Indymedia NL
Independent Media Centre of the Netherlands
Indymedia NL is an independent free communication organisation. Indymedia offers an alternative approach to the news by using an open publishing method for text, images, video and audio.
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
some supplements were deleted from this article, see policy
Collaborateurs 
NN - 07.10.2006 00:05

De IS is niet mijn ding, maar het valt me altijd op dat de de adepten van "de vrijheid van meningsuiting" er geen erg in zien om met fascisten in debat te willen gaan. Dit soort middenklasse-kids zouden zelfs in de Tweede Wereldoorlog met de nazi's en zelfs met Hitler gaan debatteren, alles onder het mom van diezelfde "vrijheid van meningsuiting". En met dit soort mensen winnen we natuurlijk nooit een oorlog. Kortom, IS, in deze, duimen omhoog voor jullie! Waren er maar meer mensen als jullie en AFA in WO2, dan hadden we het de nazi's een stuk moeilijker kunnen maken.
studenten 
j. - 06.10.2006 17:24

wat ook de tactiek van de IS is om voet aan de grond te krijgen op de UVA (en zover ik weet zitten er bijna alleen UVA studenten bij de hoofdstedelijke IS) het hebben van een "geen platform" lijn tegenover extreem-rechts is zowel lovenswaardig als niet uitzonderlijk.

Veel mensen, waaronder ik zijn van mening dat de discussie MET fascisten 60 jaar gelden afdoende is gevoerd en vinden dat het beschouwen van fascisme als een mening een luxe positie is van de blanke middenklasse, voor de meeste mensen zijn ze gewoon een fysiek gevaar.

IS goed zo!!!
Racisme is strafbaar 
Robert Engel - 07.10.2006 20:47

@anti-racist
U mist duidelijk de strekking van mijn stukje. Ik heb zelf niet kunnen vernemen waar Michiel Smit zich schuldig maakte aan racisme. Immers, het spreken werd hem door de dames en heren van IS belet.

Gaat het niet wat ver om vooraf aan te nemen dat Michiel Smit op mijn site zich schuldig gaat maken aan racisme? En daaruit de gevolgtrekking maken dat ik daarvoor aangeklaagd en veroordeeld ga worden?

Dat, mijn beste anti racist, is een absoluut non argument. En waarom? U heeft Smit nog niet gehoord, op mijn site, maar stelt vooraf de boel al aan de kaak. Op zijn zachtst gezegd voorbarig, op zijn hard gezegd vooringenomen. En die aanklacht zie ik met vertrouwen tegemoet. Geloof het of niet, en zijn meerdere en vooral beter onderbouwde waarheden in Nederland, dan de waarheid waar de linkse kerk patent op denkt te hebben.



E-Mail: lucaswashier@gmail.com
Website: http://www.lucaswashier.nl
 
Racisme 
Paul P - 07.10.2006 23:50

Racisme is strafbaar
anti-racist - 07.10.2006 19:52

Racisme is geen mening, maar racisme is strafbaar (artikel 137c WvS). Overigens is volgens dat artikel het verspreiden van racisme (bijvoorbeeld via je eigen website) ook strafbaar. Dus Robert Engel loopt tereecht het risico aangekaalgt en verooordeeld te worden voor racisme.

Wat vergeten word is dat de mening van Michiel Smit onder de vrijheid van meningsuiting valt. Als uitspraken van hem racistisch zouden zijn, dan had het openbaar ministerie hem al aangepakt.

Het dreigen met, blijkt later, blokkeren van een persoon die een mening wilt verkondigen kan 'gewoon' onder fascisme worden geplaatst. De goede bedoelingen van de Is ten spijt.

Misschien word het tijd dat de IS en de AFA eens kijken naar hun actie methoden. Die werkten in de vorige eeuw goed, maar het verbieden van vrijheid van meningsuiting word tegenwoordig niet meer geaccepteerd.
Elke mening 
SNIX - 08.10.2006 14:52

Elke mening dient gehoord te worden in een echte democratie, juist de meest verachtelijke. De vrijheid van meningsuiting bestrijden is juist een van de kenmerken van het fascisme.
Racisme is strafbaar 
anti-racist - 07.10.2006 19:52

Racisme is geen mening, maar racisme is strafbaar (artikel 137c WvS). Overigens is volgens dat artikel het verspreiden van racisme (bijvoorbeeld via je eigen website) ook strafbaar. Dus Robert Engel loopt tereecht het risico aangekaalgt en verooordeeld te worden voor racisme.
??? 
student - 07.10.2006 00:25

Sorry, maar wie heeft het over de vrijheid van meningsuiting? Het gaat in dit bericht over de dreigementen van de IS. Je medemens bestoken met dreigtelefoontjes is behoorlijk fascistoïde. Vandaar dat ik het gepost heb. Zodat mensen nog eens nadenken voor ze zich bij zulke autoritaire clubs aansluiten. Vrijheid van meningsuiting is een ander onderwerp.

