english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
60 activisten blokkeren deportatiecentrum!
NN - 25.10.2008 21:38

Activisten blokkeren gesloten centrum in Vottem
Een zestigtal activisten blokkeert sinds zaterdagochtend het gesloten centrum in Vottem. Dat meldt de vzw Recht op Migratie. Veel activisten hebben zich vastgeketend aan de poorten en proberen het centrum gesloten te houden.


Activisten blokkeren gesloten centrum in Vottem
Een zestigtal activisten blokkeert sinds zaterdagochtend het gesloten centrum in Vottem. Dat meldt de vzw Recht op Migratie. Veel activisten hebben zich vastgeketend aan de poorten en proberen het centrum gesloten te houden.

De manifestanten zijn leden van diverse organisaties, zoals het Vluchtelingen Aktie Comité van Gent, het Comité voor de Steun aan Mensen zonder Papieren van de ULB en het Collectif de Résistance au Centre pour Etrangers. Ze houden de vier ingangen van het centrum geblokkeerd. De politie was snel ter plaatse en probeert de manifestatie te begeleiden, zonder in te grijpen of de manifestanten te dwingen om hun bezetting stop te zetten. Volgens een woordvoerder van de politie van Herstal waren er tot nog toe geen incidenten. Volgens Pol Van Camp van Recht op Migratie willen de actievoerders protesteren tegen het willekeurig opsluiten en deporteren van mensen zonder papieren. Ze vragen de onmiddellijke afschaffing van alle gesloten centra en roepen de politici op hiervoor een wettelijk initiatief te nemen. (SVR)

 
supplements
Illegaliteit, Opsluiting, Deportatie,… Niet i 
Comite tegen de gesloten centra - 26.10.2008 20:18

Illegaliteit, Opsluiting, Deportatie,…
Niet in onze naam !

Op 25 oktober 2008 blokkeerde een groep van meer dan 70 personen het gesloten centrum van Vottem (België). Diezelfde dag werden in Denemarken en Nederland directe acties gevoerd tegen de gesloten centra in solidariteit met de opgesloten vluchtelingen en andere mensen zonder papieren.
In Vottem werden zes poorten van het gesloten centrum geblokkeerd door personen die zichzelf hadden vastgeketend. Van 7.30 tot 15.00 uur is er geen voertuig in of uit het centrum geraakt waardoor de uitzettingen van de opgeslotenen die dag effectief zijn tegengehouden. Hiermee heeft men getoond dat het mogelijk is om de deportatiemachine tegen te werken. Het nodigt ook uit om een diversiteit aan nieuwe acties te ontwikkelen die het functioneren van dit systeem moeilijker maken.

Reeds meer dan drie jaar organiseren mensen zonder papieren en hun sympathisanten bezettingen, grote betogingen en hongerstakingen om de Belgische politiek in beweging te krijgen. De politici konden de duidelijke boodschap niet missen, maar hebben hem snel terug vergeten, genegeerd en versmoord in een politiek spelletje.

Daarom nemen we het heft zelf in handen in een geweldloze daad van burgerlijke ongehoorzaamheid : we blokkeren het gesloten centrum, verhinderen mogelijke uitwijzingen en vormen zo een zandkorreltje in het raderwerk van de deportatiemachine, want wij willen ons niet neerleggen bij de huidige deportatiepolitiek.

Duizenden vrouwen, mannen en kinderen worden opgepakt en opgesloten in gesloten centra, in naam van onze veiligheid, onze economie en onze angst voor 'de andere'. Ze hebben nochtans niets anders gedaan dan de grens overgestoken, op zoek naar een beter leven voor zichzelf en hun familie. Men schat dat in de EU tussen de 25.000[1] en 100.000[2] immigranten zonder papieren verblijven in gesloten centra. Alleen al in België worden jaarlijks 8000 mensen opgesloten in een gesloten centrum. Wat de uitwijzingen betreft, zijn de cijfers nog hallucinanter : het aantal gedwongen uitwijzingen is verviervoudigd in België : van 1871 gedwongen uitwijzingen in 1999 naar 7742[3] in 2004 . Deze arrestaties, opsluitingen en deportaties zijn het gevolg van de Europese politiek van Migratiebeheersing.

Maar de cijfers zeggen niets over de miserie die vluchtelingen en mensen zonder papieren dagelijks ondervinden. Wanneer ze hun leven wagen om hun land en de mensen die ze kennen achter te laten, om elders een beter leven te vinden. Deze mensen, die elk statuut verloren hebben met de beslissing om hun land te verlaten, worden hier in Europa gecriminaliseerd en opgesloten in deporatiekampen aan de grenzen en in Europa.

Zelfs al zijn de doelen, gelukkig genoeg, verschillend, toch worden in België dezelfde tactieken toegepast als in dictatoriale regimes : identificatie van de ongewenste personen, razzia's, arrestaties, opsluiting, deportatie en collaboratie…

Wij weigeren echter mee te stappen in het verhaal van 'wij' tegen 'de andere'. De mensenrechten, dat zijn de rechten voor ALLE mensen, niet enkel voor de mensen van een bepaalde oorsprong, een bepaalde levenswijze. Waar men Mensenrechten in een uitsluitend model stopt, zal men steeds apartheid en onderdrukking van 'de ander' krijgen, ten voordele van 'wij', de bevoordeelde burgers.

Europa wordt een intolerante zone, een getto voor welstellende burgers… En al diegenen die daar niet in passen, worden opgespoord, gecontroleerd, afgestraft en uitgesloten van alle overlevingsmogelijkheden.
Wij verzetten ons tegen de criminalisering van mensen, louter omwille van het ontbreken van de juiste verblijfspapieren, of omwille van het ontbreken van de juiste arbeidskwalificaties.

Tegen deze politiek van uitsluiting, opsluiting en uitwijzing, die speelt met mensenlevens en mensen van hun waardigheid beroofd zeggen wij : NIET IN ONZE NAAM
Niemand is 'ongewenst'. De wereld is er voor iedereen en wij verzetten ons tegen een politiek waar winst en productiefactoren primeren op de vrijheid van allen.

Afschaffing van alle gesloten centra!
Stop de uitwijzingen!
Onvoorwaardelijke regularisatie van alle sans papiers!
Open grenzen, juist voor mensen!

[1]  http://www.elcorreo.eu.org/article.php3?id_article=4109
[2]  http://www.migreurop.org/IMG/pdf/jrs-detention2004.pdf
[3]  http://www.picum.org/HOMEPAGE/Newsletter_August_2004/Newsletter%20August%202004.doc


supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.