Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
stem van het volk? 
N-anarchist-N - 08.10.2008 15:19

Raar zeg; er wordt altijd verteld dat de politiek de stem van het volk is. dat de meerderheid van de nederlandse bevolking tégen de nertsenfok is laat de PVV blijkbaar koud... ze drijven blijkbaar liever hun eigen zin door ;)

Alle Dieren Vrij!

Luxe slijmbal 
NN - 08.10.2008 21:19

Tuurlijk is Wilders tegen een verbod. Het is immers het soort mens als hij dat in bont loopt. Omhooggevalle rijke lui, die met minachting neerkijken op de lagere sociale klassen en dieren.
Dierenstrijd - totaalstrijd? 
nn - 08.10.2008 16:43

Tja, natuurlijk is het belangrijk om 4,5 miljoen nertsen per jaar te redden, maar welke prijs moeten we daarvoor betalen?
Ik ben een van die mensen die, zoals hier boven wordt gezegd, al moeite heeft met in een demo samenlopen met de SP of GroenLinks.
Nou kan ik er overheen komen dat er meegelopen wordt door anderen, gematigde acties zijn ook belangrijk.
Wat ik wel eng vind, en ook een beetje een afknapper van de dierenstrijd, is dat er soms TE makkelijk over andere van 'onze' principes heengelopen wordt onder het mom van dierenbevrijding.
Zo worden soms nazi's niet geweerd uit bijvoorbeeld anti-vivisectie demo's en dat soort gelul.
Voor mij is dierenstrijd onderdeel van een veel grotere strijd, vrijheid en rechten voor mens EN dier, dus om stemmen te vragen aan een of andere knakker van de PVV schiet mij in het verkeerde keelgat.
Je gaat de NSA toch ook niet uitnodigen op een kraakverbod demo?
Misschien heb je op een paar punten wel raakvlakken met die lui maar dat betekent niet dat je met zulk gespuis wil samenwerken.
Ik snap dat je dit bericht hebt geschreven met een goed idee in je hart, maar denk toch eens iets verder dan die ene strijd waar jij je prioriteit legt.
samenwerking 
nn - 08.10.2008 16:17

Samenwerking, wanneer wel en wanneer niet.
Veel activisten vinden het moeilijk om aan te sluiten bij grote bewegingen of demonstraties als de PvdA daar ook een rol in heeft. Anderen hebben dit zelfs al bij de SP of GroenLinks. Niet meewerken aan partijpolitiek noemen ze dit dan.

Samenwerking is goed en noodzakelijk. Onze beweging vertegenwoordigt veel mensen en om 'in de goede richting' te komen is het nooit verkeerd om met mensen samen te werken. Maar wat doe je op het moment dat tegenstellingen duidelijk worden?

Je kunt je dan gelijk afwenden, een principieel standpunt innemen en de partijen gedag zeggen. Maar is het niet veel beter om in de actie waarvoor je samen strijdt, samen zo ver mogelijk proberen te komen? Op het moment dat er tijd is voor reflectie en kritiek, dan moet die er zeker zijn. We moeten onze eigen identiteit namelijk niet uit het oog verliezen. Maar op het moment dat je samen kunt strijden om een doel te bereiken, en dit doel is binnen handbereik, dan kan het een wereld van verschil betekenen.

Nu gaat het echter niet om de FNV of de IS, maar over de PVV van geert wilders. We weten allemaal dat geert wilders, zodra hij aan de macht komt onze rechten inperkt. Samenwerken met wilders is niet constructief, ook niet op de korte termijn, mar juist destructief. Door te pleitten om samen moties te gaan ondertekenen laat je de PVV zich profileren als een diervriendelijke partij. Wat er gaat gebeuren als de PVV daadwerkelijk de macht grijpt, is een verschrikkelijke toekomst. Ook voor dierenactivisten.

Daarom niet samenwerken met fascisten, ook niet als ze diervriendelijk (willen) zijn. Samenwerken in coalities, platformen e.d. is heel wat anders en werkt positief!
Stop Fascisme! 
NeeNee - 08.10.2008 15:01

Sinds wanneer bedelen wij bij de fascisten om stemmen? Ik heb liever dat deze wet afgekeurd wordt dan dat de fascisten een platform wordt geboden voor hun rassenhaat.
nazi's bij anti-vivisectie demo's? 
vegan161 - 08.10.2008 17:04

Nazi's die niet geweerd worden bij anti-vivisectie demo's? Noem eens een goed voorbeeld voordat je dat soort beweringen in de wereld gooit! In de afgelopen jaren zijn nazi's die pogingen hebben ondernomen om aan zulke demo's mee te doen keer op keer geweerd.
Red de nerts! 
paul - 08.10.2008 16:39

Bovenstaande 'aanvullingen' hebben niets van doen met de posting, slechts galspuierij van would-be volkertjes, kunnen ze dan ook verwijderd worden?
JAAAA 
pipo - 08.10.2008 15:38

Als je daar 4,5 miljoen nertsen per jaar mee kan redden, is dat volgens mij wel de moeite waard!

Racisten voro dieren 
nn2 - 08.10.2008 15:16

Gaan we nu de racisten vragen om de dieren te redden? De buitenlanders eruit en de nertsen vrij in het land? Beetje rare oproep voor op Indymedia.

> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.