Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
poli en gevangenissen 
MM - 23.03.2007 18:32

Werd een keer gearresteerd met valse aangifte waarbij de politie De Pijp een getuige niet wilde opschrijven die zei dat ik het slachtoffer van geweld was. Nota bene bewusteloos geweest, mijn fiets en telefoon vernield en bijna mijn oog weg door Israelische Krav Magna door nota bene een bekende Amerikaanse letselschade advocaat en zijn bank vriend.
Hoe ik dan aan die kras pal onder mijn oog kwam, als ik alleen maar op een vlakke stoep gevallen was, daar ging politie De Pijp niet op in.
Ik kon snel door naar de strafgevangenis voor speciale gevallen; er was elders geen plaats, was het motief.
Bij binnenkomst en waar je onderzocht wordt of je niets binnensmokkelt (ook al een aardige aantasting prive-sfeer), lag er bloed op de vloer.
Na wat dagen werd ik overgeplaatst naar Hoorn. Maar daar had ik inmiddels genoeg van deze behandeling en inmiddels volledig bijgekomen. Ook kreeg je te weinig eten. Moet je voor werken en dan kan je eten bijkopen, maar dat is pas als je er langer zit. Nou, dan hoef ik helemaal geen eten. Dus at ik 3 dagen al niet. Verder het raam van mijn cel kapotgescopt, etc. Tsja... En toen moest ik ergens naartoe voor foto's, pasje oid. Ze wilden mij met een ander in een dagverblijf/wachtkamer tijdelijk opsluiten. Maar zag de cigarette peuken op de vloer liggen en had daar gezien mijn rookallergie helemaal geen zin in om in confrontatie met medegevangene te worden gebracht. De bewaker wilde de deur dichtduwen, maar mijn voet zat ertussen. De deur weer open en die bewaker drie zachte klapjes op zijn hoofd. Vervolgens alarm in de gevangenis, alle cellen dicht en daar kwamen ze; als ME uitgerust met helmen, schilden en knuppels.
De directrice was witheet. Ik in een speciale isoleercel. De volgende dag weer bij de rechter en die zag na 10 dagen toch wat hiaten in het verbaal.
En politie De Pijp... Toen ik dronken was kwam het pas echt los op de late uurtjes. Een poltiewagen reed de Ostadetstraat in -toevallig nabij de Molli- maar er stond ook een 67cm kleurenTV bij het vuil. Die ging dus achter die wagen aan en ontplofte pal achter hen. En ze reden mooi door, verderop stonden ook twee agenten die naar mij keken, maar de daad niet gezien hadden. Een andere keer boog ik een dubbeldikke verkeerspaal plat; een kracht die ik normaliter niet heb. Politie stond voor het stoplicht en keek in mijn richting. Maar reed door...
De valse aangifte opstellen was natuurlijk een vergelding van een eerder incident dat ze mij -tegen mensenrechten in- met zijn 7-en in mijn politiecel in De Pijp aanvielen, waarna drie licht gewond raakten. Ik wilde ze niets doen en was toen nog rustig, maar nu zagen ze de bui natuurlijk al hangen...
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.