org/wiki/Universele_verklaring_van_de_rechten_van_de_mens ) werd afgeschaft en ik te horen kreeg dat ik mijn eigen plannen richting betaald werk moest laten voor wat ze waren en mij moest inschrijven bij uitzendbureaus (=koppelbazen).

Ik was dus arbeidsgeschikt voor mijn gekozen beroep maar ben arbeidsongeschikt geworden toen de eisen werden veranderd. Vervolgens ben ik tot een psychisch probleemgeval bestempeld en ben ik onder druk gezet om mij te laten "behandelen". Zelf denk ik dat ik gezond in elkaar zit dat ik er niet tegen kan om als een slaaf behandeld te worden. Véél mensen kunnen daar trouwens niet tegen en worden er ziek van. Vandaar dat er ook zoveel problemen als 'medicijn'verslaving (en noem de rest van de ellende maar op) zijn in deze kapitalistische maatschappij.

Keuringen heb ik altijd ervaren als marteling. Ik weet namelijk heel goed of ik iets wel of niet kan, maar een zogenaamde deskundige moet dat zogenaamd objectief vaststellen. Je wordt dus gewoon verhoord alsof je een oplichter bent. Een crimineel tot het tegendeel bewezen is.
Ik heb geen vertrouwen in keuringsartsen omdat ik de medische wereld incapabel en corrupt vindt. Zo wordt de "diagnostic and statistical manual"  http://nl.wikipedia.org/wiki/DSM_IV samengesteld door psychiaters die allemaal op de loonlijst van de farmaceutische industrie staan. Voor IEDEREEN hebben zij wel een afwijking met bijbehorende "medicijnen" in de aanbieding. Ook heb ik ooit een ex-keuringsarts gesproken die ontslagen was omdat hij niet genoeg mensen weer aan het werk stuurde.

Verder is er ook zoiets als psychotechniek.  http://www.encyclo.nl/begrip/psychotechniek in de werving en selectie. ("Human resource" industrie: arbeid is evenals machines en grondstoffen een productiemiddel. Dit wordt geproduceerd in gezinnen en scholen en geselecteerd en bijgeschaafd door de gespecialiseerde bureaus.) Wil je een goeie baan dan moet je je daar sowiso aan onderwerpen, maar nu moeten ook wij slaven er aan geloven. Met psychotechnische tests (waaronder allerlei formulieren invullen op een computer) kunnen ze van alles van je te weten komen. Het dossier wat zo over je aangelegd wordt vervolgens naar de uitkeringsinstantie gestuurd, die het weer doorstuurt aan reïntegratiebedrijven, zonder dat je het zelf te zien krijgt. (Natuurlijk hebben ook de inlichtingendiensten toegang, wat aan het licht kwam door de zaak de Roy van Zuydewijn.)

Ik heb mijn gegevens die al vele keren doorgestuurd zijn aan "Jan en alleman" pas te zien gekregen toen ik in een juridische procedure terecht kwam wegens het weigeren van een keuring. Ik heb die zaak gewonnen door een slordigheid van de tegenpartij maar het heeft me zoveel ellende opgeleverd, en heeft me ook tot de overtuiging gebracht dat wij uitkeringsafhankelijken (en ook de arbeiders die ALLES moeten aanpakken om te voorkomen dat ze in de uitkering komen) slaven zijn. Namelijk dat we geen enkele rechten hebben die voor andere burgers nog wel min of meer gelden. Dat werkgevers en uitkeringsinstanties ons kunnen flikken wat ze willen omdat wij toch geen verweer hebben, onder andere omdat er voor advocaten geen droog brood aan ons te verdienen is (voor het lezen van een dossier van veertig kantjes A4 staat een half uur ofzo). Deze loonslavernij is in de kern niet beter dan klassieke slavernij, waarbij de slaaf het letterlijke bezit is van zijn eigenaar.

Beste nn je vraagt een strijdbare reactie maar ik vrees dat het moeilijk wordt. Jij hebt een principiële zaak waarbij de mensenrechten in het geding zijn. Echter afgezien van de vraag of je uiteindelijk bij het EHRM  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Hof_voor_de_Rechten_van_de_Mens je gelijk zou krijgen is het gewoon zo dat je om niet op straat te belanden en te verhongeren je verzet zal moeten opgeven al lang voordat je procedure het Hof bereikt. Het lukt denk ik alleen als je na het beginnen van de procedure werk vindt wat je kan houden en volhouden.

Verder zullen er ook niet veel werklozen bereid zijn om actie te voeren voor onze rechten. Jij hebt blijkbaar ook geen zin om een emailadres bij je bericht te voegen. De stigmatisering van werklozen en arbeidsongeschikten is gigantisch. Ik ken iemand die slikt echt alles van zijn baas, omdat hij dat altijd nog beter vindt dan in de uitkering te raken.

Ik zou je echt willen steunen als je hierover actie gaat voeren maar of ik het waar kan maken? Je staat in ieder geval hooguit met een handjevol mensen. Altijd beter dan alleen natuurlijk. De Bijstandsbond is inderdaad wel het beste beginpunt om mensen te zoeken. Zeg dat je je actie via hun website en mailinglist wilt aankondigen, wie weet vind je zo een paar medestanders.

Sterkte, succes en mogelijk tot ziens.


supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.