Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
EU: wetsartikel over de herinvoering van de d 
Henk Ruyssenaars - 25.07.2008 09:44

Het verraderlijke wetsartikel betreffende de herinvoering van de doodstraf in de 27 landen van de Europese Unie is een voetnoot van een voetnoot, maar hier is de letterlijke - ambtelijke - tekst:

HERINVOERING VAN DE DOODSTRAF VOOR DE 490 MILLIOEN MENSEN IN DE 27 LANDEN VAN DE EU

Hier is de letterlijke tekst van de wetgeving zoals die in de 'Grondwet voor de EU' respectievelijk het 'Verdrag van Lissabon' staat: de benoemde - nooit door de mensen gekozen - managers van de EU geven zichzélf het recht over ieders leven.

RECHT OP LEVEN - II-1 ARTIKEL II-2 II-3

3. De bepalingen van artikel 2 van het Handvest corresponderen met die van voornoemde artikelen van het EVRM en van het aanvullend Protocol. Overeenkomstig artikel 52, lid 3, van het Handvest hebben zij dezelfde inhoud en reikwijdte. Derhalve moeten de "negatieve" definities die in het EVRM ('Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens') staan, worden geacht eveneens in het Handvest te staan:

a) artikel 2, lid 2, van het EVRM: "De beroving van het leven wordt niet geacht in strijd met dit artikel te zijn geschied ingeval zij het gevolg is van het gebruik van geweld, dat absoluut noodzakelijk is:

a) ter verdediging van wie dan ook tegen onrechtmatig geweld;

b) teneinde een rechtmatige arrestatie te bewerkstelligen of het ontsnappen van iemand die op rechtmatige wijze is gedetineerd, te voorkomen;

c) teneinde in overeenstemming met de wet een oproer of opstand te onderdrukken.".

b) artikel 2 van het Zesde Protocol bij het EVRM: "Een staat kan bepalingen in zijn wetgeving opnemen waarin is voorzien in de doodstraf voor feiten, begaan in tijd van oorlog of onmiddellijke oorlogsdreiging; een dergelijke straf wordt alleen ten uitvoer gelegd in de gevallen die zijn neergelegd in de wet, en in overeenstemming met de bepalingen daarvan ...".

Europese Grondwet (oktober 2004) (Artikel II-62: Het recht op leven) - Url.:  http://www.grondweteuropa.nl/9326000/1/j9vvgjnazrhmix9/vggxk3dq5xwx?layout=print

-0-

Doodstraf herinvoeren in de Europese Unie na het 'Verraad van Lissabon' - Url.:  http://antwerpen.indymedia.org/print.php?id=15100

Het is wel duidelijk dat dit volledig in strijd is met niet alleen alle menselijke fatsoensnormen, maar ook met de Nederlandse Grondwet.

Alle parlementariërs in de EU landen die dit verraad aan de hen betalende bevolking hebben gepleegd, en alle propaganda-figuren die dit steunen, moeten zo snel mogelijk wegens hoogverraad en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden strafrechtelijk worden vervolgd en streng worden bestraft.

Henk Ruyssenaars















E-Mail: fpf@chello.nl
Website: http://www.grondweteuropa.nl/9326000/1/j9vvgjnazrhmix9/vggxk3dq5xwx?layout=print
 
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.