Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
gaat tie lekker? 
antifa - 01.05.2010 01:04

Dus mensen mogen alleen maar herdenken of meehelpen een herdenking te organiseren als ze de oorlog hebben meegemaakt? Ze mogen niks mede presenteren als ze niet toen in het verzet zaten?
Doe effe normaal zeg!
D'r wordt hier al langer, al dan niet in samenwerking met andere buurtgenoten, een aantal herdenkingsevenementen georganiseerd in de wijk de Pijp te Amsterdam. Dit niet alleen om het verre verleden te herdenken maar ook om te beseffen dat dit verleden nog lang niet afgesloten is en dat we mensen niet hebben geleerd van dit verleden. Want de onverdraagzaamheid en intolerantie vandaag de dag blijft maar groeien. Waar je een goed voorbeeld van bent Woensdag.
Het herdenken is daarom belangrijk om te weten dat er nu ook gestreden moet worden tegen nazi's die op straat kunnen marcheren, het deportatiebeleid die mensen kapot maakt etc.
niet zo zeiken 
tim - 01.05.2010 01:02

Wat een slechte anvulling hierboven. Alsof je iets niet mag herdenken als je er niet bij was. Over een aantal jaren leeft er niemand meer die de tweede wereldoorlog en de nazibezetting nog heeft meegemaakt. En ook dan, misschien wel juist dan, moeten de misdaden van het fascisme herdacht worden. Om te zorgen dat wat er in de jaren 30 en 40 is gebeurd nooit meer gaat gebeuren, moeten mensen namelijk herinnert worden aan wat er is gebeurt.

Daarom is het echt super dat ook vanuit radicaal linkse hoek herdenkingen worden georganiseerd. Zodat er een herdenking is waar mensen vanuit radicaal linkse hoek zich mee kunnen identificeren en dat het ook in onze gelederen duidelijk blijft waarom we moeten blijven strijden tegen fascisme.

Antifa Amsterdam, ga zo door.

p.s. ik weet eigenlijk niet waarom ik zo serieus reageer op bovenstaande aangezien het toch maar een of andere rechtse zeur is die indymedia loopt te spammen.
herdenking? 
woensdag - 30.04.2010 23:38

hoezo Antifa Amsterdam presenteert Mei herdenking? Je doet net of je er zelf bij was en in het verzet zat. Of het jullie herdenking is. Trekken jullie de herdenking naar je toe of zoiets? En Antifa Amsterdam klinkt ook wel heel stoer; een stel loslopende krakers?
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.