Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Surinaamse herdenking 
Een bakra met Sranan-hart - 19.06.2007 15:42

Heerlijk zo'n ongenuanceerde reactie 'autonome anarchie'. Laat het nu een Surinaamse herdenking zijn en laat de bakra's (Nederlanders) zich er dit jaar eens buiten houden. De organisatie heeft allerlei mensen uitgenodigd. Wie ben jij om daar tegen te zijn. Het is de keuze van de organisatie. En het was Anton de Kom en niet de Kon....maar ja. Verdiep je eerst echt eens in de slavernij geschiedenis van Suriname alvorens met allerlei 'politieke statements' te komen die kant noch wal raken. Laat de herdenking met rust.
Herdenking is Surinaamse aangelegenheid 
Paul - 19.06.2007 16:43

Beste mensen, ik ben het met de bakra eens. Er wordt niets of niemand door de politiek 'gecouped'. De organisatie van de herdenking nodigt sprekers e.d. uit. Cohen, Plasterk en anderen hebben niet zichzelf uitgenodigd. Laat toch die bevooroordeelde opmerkingen eens achterwege en geef de herdenkingen niet de invulling die jij er graag aan geeft en respecteer de organisatie en de gasten die door de organisatie zijn uitgenodigd. Zijn die gasten jouw niet welgezind, blijf dan weg.
wees solidair en! toon je woede 
autonome antifa - 19.06.2007 16:23

Altijd met dit soort herdenkingen wordt de herdenking gecouped door de staat, de politici etc. Doodgezwegen wordt de onthulling van dit momument waarbij de mensen, de nakomelingen van de bevrijde slaven niet aanwezig mochten zijn, de boel was afgezet en alleen de genodigde hotemetoten mochten erbij zijn. De lui de mensen alleen maar als producten zien, waardoor bijv. Nedeland bij de laatste landen hoorde, die de slavernij afschaften. Niet vanwege medemenselijkheid, nee omdat de slavernij niet meer genoeg opbrachten, commercieel viel er niets meer te verdienen.
Met gemengde gevoelens plaats je dan zo'n oproep om naar de herdenking te gaan omdat daar alle verontwoordelijken van huidige razzia's op onze medemens daar staan en hun hypocritie woorden mogen spreken van het comitee NiNsee.
Voor hen hoeven we niet te komen, we kunnen komen voor de werkelijke nazaten van de slavernij-slachtoffers. We komen om solidareit te betuigen aan deze gewone mensen, met het besef dat de huidige machthebbers niets van het verleden hebben geleerd.
Het Keti koti festival op zondag 24 juni wordt door andere mensen georganiseerd, ook daar is een optocht naar het monument en herdenking met toespraken geplanned, maar dan voor en door het volk.


> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.