Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
helaas 
SO - 27.11.2007 19:50

'Samen staan we sterk' is nu net een leuze die niet opgaat voor sektarische groepjes als de IS. Die hebben een hele geschiedenis van ge- en misbruiken van succesvolle bewegingen die van onderop ontstaan, om ze vervolgens kapot te maken. De les is dat je beter af bent zonder ze. Ze zijn alleen maar geintereseerd in zieltjes winnen en de leiding nemen.
Met marxisme zelf is op zich niets aan de hand, dat kan een nuttig middel zijn om de economie te begrijpen enzo. Het gaat om het dogmatische gebruik ervan, en dat dan ook nog stiekum (dus je voordoen als iets anders) zoals leninistische en trotskistische groepjes vaak doen
Winterswijk 
O.L. - 27.11.2007 13:45

Scholieren gooien stenen bij protest

27 nov 2007, 02:59 - WINTERSWIJK - De protesten van scholieren tegen de 1040-urennorm hebben ook de Achterhoek bereikt. Scholieren zijn de straat opgegaan in Winterswijk, Aalten, Doetinchem en Gendringen. (...)  http://www.gelderlander.nl/achterhoek/2225598/Scholieren-gooien-stenen-bij-protest.ece


*Zucht* 
Chaoss - 27.11.2007 13:19

Wat een suggestieve teksten allemaal weer: leninistisch, marxistische sekte die de scholieren om de tuin zouden willen leiden (gut, wie zouden ze ze daar nu mee bedoelen?) maar wel oproepen tot de kraak/actiebewegingen (alsof IS geen actiebeweging is) en NGO's met notabene kantoren en middelen (alsof IS geen kantoor en over middelen beschikt).


kinderachtig...? 
NN - 27.11.2007 18:10

"Scholieren hebben duidelijk behoefte aan aan plekken waar ze kunnen praten en dingen voorbereiden (zonder dat ze lastig gevallen worden door een of andere marxistische sekte die ze graag (om de tuin) wil leiden)."

Is dat nu echt nodig? Er zijn uiteraard meningsverschillen over strategieen e.d. maar om het nu over "marxistische sekte" te hebben is wel erg triest...! (zeker als je bedenkt dat een DEEL van de kraakbeweging/autonomen over het algemeen niet echt open en meer 'sektarische' trekken vertoont dan die marxistische groep waar jullie het over hebben...!)

Laten we a.u.b. niet vergeten dat we aan dezelfde (linker-)kant staan, zeker op dit thema!

SAMEN staan we sterk!
Solidariteit met de scholieren!

inderdaad 
rust - 27.11.2007 13:41

"(alsof IS geen actiebeweging is)": inderdaad, de IS is een leninistische sekte, dat is wat anders.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.