Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
"harde hand"? 
nnummerzoveel... - 23.07.2010 09:50



@ik wel namelijk:

(Dit alles mag idd naar de ruis, maar toch)

Ben het me je hele post eens, maar struikel over de laatste zin (op de slogans na). Dat ATTAC om de redenen die je noemt wel eens een hak gezet mag worden ben ik met je eens, maar waarom moet je dat in godsnaam in een soort (nogal vage) PVK termen uitdrukken? Lijkt me (oplopend in belang): onduidelijk, niet slim en niet okay.
Attac? 
Erik - 21.07.2010 15:43

Wat goed dat er zoveel klimaataktiekampen zijn!!

Dat doen "we" goed.


Maar waarom staat ATTAC erbij?

Deze NGO staat er om bekend om niet vies te zijn van verraad van mede-aktivisten aan de politie. Bij meerdere grote demonstraties heeft ATTAC samengewerkt met de Staat om "ongewenste" (lees: geen lobbyisten) elementen te weren en verwijderen van een demonstratie of manifestatie. ATTAC heeft zelfs een ordedienst opgeroepen bij de G8-top in Duitsland om mensen te weren uit de demo die werden aangevallen door de politie waardoor er vele arrestaties en gewonden vielen.

Bij de NATO-top in Straatsburg wist ATTAC niet snel genoeg hoe ze omhoog moesten likken door als eerste "al het geweld" af te keuren.

Beetje jammer dit.

Verder: Zie je bij de GF-gathering!!
onzin 
ja - 21.07.2010 17:52

Wat een onzin hierboven. Zowiezo raar dat de laatste tijd van dit soort puristische reacties verschijnen over andere meer gematigde clups. Attac is niet de radikaalste en heeft af en toe vervelende taal uitgeslagen na rellen waar ze zich van distancieerden, maar heeft nooit een ordedienst 'opgeroepen' (wat dat dan ook mag zijn) om mensen aan de politie uit te leveren.
Was jij er bij dan? 
ik wel namelijk - 23.07.2010 03:19

Niet om hier een discusssie te beginnen ofzo (al deze berichten staan waarschijnlijk toch binnen de kortste keren in de ruis, en terecht).

Toch wil ik het volgende even kwijt:

ATTAC doet weldegelijk aan samenwerking met politie en andere staatsdiensten. In Rostock (G8 2007) heeft ATTAC afgesproken met de politie dat er stillen (agenten in burger) aanwezig zouden zijn in de treinen naar protsten toe, om mensen die tot het black blok behoren in een vroeg stadium te kunnen aanhouden.

Tevens hebben zij gepoogd om na een rel mensen van het black blok uit te leveren aan de ME (iets wat ter nauwe nood kon worden voorkomen door andere activisten).

In Rostock waren zij de eerste die het geweld van het black blok veroordeelden. Het zelfde black blok dat door uren lange straatgevechten de (make capitalism history) manifestatie heeft verdedigd tegen een gewelddadige ontruiming door de ME. Op deze manifestatie was ATTAC in volle glorie aanwezig, en kon genieten van de bescherming die het black blok bood.

In verschillende andere (internationale) demonstraties heeft ATTAC activisten van het black blok en anderen uit de demonstratie gezet, en niet zonder gevolgen (arrestaties en gewonden door politiegeweld).

Ik ben niet tegen geweldloosheid, iedereen moet haar of zijn eigen gewelds niveau bepalen.
Ik ben wel tegen (zich zelf in stand houdende, geldverslindende, reformistische) NGO's die omwille van hun eigen pers plaatje een splitsing drijven in de beweging.
Onze (kritische) solidariteit is ons krachtigste wapen! Elkaar af vallen, veroordelen of van elkaar distantiëren is contra-revolutionair (en contra-productief).
Organisaties die zich daar keer op keer aan schuldig maken moeten worden uitgesloten door de beweging (ter voorkoming van de schade die zij de beweging en personen toe doen).

Organisaties of personen die heulen met de vijand en mensen uitleveren aan de staat zijn verraders en moeten met harde hand bestreden worden!

Voor de revolutie! Leven de Anarchie!
Ik ook 
ja - 23.07.2010 11:43

Ja hoor ik 'was erbij' in Rostock en je hebt geen enkel bewijs voor je rare beschuldigingen (maar dat hoeft geloof ik ook niet bij de 'insurrectionalisten' van tegenwoordig, men roept maar wat heftigs en het is weer voor elkaar). Nogmaals: distantieren (van rellen) is een ding, afspraken maken met de politie weer een ander (waar ik ook geen voorstander van ben) en ordediensten instellen om mensen uit te leveren aan de politie weer een ander.

In Rostock maakte de ME helemaal geen (als in: NIET) aanstalten om de zaterdagdemo aan te vallen of de slotmanifestatie te bestormen. Dat verzin je hier gewoon bij elkaar.

Jouw ouwbollige rituele kreet om 'revolutie en anarchie' kan me gestolen worden.
Trouwens over "samenwerking met politie en andere staatsdiensten", daar kun je de kraakbeweging ook wel van beschuldigen, als die de politie leegstand laten constateren, of naar de rechter stappen om te proberen een ontruiming te voorkomen. Ook maar tegen de muur dan?
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.