Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Grakra een week uitgesteld. 
Crust - 09.10.2008 02:54

Beste Indymediamaatjes,
Ik ben zeer geschoffeerd over het verwijderen van mijn aanvulling dat nauwelijks 24 uur er op heeft gestaan en toen verwijderd is naar de zogenaamde "ruispagina". Ik ben niet goed op de hoogte wat jullie kwalificaties zijn, maar ik vond mijn stuk goed onderbouwd en onderlegd.
Daarom is het voor mij een raadsel waarom mijn stuk is verwijderd van de hoofdpagina naar de ruispagina waarvan ik het bestaan pas sinds vanavond gehoord heb. Ik begrijp dat jullie rascistische, nazistische en sexistische teksten weren; wat logisch is. Maar mijn stukje heeft niets van dit alles.
Wat ik nu zal willen weten wat jullie criteria zijn als onafhankelijk persorgaan en ik wens dat mijn stukje als volwaardige aanvulling weer terug geplaatst wordt. Ik hoop dat jullie sportief zijn om dit als aanvulling terug te plaatsen. Ik zal mijn e-mailadres er bij vermelden voor als er mensen zijn die op deze discussie willen ingaan. Met de vriendelijke groeten.

E-Mail: besje45@hotmail.com
Wel 
Steff - 05.10.2008 09:59

De Grakra word ook door gestuurd naar andere steden.
Grakra een week uitgesteld 
Crust - 09.10.2008 03:12

Chapeau!
waarom op indymedia? 
utregt forever - 04.10.2008 18:23

Begrijp sowieso niet waarom er elke maand een interne dienstmededeling van het lokale kraaksufferdje uit de yuppengordel op indymedia wordt geplaatst...
luchtledige 
tim - 05.10.2008 14:51

Sandra probeert ervoor te zorgen dat verhalen hierover niet in het roddelcircuit belanden maar door op internet een verhaal te zetten en niet de dialoog aan te gaan (internet en dialoog gaan volgens mij niet goed samen) gaan er weer nieuwe verhalen het luchtledige in en draag je alleen maar bij aan het roddelcircuit. Volgens mij is dit geen probleem van de hele scene maar een probleem van het slachtoffer, de daders en de mensen die een keuze maken al dan niet de daders te beschermen. Trek het niet verder door dan dat het werkelijk gaat, er zijn slechts een aantal betrokkenen en ik snap dat deze dichtbij je (kunnen) staan maar dan nog is het geen zaak van de hele scene.
Grakra een week later 
Crust - 07.10.2008 15:20

En het bleef angstvallig stil.
Sandra heeft gelijk; er is iets structueel mis in de scene. Eerst in het voorjaar een mishandeling van een barlid van de Molli tegen een ander
barlid, die trouwens nog steeds daar werkt.
Maar wat er met Vrankrijk is gebeurt gaat alle perken te buiten en is ontegenzeggelijk ook in de V. zelf hard aangekomen, aangezien ze al een tijd dicht zijn. Vrankrijk likt zijn wonden en moet nu zien hoe het verder moet; een proces waar ik me niet mee bemoei, want ik ben geen lid van de barploeg. In geen van de gevallen is aangifte gedaan, want zo gaan we niet om met medestrijders, maar daar moet ik wel aan toevoegen dat de scene wel zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen.
Waar Sandra aan refereert is denk ik aan het verraad van T. die in allerijl de stad heeft moeten verlaten en de PVK-zaak de kraakbeweging verscheurde in 1987. Nu is natuurlijk verraad wel van een hele andere orde, maar het is significant dat de daders een hand boven het hoofd word gehouden wat ik persoonlijk niet vind goed te praten. Ik denk dat we met allen even achter het oor moeten krabben hoe nu verder te gaan om een schisma in de kraakbeweging tegen te gaan. De beweging heeft wel meer crises doorstaan en zal ongetwijfeld blijven bestaan, maar het feit blijft bestaan dat aan deze kwestie aandacht moet worden besteed.
En het blijft misschien nog lang stil in de stad.
mailen 
utreg forever - 05.10.2008 12:17

Steff, ken je het begrip mailinglijst?
uitstel GRAKRA 
Ed - 08.10.2008 21:31

Dit is een aanvulling op persoonlijke titel, echter ik weet dat mijn medebewoners hier achter staan, degene die dus onlangs het ziekenhuis is ingeslagen, is een huisgenoot en vriend, hij blijft nog steeds in het ongewisse van het hoe en wat, weigert ook aangifte te doen........respect hiervoor, wat ik wil zeggen is dat je zo niet met mensen omgaat. Hoe vaak hebben wij niet vervelende mensen de deur uit moeten zetten op feesten bij ons(Villa Friekens) Wij ghebben echter nooit iemand het ziekenhuis ingeslagen, had ik dat weel gedaan, dan zou ik me niet verschuilen achter de Friekens, nee, want dan zou ik het pand in gevaar kunnen brengen, waar ik heen wil is dat je verantwoordlijk bent voor je daden, nu blijft het inderdaad angstvallig stil omtrent het gebeurde. Geruchten gaan de ronde waarvan zeker de helft nog niet waar is, alleen de daders kennen de waarheid, maar die verschuilen zich dus, biju deze mijn oproep aan hen........turn yourself in, wees dan ook zo stoer om eerlijk toe te geven wat je veroorzaakt hebt en verschuil je niet achter de solidariteit, want dit is misbruik maken van.............

ed

E-Mail: ak47amok@hotmail.com
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.