english
nederlands
Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> contact > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
Search

 
All Words
Any Word
Contains Media:
Only images
Only video
Only audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI's complaint against Indymedia.nl
Courtcase Deutsche Bahn vs. Indymedia.nl
Topics
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Help
Tips for newbies
A short intro into Indymedia NL
The policy of Indymedia NL
How to join?
Donate
Support Indymedia NL with donations!
Lawsuits cost a lot of money, we appreciate every (euro)cent you can spare!

You can also direct your donation to Dutch bank account 94.32.153 on behalf of Stichting Vrienden van Indymedia, Amsterdam (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53)
Indymedia Network

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
This site is produced by volunteers using free software where possible.

The system we use is available from:mir.indymedia.de
an alternative is available from: active.org.au/doc

Thanks to indymedia.de and mir-coders for creating and sharing mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
VN rapport: Nederland moordt in Afghanistan
Henk Ruyssenaars - Correspondent buitenland - 17.10.2007 15:48

"De meeste doden onder Afghaanse burgers vielen in juni door toedoen van Nederlandse militairen. Eerder trok het ministerie van defensie een andere conclusie," zo staat in het VN rapport over de Nederlandse oorlogsmisdaden te lezen, dat vandaag door het dagblad Trouw wordt geciteerd.


VN RAPPORT OVER MOORDEND NEDERLANDS VUUR, DUS SCHRIJFT DE TELEGRAAF: KARZAI WAARDEERT NEDERLANDS OPTREDEN BIJ CHORA.*

FPF - 17-10-2007 - Nederland heeft door de jaren heen als 'Staat' ook veel verdragen en oorlogsconventies ondertekend, die internationaal geldig zijn. En afgelopen 8 Oktober werd Nederland roulerend voorzitter van de VN vluchtelingenhulp, de UNHCR.* Maar in de persverklaringen van ons personeel dat Buitenlandse Zaken 'doet', wordt er met geen enkel woord gerept over het feit dat Nederland - door diezelfde Verenigde Naties en in een rapport over Afghanistan - schuldig is bevonden aan schendingen van het oorlogsrecht. En dat het overduidelijk is dat men medeschuldig is aan het ontstaan van miljoenen erbarmelijke vluchtelingen, die men nu beweert via UNHCR te willen 'helpen'. De gebruikelijke voorgelogen 'mantel der barmhartigheid' die echter de weerzinwekkende oorlogsmisdaden niet kan bedekken.

Uit het VN rapport blijkt wederom dat het met belastinggeld betaalde personeel op het z.g. 'ministerie van defensie', dat ook de belangen van de mensen die hen betalen moet behartigen, voor de zoveelste keer heeft gelogen en de kluit blijft belazeren. Zoals gebruikelijk heeft het propagagerende tuig de illegale en ongrondwettelijke oorlogszaken beter voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn, en schreven ze 'officieel' in een brief aan de Tweede Kamer dat alles okidoki was, en de normale gang van zaken. Iedereen kan begrijpen dat 'waar er gehakt wordt spaanders vallen' maar hier is sprake van globale illegale roofbouw en ontbossing.

VN RAPPORT NIET VERMELD - ANDER RAPPORT GEBRUIKT

De conclusies van het VN rapport, dat het door ons kwalijke Haagse personeel eigenmachtig uitgezonden gewapende kanonnenvoer een ongekend groot aantal mensen heeft vermoord in een illegale oorlog: die VN conclusie werd dus NIET vermeld. Zoals Trouw schrijft: "In plaats daarvan heeft het ministerie uit een ANDER rapport geciteerd."

Nederland heeft in deze oorlogskliek, de 'Coalitie van de Killers' en natuurlijk ook in Afghanistan en de andere gemaltraiteerde landen, absoluut niets te zoeken. Integendeel: de multinationale mafia die verantwoordelijk is, en dus ook de schuldigen in Nederland, zou schadevergoeding in de miljarden moeten betalen voor wat ook via het door ons betaalde personeel die mensen is aangedaan, en wat men hen dagelijks blijft aandoen. Ook met de andere landen die meedoen aan de illegale VS/GB invasies en oorlogen voor de wereldmacht en 't profijt.