En "middenklasse-kids"? Sorry, maar jij kent iedereen die naar dat debat gaat? Ik studeer daar, zou naar dat debat gaan, en ben niet middenklasse (voor zover dat überhaupt relevant is). Wat een vooroordelen over studenten zeg! Het enige wat er hier meespeelt qua klassenposities is het elitisme van activisten die denken dat ze anderen wel de wet voor kunnen schrijven! Precies zoals politici dat doen.

Gatverdamme.
??? 
s - 06.10.2006 17:20

Sorry, maar bedreigingen uiten is toch wel een vorm van "je richten tegen studenten".

Of ben jij wel eens op vriendelijke wijze bedreigd?

mening 
@j - 06.10.2006 17:32

Ok, "geen platform", dat kan je vinden. Dat is een mening, die ik met je deel.

Maar dan van BEDREIGINGEN zeggen: "IS goed zo!"?????
Heb jij nog wel enige voeling met de realiteit? We hebben het hier over dreigtelefoontjes!

Als de IS die studenten niet zou bedreigen maar in elkaar zou schoppen, zou je dan ook zeggen: "goed zo"?
Censuur is nooit goed 
Robert Engel - 07.10.2006 16:12

Het is natuurlijk te gek voor woorden dat een man als Michiel Smit voortdurend het spreken wordt belet. Ik ben het nooit eens geweest met de man, en zal het nooit eens met hem worden. Echter, de man maakt gebruik van een grondrecht, namelijk vrijheid van meningsuiting. Een recht dat ons allen in staat stelt vrij te denken en vrij een mening te kunnen vormen over hetgeen tot ons wordt gebracht.

En dat laatste is wat IS verhindert. Ik ben niet in staat mezelf een mening te vormen over wat Michiel Smit afgelopen zondag op De Spreeksteen heeft gezegd. Ook ben niet in staat om die mening te vormen over het debat dat voor 9 oktober stond gepland. De IS schaadt mij, en vele andere Nederlanders in hun grondrecht. De IS schaadt mij, omdat ik niet in staat ben als columnist en weblogger op www.lucaswashier.nl op de bres te springen voor mogelijke groepen die door Michiel Smit worden aangevallen, of om Michiel Smit woordelijk aan te pakken, in een scherpe column over het door hem gesprokene. Ik kan slechts aannemen dat de IS gelijk heeft. Als ik af moet gaan op de spreker van afgelopen zondag op de Spreeksteen, die wel mocht praten, dan twijfel ik na het horen van zijn jaren zeventig onzin daar sterk aan.

Slechts verwerpelijke lieden die menen een monopolie op de waarheid te hebben, beletten anderen het spreken. Je ziet het aan Anja Meulenbelt, je ziet het nu aan de IS. De waarheid heeft niemand in pacht. De waarheid wordt gevormd door de gemene deler van de heersende opinie. Niet door een groep zich socialistisch noemende lieden die op het gebied van censuur akelige trekjes van fascisme vertonen.

Dit weekend, of elk geval maandag, verschijnt op mijn verzoek een tekst van Michiel Smit op mijn site, www.lucaswashier.nl. Niet omdat ik zo'n fan ben van de man. Er is van alles op hem aan te merken en dat wil ik graag blijven doen. Vrijheid van meningsuiting is vrijheid van vernemen. En dat laat me niet ontnemen door de IS. Als de heren en dames van de IS daar iets op tegen hebben, dan is dat hun probleem. Al staan ze met honderd voor mijn deur om die tekst van Smit te beletten.

Er is namelijk geen mening die beter is dan een andere mening. Het zijn meningen, en daarmee de basis van een grondrecht om die te uiten. Het getuigt van arrogantie dat de IS het beter denkt te weten dan U en ik. En ik zal me daar altijd tegen blijven verzetten, kostte wat kost.


E-Mail: lucaswashier@gmail.com
Website: http://www.lucaswashier.nl
 
> indymedia.nl > search > archive > help > join > publish news > open newswire > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL uses the 'open posting' principle to promote freedom of speech. The news (text, images, audio and video) posted in the open newswire of Indymedia NL remains the property of the author who posted it. The views in these postings do not necesseraly reflect the views of the editorial team of Indymedia NL. Furthermore, it is not always possible to guarantee the accuracy of the postings.