Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
inderdaad Voorpost 
antifa - 25.05.2008 21:43

Dit stukje is inderdaad naar aanleiding van een actie van Voorpost geschreven, kijk maar op de site van voorpost daar gaan ze ook in op hun eigen actie. Dit soort figuren die dierenleed gebruiken voor het spuien van hun racistische propaganda moeten echt hard oprotten, ook van indymedia. Kan dit stuk dan ook snel verwijderd worden svp?

One struggle, one fight, animal liberation & human rights!!!
Belly Wien verontwaardigd over optreden polit 
Patje - 25.05.2008 22:13

-
Door MARGREETH FERNHOUT

IJSSELSTEIN - De messenwerpact van circus Belly Wien in IJsselstein kon dit weekend niet doorgaan en de clownsact moest worden geïmproviseerd.
De clown/messenwerper en zijn 14-jarige zoontje zaten nog in de gevangenis, nadat ze vrijdagavond werden aangehouden bij een confrontatie met dierenactivisten. Vandaag worden de twee voorgeleid.

Circusdirecteur Roman Zinnecker begrijpt niet hoe de politie zijn neefje zo hardhandig aan heeft kunnen pakken. ,,De jongen is pas 14 jaar oud. Hij werd tegen de grond gewerkt en zijn keel werd dichtgedrukt. Zijn vader, mijn broer, greep in. Dat zou iedere vader voor zijn kind doen. Daarom werd hij ook opgepakt.''

Vrijdagavond stond er een zestal dierenactivisten buiten de hekken van het circusterrein. Op het terrein van het circus stond Zinnecker en zijn familie. ,,Een paar bezoekers riepen tegen de activisten dat ze op moesten houden met roepen. Een bezoeker zei blijkbaar iets bedreigends, waarna de activisten de politie belden. Ze kwamen, praatten met de activisten en zeiden toen tegen ons dat we weg moesten. Terwijl wij op ons eigen terrein stonden.''

Volgens de politie gooiden de cicusmedewerkers met voorwerpen naar de dierenactivisten. De circusmedewerkers stonden wel op het circusterrein, maar de politie verzocht hen de woonwagens in te gaan. De 14-jarige jongen luisterde daar niet naar. Toen de 14-jarige jongen werd gearresteerd rende de groep op de agenten af en begon hen te slaan. Drie agenten zijn gewond geraakt, een van hen heeft zijn ribben gekneusd. Ook raakte een aantal auto's beschadigd.

Zinnecker wordt door heel Nederland geconfronteerd met de demonstranten. ,,Zolang ze niet op ons terrein staan, vind ik het prima. Ze mogen ook best flyers uitdelen. Maar ze roepen ook dingen als 'nazi' tegen ons. Dat doet pijn en heeft niets met het circus te maken.'' Zondagmiddag had het circus zijn laatste voorstelling in IJsselstein, vandaag wordt er alweer opgebouwd in Gouda.

Bron:  http://www.ad.nl/utrecht/zuid/2316916/Belly_Wien_verontwaardigd_over_optreden_politie.html

Ik wil daarbij nog opmerken dat dit een actie betrof tegen dierenleed. Lekker belangrijk dat (waarschijnlijk) Voorpost erachter zat?

> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.