In tegenstelling tot de belastingbetalers, moeten nu de profiterende oorlogsmisdadigers maar eens worden 'geplukt.' Want de Nederlandse strijdkrachten - die 'democratie' zo hoog in het vaandel zeggen te hebben staan - zouden moeten vechten tégen de globale VS/GB junta's roofmoordenaars, die ook Nederland in hun macht hebben, land en bewoners zoals elders verder leegroven, en verzieken wat er - ondanks hen - toch werd opgebouwd.

Voor deze zichzelf overal ter wereld verrijkende aasgieren [ http://tinyurl.com/2akfyy] is het hek van de dam nu ze denken te kunnen beschikken over de grootste krijgsmacht ter wereld, inclusief alle propagandisten in de propaganda media van de oorlogsmachine, waarmee men kan doen en laten wat men wil. Dat dachten overigens de Sovjet bevelhebbers in Afghanistan ook, tot ze na tien jaar en grote verliezen met de Russische berenstaart tussen de achterpoten moesten vertrekken. Net zoals wat er nog overblijft van deze VS/GB/NATO mafia en hun huurmoordenaars gaat verrekken of vertrekken. Want de tegenstand in de misbruikte militaire cirkels groeit. Ze beginnen steeds meer door te krijgen dat ze 'de gewapende loopjongens' zijn van de multinationals die - zoals in eerdere oorlogen - het bloed van de slachtoffers in goud voor zichzelf verandert. En deze 'mensachtigen' menen overal in hun invloedsfeer boven elke wet verheven en onaantastbaar te zijn.*

Maar, 'geslaagd' is de illegale invasie in zoverre voor deze internationale gangsters, dat de papaverteelt voor de productie van opium alle records heeft gebroken. Opiumproductie dus, die door de verzetstrijders van de Taliban groepen (vertaling: 'de studenten') bijna helemaal uitgeroeid was. Maar die nu, enkele jaren na de illegale militaire mafia invasie, de wereldmarkt met ruim twee-en-negentig procent (92%) beheerst.*

VALSE VOORWENDSELS EN ALLE MEDIA-LEUGENS

De z.g. 'Oorlog tegen Drugs' is net zoals de 'Oorlog tegen Terrorisme' bedoeld om de concurrentie eronder en nog meer vrees en controle over de meute te krijgen. Onder valse voorwendsels - beter gezegd media-leugens - worden illegale invasies en roofmoorden gepleegd, en Nederland heult mee met de beulen. Met miljarden belastinggeld veroorzaken we onnoemelijk veel leed, vermoorden en verminken de mensen, en bouwen een haat op in die landen die de komende generaties voor een hele hoop lieden uit het 'Westen' etc. het leven gaat verzuren.

''KARZAI WAARDEERT NEDERLANDS OPTREDEN BIJ CHORA.''

De multinationale en financiële groep 'mensachtigen' die ook Nederland en het personeel momenteel 'runt', spelen het via hun media, die vrijwel allemaal meedoen aan de voortdurende hersenspoeling. Als we 'De Telegraaf', het grootste en meest 'foute' propagandablad van de industrie bekijken, dan valt meteen de kop in het oog: ''Karzai waardeert Nederlands optreden bij Chora.''* In samenwerking met ons personeel op Defensie dus gelogen en bedrogen. Want de commissies, die het ter plekke in Afghanistan hebben onderzocht, geven natuurlijk een heel andere lezing over de zoveelste onmenselijke slachting, deze keer bij Chora, dan de verdraaing van de werkelijkheid, en alle leugens die ons personeel op defensie weer voor algemeene consumptie, de NOS en andere megafonen van de macht, zoals De Telegraaf, naar buiten bracht.

Het erge is dat het personeel dat de belangen van de mensen die in Nederland wonen moet verdedigen dit niet doet en ze eerder tégenwerkt, omdat ze als meelopers en propagandisten meedoen met de moordenaars in de hoop er zelf 'n ietsje of veel beter van te worden. Dat daarbij miljoenen doden vallen is blijkbaar van ondergeschikt belang maar geeft wel de mentaliteit van deze creaturen weer. Want het moge duidelijk zijn dat iedereen die vóór deelname aan deze onmenselijke operaties heeft gestemd, geestelijk ontheemd is. En dient behalve bestraft ook langdurig behandeld te worden. Want ze weten dat Nederland via de NATO helemaal niet kán of mag participeren in de VS/GB slachtpartijen, die op leugens zijn gebaseerd. Dat weten ze, en omdat ze er niets aan doen zijn ze ook medeschuldig.*

''JE OPENT NIET HET VUUR OP DERTIG KILOMETER AFSTAND VAN HET DOEL.''

Trouw serveert vandaag de gebruikelijke 'mosterd na de maaltijd' - die in de propaganda-media in Nederland gebruikelijk is - door eindelijk te publiceren dat: "De meeste doden onder Afghaanse burgers vielen in juni door toedoen van Nederlandse militairen. Eerder trok het ministerie van defensie een andere conclusie.

Het merendeel van de 60 tot 70 burgerslachtoffers van de slag om Chora is door Nederlands vuur om het leven gekomen.Dat concluderen de VN-missie in Afghanistan en de onafhankelijke Afghaanse mensenrechtencommissie. Zij hebben op verzoek van de Nederlandse regering de gebeurtenissen in Chora onderzocht.

Het ministerie van defensie heeft hun conclusie NIET vermeld in een brief aan de Tweede Kamer.

In plaats daarvan heeft het ministerie uit een ANDER rapport geciteerd.

Dat komt tot een tegenovergestelde conclusie, namelijk ''dat er vooral slachtoffers te betreuren zijn als gevolg van het optreden van de taliban''.

Nederlanders leverden in juni hevig slag met anti-westerse strijdgroepen, die de plaats Chora dreigden in te nemen. Vanwege een overmacht aan strijders besloot de Nederlandse commandant tot het bombarderen en met zwaar geschut beschieten van vijandelijke posities. Commandant der strijdkrachten Berlijn zei eerder dat hij ''niet kon uitsluiten'' dat daarbij burgerslachtoffers zijn gevallen, maar maakte GEEN melding van de conclusie van de VN-missie UNAMA en de Afghaanse mensenrechtencommissie AIHRC.

Volgens de twee commissies is het ''aannemelijk dat, ondanks de ernstige misdragingen door taliban tegenover de burgerbevolking, de meeste mensen zijn gedood door Isaf-vuur.'' Isaf is de Navo-troepenmacht waarvan Nederland deel uitmaakt.* De commissies wijten het ''grote aantal'' burgerdoden en de ''talrijke'' gewonden aan het gebruik van jachtbommenwerpers en kanonnen voor de lange afstand. Hoewel de Nederlandse troepen zich niet schuldig hebben gemaakt aan ''ernstige schendingen van het internationaal humanitair recht'', zetten de commissies wel vraagtekens bij de nauwkeurigheid van de gebruikte wapensystemen.

DE COMMANDANT VAN ISAF, GENERAAL MCNEILL, HEEFT DAAR OOK MOEITE MEE.

De Nederlandse pantserhouwitsers hebben op Chora gevuurd zonder waarneming van het doel. Dat is volgens McNeill in strijd met het oorlogsrecht. Bij een beschieting moet er duidelijk onderscheid zijn tussen een militair doel en civiele objecten. ''Je opent niet het vuur op dertig kilometer afstand van het doel.''

Isaf, de Navo-troepenmacht in Afghanistan, heeft de afgelopen maanden veel kritiek gekregen op het toenemend aantal onschuldige burgers dat bij gevechtsacties om het leven komt. Dit jaar gaat het naar schatting om driehonderd burgers.

KARZAI VIEL ONGEKEND FEL UIT

De Afghaanse president Hamid Karzai viel eind juni ongekend fel uit naar Nederland vanwege de slag om Chora en meer in het bijzonder het gebruik van de pantserhouwitsers, kanonnen voor de lange afstand. "Je opent niet het vuur op dertig kilometer afstand van het doel. Daarmee maak je vrijwel zeker slachtoffers onder de burgerbevolking", aldus Karzai. De Navo heeft haar optreden in Afghanistan inmiddels aangepast, onder meer door het gebruik van lichtere bommen en het aanscherpen van de richtlijnen. (Dit is niet waar. - HR)

Volgens het ministerie van defensie werkten de Nederlandse militairen in Uruzgan al volgens deze strengere regels. Naar de slag om Chora is door vier verschillende instanties onderzoek gedaan. Van schendingen van het oorlogsrecht is niets gebleken. (Zegt het schuldige personeel op defensie dus. - HR) [Einde quote Trouw]

Er is dus wel degelijk sprake van schending van het oorlogsrecht en er zijn overweldigende bewijzen voor de begane oorlogsmisdaden, niet alleen in Afghanistan. Maar het International Criminal Court (ICC) of soortgelijks in Den Haag dat dit zou moeten onderzoeken, is zoals zoveel andere 'instituten' etc. een schijnheilige 'wassen neus' en treedt nooit of te nimmer op tegen de VS/GB oorlogsmisdaden. Afrikanen etc. worden voor dezelfde VS/GB oorlogsmisdaden wel gepakt en veroordeeld, of - zoals Milosevich - 'gezelfmoord'. Maar de ICC doet er niets aan als bijvoorbeeld, volgens UNICEF, er door de sancties al 1.5 miljoen doden in Irak waren (een HALF MILJOEN babies!) vóór de huidige illegale invasie, en nu door het oorlogsgeweld nog 1.2 miljoen onschuldige doden erbij, dat is 2,7 miljoen doden. De moordenaars worden niet opgepakt omdat deze de rechters ook in hun zak hebben zitten. En Nederland is medeschuldig aan die immense berg lijken waar normale mensen nooit meer overheen kijken kunnen. Citaat uit bovenstaande: "De Nederlandse pantserhouwitsers hebben op Chora gevuurd zonder waarneming van het doel. Dat is volgens de commandant van Isaf, generaal McNeill, in strijd met het oorlogsrecht."

Globaal en wettelijk is er absoluut geen enkele rechtvaardiging te vinden voor de misleidde of domme gewapende troepen en anderen die ook aan de oorlogskliek en hun illegale invasies meedoen, op instigatie en met dikwijls stilzwijgende goedkeuring van ons personeel: de politici en hun ambtenaren. Die kudde van laffe ruggegraatlozen en hun media collaborateurs moet zo snel mogelijk worden ontslagen, berecht, geplukt en bestraft wegens hun verraad aan de mensheid, een mensheid die ze hebben verraden in plaats van de mensen die hen betalen te dienen. Betreffende de ambtenaren, die 'bedienden' heten in België, en 'civil servants' in Engelstalige landen, zullen de lokale bevolkingen bij het zoeken naar geschikte lantaarnpalen zoal hun eigen beoordelingen hebben. En naar verwacht zullen die mals noch genadig zijn.

HET GAAT OM OORLOGSMISDADEN, EN IEDEREEN EN OP WELK NIVEAU OOK DIE DIT GOEDKEURT, OOK DOOR TE ZWIJGEN, IS MEDESCHULDIG.

De 'mensachtigen' die momenteel in hun westelijke landen, en dus ook in Nederland, de macht in handen denken te hebben, en het uitvoerende personeel en alle media-propagandisten als gewillige marionetten misbruiken, zijn oorlogsmisdadige criminelen en moeten zodra dit mogelijk is worden gestraft voor hun wandaden tegen de mensheid. Kijk naar wat ze doen, en hebben gedaan, en luister niet naar hun leugens.

Want ze hebben elke seconde van de levenslange gevangenisstraf die ze te wachten staat zwaar verdiend.

Moordenaars zijn het, die zich hopelijk letterlijk doodschamen.

Want wat fatsoen en schaamte is weten ze niet.


Henk Ruyssenaars


* Bron Trouw - Url.:  http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article822759.ece/VN_Burgerdoden_door_Nederlands_vuur

* Karzai angry at foreign forces' civilian casualties - Source: Agence France-Presse (AFP) - Date: 23 Jun 2007 - Url.:  http://findarticles.com/p/articles/mi_kmafp/is_200706/ai_n19314893

* MET BELASTINGEN BETAALDE F-16S EN APACHE HELICOPTERS (EN U WILT NIET WETEN WAT DIE ALLEEN AL PER UUR KOSTEN) ZIJN SINDS 2002 ILLEGAAL ACTIEF IN AFGHANISTAN EN STEUNEN DE OORLOGVOERENDE MAFIA VAN MOORDENAARS - Url.:  http://www.flightglobal.com/assets/getAsset.aspx?ItemID=16254

* Indymedia NL (Nederland) - UITZENDING SOLDATEN IS DOODVONNIS - Open brief aan de PvdA - 07.02.2006 - "Waarom moeten wij hun 'Kill & Destroy' acties uitvoeren? - Url.:  http://indymedia.nl/nl/2006/02/34090.shtml

* Netherlands to chair Board of UNHCR - Source: Government of the Netherlands - Date: 08 Oct 2007 - Url.:  http://www.reliefweb.int/rw/rwb.nsf/db900sid/LRON-77TBT9?OpenDocument&query=Netherlands

* FOUT ZOALS ALTIJD: DE TELEGRAAF - ''Karzai waardeert Nederlands optreden bij Chora. De Afghaanse president Hamid Karzai heeft veel waardering voor het Nederlandse militaire optreden.'' - Url.: www.telegraaf.nl/binnenland/article67080831.ece?cid=rss

* Rumsfeld cites progress in Afghanistan - Rumsfeld with 'progress' means the opium harvest in Afghanistan - Url.: portland.indymedia.org/en/2006/10/347166.shtml

* DE MENSACHTIGEN DIE BOVEN ELKE WET VERHEVEN DENKEN TE ZIJN - DE ONAANTASTBARE OW'ers EN HUN 'BIS BANK' - Url.:  http://www.augustreview.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=4

* FPF-HR concerning AFGHANISTAN - Google 'selection' - Url.:  http://images.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=%22Henk+Ruyssenaars%22+%2BAfghanistan

* THE STATE OF OUR WORLD IN RELATED LINKS - Url.:  http://tinyurl.com/2ncumy

* IT'S DANGEROUS TO BE RIGHT, WHEN YOUR GOVERNMENT IS WRONG. - VOLTAIRE

* THE US IS A 'CRIMOCRACY' - Christopher Bollyn: "This is how the U.S. government, which I call a "crimocracy" works. It is a government of criminals, by criminals, and for criminals. It is the source of the corruption which is responsible for the United States being in such dire straits." - Url.:  http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=110673

* "MINDS ARE LIKE PARACHUTES, THEY ONLY FUNCTION WHEN THEY ARE OPEN" - SIR JAMES DEWAR

* FPF-COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107 - any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use, without profit or payment, to those who have expressed a prior interest in receiving the information. Url.:  http://tinyurl.com/3z3r6

FOREIGN PRESS FOUNDATION
Editor: Henk Ruyssenaars
 http://tinyurl.com/2au2fj
The Netherlands
 fpf@chello.nl

-0-








Website: http://tinyurl.com/2au2fj
 

Read more about: G8 globalisering militarisme vrijheid, repressie & mensenrechten

supplements
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.